Neler Yeni

Yurt Dışında Çalışmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan Görü
Şimdi ben mezun olduğum bölümün diplomasında londrada bir kaç ilan buldum ve bunlar vize sponsorlu yani çalışma vizesi veriyorlar bir kaç sorum var.
öncelikle verilen vize ile kaç ay geçerli?
ikincisi vize işleri falan konsolosluğa gitme işi falan beni kaç gün uğraştırır yani kaç gün sonra gidebilirim?
üçüncüsü çalışma vizesi gibi şeyler için illa büyükelçiliklerine/konsolosluklarına gitmem gerekiyor mu yani online yapazmıyım?
ve son olarak orada hiç kimseyi tanımıyorum ve orada twk başıma olucam ingilizcem var ama sonuç olarak onları tanımıyorum ne yapacağım? (çok korkuyorum bu konuda)
lütfen az çok bişi biliyorsanız beni bilgilendirirmisiniz sülalemde ilk ben olucam bu konuda çok yanlızım...

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
İlteriş İlteriş
1) İş yeri size sponsor olursa vize günü diye bir derdiniz olmaz, oturma ve çalışma izni çıkarırsınız.
2) Evet konsolosluğa gitmeniz gerek. Online olarak sadece başvuru yapabilirsiniz. Sizden çeşitli belgeler isteyecekler, onları sunacaksınız. Vize türlerine ve yoğunluğa bağlı olarak görüşmeye ne zaman çağrılacağınız değişkenlik gösterir. Net bir tarih aralığı söylemek doğru olmaz.
3) Önceden gideceğiniz bölge hakkında araştırma yapmanız, kiralar konusunda bilgi edinmeniz, ev tutma ve işe başlayıp maaş alma gününe kadar sizi idame ettirecek paraya sahip olmanız önceliğiniz olmalı. Yurt dışına gidenlerin hepsi aile olarak gitmiyor, birçok kişi bireysel olarak bu yola adım atıyor. Elbette ilk başta çeşitli ve beklenmedik sorunlar olacaktır ama zamanla buna alışır, ortama uyum sağlar ve çevre edinmeye başlarsınız. Kaçak olarak ya da işsiz güçsüz biri olarak gidilmeyecekse korkacak pek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Clayz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
672
İsim
yunusemre
Şimdi ben mezun olduğum bölümün diplomasında londrada bir kaç ilan buldum ve bunlar vize sponsorlu yani çalışma vizesi veriyorlar bir kaç sorum var.
ikincisi vize işleri falan konsolosluğa gitme işi falan beni kaç gün uğraştırır yani kaç gün sonra gidebilirim?
üçüncüsü çalışma vizesi gibi şeyler için illa büyükelçiliklerine/konsolosluklarına gitmem gerekiyor mu yani online yapazmıyım?
ve son olarak orada hiç kimseyi tanımıyorum ve orada twk başıma olucam ingilizcem var ama sonuç olarak onları tanımıyorum ne yapacağım? (çok korkuyorum bu konuda)
lütfen az çok bişi biliyorsanız beni bilgilendirirmisiniz sülalemde ilk ben olucam bu konuda çok yanlızım...
hocam sakıncası yoksa meraken soruyorum hangı bolum

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Mehmetcan İvrendi
Yani mülakatı vs. Geçersen Sana sponsor olursalar Gerisi kolay

-Öncelikle süre konusunda 3'e ayrılıyor diye biliyorum ve ülkelere göre değişiyordu galiba (yanlışta olabilir emin değilim)

1-Geçici belge : 1-2 yıllık süre veriyor iler'de yenilenebilir

2-İş süresi kadar:Yani iş'den kovulduktan veya çıktıktan sonra 1 ay mı ne kalıyor

3-Süresiz : ama bunun içinde Uzun süre orada çalışmış olman gerek 3-5Yıl falan

Gelelim tek başına konusuna O konu Tamamen sana bağlı orada'da arkadaş edinebilirsin ama tabi İnsanın kendi toprağından Biriyle beraber gitmesi daha iyi olurdu takılacak muhabbet edecek seni anlayacak biri olması'da iyi ama yoksa mecbur orada arkadaş edinecen

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,111
İsim
Mehmet
Yukarıdaki arkadaşlar gereken her şeyi yazmış sen sadece işveren ile anlas gerisini onlar halleder.bu arada bölüm nedir merak ettim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan Görü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yukarıdaki arkadaşlar gereken her şeyi yazmış sen sadece işveren ile anlas gerisini onlar halleder.bu arada bölüm nedir merak ettim
geriactric care ama ben geçen sene girdiğim DGS sınavıyla bölümümü Hemşireliğe yükselttim ama londrada bu bölümde çok iş ilanı olduğu için bende hemşireliği dondurmayı planlıyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani mülakatı vs. Geçersen Sana sponsor olursalar Gerisi kolay

-Öncelikle süre konusunda 3'e ayrılıyor diye biliyorum ve ülkelere göre değişiyordu galiba (yanlışta olabilir emin değilim)

1-Geçici belge : 1-2 yıllık süre veriyor iler'de yenilenebilir

2-İş süresi kadar:Yani iş'den kovulduktan veya çıktıktan sonra 1 ay mı ne kalıyor

3-Süresiz : ama bunun içinde Uzun süre orada çalışmış olman gerek 3-5Yıl falan

Gelelim tek başına konusuna O konu Tamamen sana bağlı orada'da arkadaş edinebilirsin ama tabi İnsanın kendi toprağından Biriyle beraber gitmesi daha iyi olurdu takılacak muhabbet edecek seni anlayacak biri olması'da iyi ama yoksa mecbur orada arkadaş edinecen
90 günlük verildiği yazıyor yani 3 aylık bir çalışma vizesi veriyor 3 ay çalıştıktan sonra uzatabiliyormuşuz

mfm125

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,111
İsim
Mehmet
geriactric care ama ben geçen sene girdiğim DGS sınavıyla bölümümü Hemşireliğe yükselttim ama londrada bu bölümde çok iş ilanı olduğu için bende hemşireliği dondurmayı planlıyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

90 günlük verildiği yazıyor yani 3 aylık bir çalışma vizesi veriyor 3 ay çalıştıktan sonra uzatabiliyormuşuz
Hemşireler için denklik var diye biliyorum o konuları arastirdinmi ? Bazı mesleklerde denklik istenmiyor ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emirhan Görü
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hemşireler için denklik var diye biliyorum o konuları arastirdinmi ? Bazı mesleklerde denklik istenmiyor ama
knkm hemşireliğin bitmesine 1.5 sene var o yüzden ben daha fazla bu memlekette dayanamıyorum gitmek istiyorum ve bu bölümle gidicem

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,743
Üyeler
163,874
Son üye
batuhanndirii
Top Bottom