Neler Yeni

Yurt dışında yaşayan Arap, Türk'ün kaderini belirliyor

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam Arapları göndermekle Türklük esasını ayaklar altına almak arasında çok fark var.
Yani şu maddeyi koca Türklüğün esası sanıyorsan diyebileceğim bir şey yok, daha fazla konuşmaya da gerek yok.

Sorun 66. Maddede değil sorun Türk Vatandaşlığı Kanunun uygulanmaması ve sonradan bazı maddelerin değiştirilmesi yüzündendir. Değiştirilmiş maddelerde bile hala Türk Vatandaşlığı almamaları gerekiyor ama cb yetkisi olduğu için görmezden geliniyor, diplomasiz adamı cb yaparsak tabii ki de sorunlar çıkar
Birkaç mesaj önceki yazım:
  • Kısa vadeli düşünme, uzun vadeli düşün. Bugün Araplar gider, yarın başkası gelir. Bugün X partisinin lehinedir, yarın Y partisinin lehine olur. Sen bunun önüne bir engel koymadığın sürece her türlü suistimal edilecek.
Anca rüyalarda olur sizin dediğiniz tamamen düzenli bir toplum. İllaki biri çıkıp saman altından su yürütecek. Bizim ülkeye has değil, her ülkede oluyor bu. Konudaki video da Türkiye'nin çoğunluğunu temsil etmiyor zaten. Münferit olaylar bunlar. Fakat bizim amacımız, bunların da gerçekleşmemesini sağlamak. Kanunlar en liyakatli kişiler tarafından tam teşekküllü şekilde uygulansa da aynı sorunları çekeceğiz, belki biraz daha az olacak. Tek fark o. Bu soruna sebebiyet verecek maddeyi değiştirmek varken niye bunca çaba? Halbuki çözüm çok basit. Vatandaşlığı olan herkesi Türk olarak tanımlamaktan vazgeçip Anadolu topraklarında doğmayanlara oy verme salahiyeti vermeyeceksin.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Birkaç mesaj önceki yazım:
  • Kısa vadeli düşünme, uzun vadeli düşün. Bugün Araplar gider, yarın başkası gelir. Bugün X partisinin lehinedir, yarın Y partisinin lehine olur. Sen bunun önüne bir engel koymadığın sürece her türlü suistimal edilecek.
Anca rüyalarda olur sizin dediğiniz tamamen düzenli bir toplum. İllaki biri çıkıp saman altından su yürütecek. Bizim ülkeye has değil, her ülkede oluyor bu. Konudaki video da Türkiye'nin çoğunluğunu temsil etmiyor zaten. Münferit olaylar bunlar fakat bizim amacımız bunların da olmaması. Kanunlar en liyakatli kişiler tarafından tam teşekküllü şekilde uygulansa da aynı sorunları çekeceğiz. Bu soruna sebebiyet verecek maddeyi değiştirmek varken ne demeye bunca çaba? Halbuki çözüm çok basit. Vatandaşlığı olan herkesi Türk olarak tanımlamaktan vazgeçip Anadolu topraklarında doğmayanlara oy verme salahiyeti vermesen her türlü sorun çözülür.
Bunun çözümü 66. Maddeyi değiştirmek değil Türk Vatandaşlık kanunun sonrada kazanılan vatandaşlıklarla ilgili maddeleri düzenlemeyle olur.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bunun çözümü 66. Maddeyi değiştirmek değil Türk Vatandaşlık kanunun sonrada kazanılan vatandaşlıklarla ilgili maddeleri düzenlemeyle olur.
Yok, olmaz. Olsa çoktan olurdu bu zaten. Siz her vatandaşa Türk deyip bu salahiyeti tanıdığınız müddetçe bu görüntülerle karşılacaksınız. Kâh az olacak, kâh çok olacak ama olmaya devam edecek. Üstelik bu oy mevzuu aralarında en masum olanlardan belki. Teröre de buradan kapı açıyorsunuz, o çok daha büyük sorun. Keşke bu kadar hayalperest olmasanız. İnsan denen varlık bu kadar ahlaklı bir şey değil.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Vatandaşlığı olan herkesi Türk olarak tanımlamaktan vazgeçip
Hocam zaten bunu geçen gün ki konuda tartıştık anayasanın 2. Ve 3. Maddesine ihlal ediyor zaten ülkede kanun önünde herkesi ırkı olarak ayırarsak toplumda içinde her ırk kendinden olmayanı dışlamayı başlar ve azınlık kısım kendi kendine yönetmek istediği anda ülkede karışıklık çıkar toplum bu kadar eğitimsiz iken böyle bir şey yapmak yarardan çok zarar verir bunu unutmayın.

