Yurt dışı için E-Sim

Reaksiyon skoru
35
1 haftalığına Romanya'ya gideceğim. E sim alırsam çok daha uygun olacağını söylediler. Türkiye'den alacağım e simi hiçbir değişiklik yapmadan Romanya'dada kullanabilecek miyim? Ayrıca benim normal hattım vodafone, e simide vodafonedan mı almalıyım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Yanlışım varsa düzeltin ama Türkiye'de e-sim olayı kalktı diye biliyorum bende bir sonra ki eğitim öğretim döneminde Polonya'da üniversite okumaya gideceğim e-sim veya herhangi bir şey hiç düşünmedim gittiğimde ne yapacağım hakkımda hiçbir fikrim yok

MobiMatter uygulamasını kullanıyorum, şimdiye kadar tüm seyahatlerimde de bunu kullandım. Gideceğin ülkeyi seçiyorsun, paketini seçiyorsun, SIM’i aktif ediyorsun ve hayatına devam ediyorsun. Hem ucuz, hem pratik.

Roamless bedava 1 gb veriyordu iyi kampanyaları var tavsiye ederim.E-simi youtubedan iyi araştır nasıl açacağını , hangi hat olduğu fark etmez.Ayrıca telefonundan yurt dışı dolaşımını kapatmayı unutma esimi açtım sanıp ordan yersen üzülürsün.

Kendim bu yaz Mayanet kullandım (ismini tam hatırlamıyorum, buna benzer bir şey de olabilir)
1. VPN e bağlan
2. Kullanacağın uygulamaya veya websitesine gir
3. E-simi cihaza yükle, sim yönetiminde devre dışı bırak
4. Yurt dışına gittiğinde kendi simini devre dışı bırakıp e-simi etkinleştir. (Olası yd kazıklanmaları için uçak kalkmadan tr hattını devre dışı bırakıp indiğinde e-simi açmanı tavsiye ederim)

Ben birkaç kez mobil ödemelerde tr hattımı etkinleştirip sadece sms için tercih ettim, gelen sms ler için herhangi bir ücretlendirme olmadı. Sen yine de gerekmedikçe tr simi devre dışı bırak derim. Başka sorun olursa bilgim dahilinde yardımcı olurum.

Yanlışım varsa düzeltin ama Türkiye'de e-sim olayı kalktı diye biliyorum bende bir sonra ki eğitim öğretim döneminde Polonya'da üniversite okumaya gideceğim e-sim veya herhangi bir şey hiç düşünmedim gittiğimde ne yapacağım hakkımda hiçbir fikrim yok
Burada çoğu kişi OrangeFlex kullanıyor. E-sim özelliğin varsa ve e-sim olarak kullanacaksan telefondan gitmeden önce satın alırsın paketi uçaktan inince aktif edebilirsin. Normal sim düşünürsen 1-2 gün filan biraz internet bulmakta zorlanabilirsin normal sim vs alacaksan eğer 35zloty’ye 75GB paketi var e-sim seçeneğinde(10Gb avrupa ülkelerinde geçerli). Birde üniversite öğrencilerine kampanyasıda var 6 ay boyunca 6TB internet. Geldiğinde zaten ilk haftadan çoğu şeyi öğrenir edinirsin.
1 haftalığına Romanya'ya gideceğim. E sim alırsam çok daha uygun olacağını söylediler. Türkiye'den alacağım e simi hiçbir değişiklik yapmadan Romanya'dada kullanabilecek miyim? Ayrıca benim normal hattım vodafone, e simide vodafonedan mı almalıyım? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
eğer uygun fiyatlıysa 1 haftalık yurtdışı paketi alabilirsiniz. Gideceğiniz yere bağlı olarak hat çekip çekmeme durumunada dikkat edebilirsiniz

Temmuzda 1 haftalık İtalya tatilinde buradan almıştım çokta memnundum fiyatlarıda uygun bence bi bakın derim

Geri