Neler Yeni

yurt dışı iphone 14 mü türkiye iphone 12 pro mu

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Selim
şimdiki gençlerin hepsi değil de büyük çoğunluğu zekasını, başarısını sunmaya çalışmak yerine benim iphone 15 im var, benim çantam gucci, benim bilgisayarımda 4090 var gibi sırf maddiyat üzerinden hava atmaya çalışıyor. belirli bir yaşa geldikten sonra veya artık bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri olduğunda 10 bin liralık telefonunda 100 bin liralık telefonunda aynı işlevi gördüğünü anlayacaklar. kardeşlerim telefonum iphone olacak diye yırtınıyorlar. neyi var bu telefonun bu kadar farklı diyorum eee ama iphone diyorlar. ne özellik bilirler ne bir şey. ihtiyacı var mı yok. sırf iphone un son modelini aldığını arkadaşlarına gösterecekler diye darlıyorlar bizi
Benim nişanlım Vietnam'da gidiyorum oraya da kendisi de tercüman dolarla yüksek maaş alıyor geçen telefonu bozulmuş a serisi Samsung almış arkadaşları var eski Samsung kullanıyor ho chi biliyormusun bilmem ama ana merkez orası yani beyaz yakalılar orada çoğunlukla ve doğru düzgün iPhone kullanan görmedim yurt dışında hayret ediyorum adamlar bir maaşıyla 15 pro Max alabiliyor bundan 6 7 ay önce intelin fuarı oldu orada teknoloji firmaları da vardı Tayland zaten yanında ana iphone fabrikalari var orada Avrupa'ya kıyasla çok daha ucuza alıyorsun telefonu ama adamlar kullanmıyor çözemedim bizim milleti.

chade

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
609
İsim
chade
Benim nişanlım Vietnam'da gidiyorum oraya da kendisi de tercüman dolarla yüksek maaş alıyor geçen telefonu bozulmuş a serisi Samsung almış arkadaşları var eski Samsung kullanıyor ho chi biliyormusun bilmem ama ana merkez orası yani beyaz yakalılar orada çoğunlukla ve doğru düzgün iPhone kullanan görmedim yurt dışında hayret ediyorum adamlar bir maaşıyla 15 pro Max alabiliyor bundan 6 7 ay önce intelin fuarı oldu orada teknoloji firmaları da vardı Tayland zaten yanında ana iphone fabrikalari var orada Avrupa'ya kıyasla çok daha ucuza alıyorsun telefonu ama adamlar kullanmıyor çözemedim bizim milleti.
aslında en büyük sebeplerinden birisi de alım gücü. yurtdışındaki adam 1 maaşla çok rahat alabiliyor. ve bunun farkında olduğu için sıradan bir telefon alayım beğenmezsem veya cabuk bozulursa gider iyisini alırım sıkıntı olmaz diyor. tr de bu mümkün değil. iyi telefon çok pahalı. ulaşılması güç olan şey insanı daha çok cezbediyor. iphone 15 10 bin lira olsa bu kadar satmaz mesela. sırf fiyatının pahalı olması bile onu ulaşılamaz kıldığı için insanda ben bunu almalıyım dürtüsü oluşuyor.

yenigeldim

80+ Silver
Okudukça üzülüyorum gençliğe askeri ücret ile çalışip sadece hava olsun diye telefon alan bir kesim var yazık ama ne yapalım hayat böyle 10 bin TL kaçak bir cihaz bütün ihtiyaçlari fazlası ile karsilarken iphone dan faz geçmeyen bir toplum olmuşuz
Herkesi asgari ücretle çalışıyor sanıyorsunuz

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Selim
aslında en büyük sebeplerinden birisi de alım gücü. yurtdışındaki adam 1 maaşla çok rahat alabiliyor. ve bunun farkında olduğu için sıradan bir telefon alayım beğenmezsem veya cabuk bozulursa gider iyisini alırım sıkıntı olmaz diyor. tr de bu mümkün değil. iyi telefon çok pahalı. ulaşılması güç olan şey insanı daha çok cezbediyor. iphone 15 10 bin lira olsa bu kadar satmaz mesela. sırf fiyatının pahalı olması bile onu ulaşılamaz kıldığı için insanda ben bunu almalıyım dürtüsü oluşuyor.
Evet bu diğer bir konu ama çoğu insan aklı çocuk daha ama onlara kızmıyorum eğitim sistemi kötü ülkede 🤷 bende aynı ekonominin olduğu Türkiye de yaşıyorum ama ağlamıyorum bunun yerine şartlara uyum sağlamak için çabalıyorum ağlamak ile ekonomi düzelmeyecegi için gidip kendi ekonomimi yaratıyorum 👍 4090 alacaktım bunun yerine o paraya dolarla Nvida hissesi aldım böylelikle param TL de erimemis oldu hemde belli bir zaman sonra o hissede ki paramla 2 tane 4090 alabilecek duruma geldim bu sadece bir örnek bir başkası hisse bilgisi yoksa altın ya da dolar alabilir ya da iPhone 80k verip otobüse binmek yerine iPhone hissesi alır bir kaç yıl sonra araba satın alabilir kendi ekonomisini yaratmasını bilmeyen bu dünya da daha çok ağlar ezilir otobüse 3 kamera ile binip hava attığını sanar.

yenigeldim

80+ Silver
Asgari ücretle 50 k telefona bayılan o parayı zaten başka yerde ezecek. Ondan dolayı bu akıl meselesi. Yapacak bir şey yok. Kafasını iyi kullanan karşısına çıkan fırsatları değerlendiren iyi kazanır.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Mert Aksu
iphone alma kral s24 öneririm...
samsung profesyonel ve zengin işi. sebebi şu, samsung un daha kapsamlı özellikleri bulunuyor ancak bunları normal bir kullanıcı kolay kolay kullanamaz, onu geçtim samsungun ömrü bilerek yapılan droplar,android yavaşlığı gibi sebeplerden örürü normal kullanım açısından sorun yaşatıyor ve bugları takılmaları dropları zaman geçtikçe artıyor. Şimdi j7 kullanan biri gelip “7 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım” diyecek. S20 fe aldım ve 2. senesi droplar başladı. s23 geçtim 1. senesinde aynı sorun yine başladı. iPhone 13 geçtim kurtuldum. yd 14 al bu arada kral
Mesaj otomatik birleştirildi:

samsung alıcak adam ya amiral gemisi alıcak ya da almicak. aksi taktirde sorun kaçınılmaz oluyor. Android güncellemeleri de ayrı bir yavaşlatıyor her geçen gün cihazı ve önüne geçilemiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ha bide “ytd” samsung cihazı satarken düşükten satarsın ancak iphone cihazı en kötü ihtimal aldığın fiyats satarsın.

şahin doğan

80+ Platinum
Konuya bak :d öneri istemiş nerelere gelmiş. 2. El 12 Pro değilde 13 alabilirsen yd 14 yerine 13 al. Alamıyorsan 14 daha mantıklı.

Top Bottom