Alfha13

80+ Silver
Yok, olmaz. Olsa çoktan olurdu bu zaten. Siz her vatandaşa Türk deyip bu salahiyeti tanıdığınız müddetçe bu görüntülerle karşılacaksınız. Kâh az olacak, kâh çok olacak ama olmaya devam edecek. Keşke bu kadar hayalperest olmasanız. İnsan denen varlık bu kadar ahlaklı bir şey değil.
Diğer ülkelerdeki vatandaşlık sistemleri bildiğim kadarıyla bizimkiyle aynı veya benzer. Fransa'daki beyaz da Fransız, zenci de Fransız sayılıyorsa; bunun sebebi 66. maddedeki mantıktır. Temel sorun yasamada değil, yürütmede; neredeyse her alanda olduğu gibi.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Yok, olmaz. Olsa çoktan olurdu bu zaten. Siz her vatandaşa Türk deyip bu salahiyeti tanıdığınız müddetçe bu görüntülerle karşılacaksınız. Kâh az olacak, kâh çok olacak ama olmaya devam edecek. Üstelik bu oy mevzuu aralarında en masum olanlardan belki. Teröre de buradan kapı açıyorsunuz, o çok daha büyük sorun. Keşke bu kadar hayalperest olmasanız. İnsan denen varlık bu kadar ahlaklı bir şey değil.
Olur çünkü şu zamana kadar dediğin sürede ülkeye yöneten kişiler iyi bir şeyler yapamadı onlar yapmadığı için bu yapılamaz diye düşünmek çok yanlış.
Terör sorunu çok farklı nedenlerden kaynaklanıyor devleti yönetenler doğuyla çok fazla ilgilenmedikleri için doğu ne altyapı ne şehir ne de nüfus olarak gelişmedi
Doğuda ki karakollarda ulaşımı kötü olduğu için teröristlenin köylere saldırısına çok geç yanıt verebiliyorlardı bu yüzden terorisler ilk Kürtlere saldırdı ki devlet ile aralarına mesafe tamamen açılsın diye doğuda countergerilla oluşturulduğu zamanlarda korucuları devlet silah veriyordu korucular yarardan çok zarar getirdi köylerde eline silah geçen korucular köylülere çok fazla baskı yapıyordu. Bu korucuları böyle yapmasıda doğuda ki köylü halkın devlete karşı öngörülü olmasına neden oluyordu...

İnsan ahlaki sonradan öğrenir iyi bir eğitim görmüş halk hem ahlaklı olur hem de kanunlarına sahip çıkar. Sonradan diplomasız bir kişinin cb olupta kafasının estiği gibi kanunlara değiştirmesine izin vermez.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
herkesi ırkı olarak ayırarsak toplumda içinde her ırk kendinden olmayanı dışlamayı başlar ve azınlık kısım kendi kendine yönetmek istediği anda ülkede karışıklık çıkar toplum bu kadar eğitimsiz iken böyle bir şey yapmak yarardan çok zarar verir bunu unutmayın.
Yok, dışlamaya başlamaz. Böyle bir şey olacak olsa çoktan olurdu. Kimsenin gerçek hayatta bu maddeyi taktığı yok zaten. Asimile olmuş olanlar hariç -öyle ki kendi dilini bile konuşmayı bilmiyor- hiçbir Kürt yahut Arap sorulduğunda Türk demez kendine. Yüzyıllardır kardeşçe yaşıyoruz. Ayrıca ben "Herkesi ırklara göre ayıralım, her ırka özerklik verelim, onlarca resmi dilimiz olsun." gibi bir şey demedim. Tabii ki yine üniter bir devlette tek çatı altında yaşayacağız. Bu devlet de ekseriyete, hakim unsura göre belirlenecek. Örneğin, ülkemizin adı Türkiye çünkü ekserisi Türklerden müteşekkil ve kuruluşta ekseriyetle onlar çalıştı. Fakat devletin isminin böyle olması azınlıklara zulmedebileceğimiz, onlara hak tanımayacağımız yahut bizim gibi olmaya zorlayabileceğimiz anlamına gelmiyor.

Diğer ülkelerdeki vatandaşlık sistemleri bildiğim kadarıyla bizimkiyle aynı veya benzer. Fransa'daki beyaz da Fransız, zenci de Fransız sayılıyorsa; bunun sebebi 66. maddedeki mantıktır. Temel sorun yasamada değil, yürütmede; neredeyse her alanda olduğu gibi.
Hocam, benim bununla problemim yok. Tabii ki hukukta bir noktada aynı zemine oturtmak gerekiyor insanları. Ulusal ve savunulabilir sınırlar dahilinde, din ve ırk ayrımından uzak, ortak yurttaşlık temelinde bir anlayışımız olmalı. Anadolu'da doğan, vergisini veren, bölücülük yapmayan herkes nezdimizde birdir. Ben bu "nezdimizdeki birliğin" Türklük olarak dayatılmasından rahatsızım. Zira Anadolu'da sadece Türkler yaşamıyor. Bu birlik farklı şekillerde ifade edilebilir. Şu konunun ikinci sayfasında da tartıştık, okuyabilirsiniz:

Ülkede yaşayan onca diğer etnik kökene inatla "Türk'sün!" dedirtme isteği tüm sorunları doğuruyor. Yeri geldiğinde icabında her türlü zulmü yapma "lüksünü" de kendinde görüyorsun. Teröre de kapı açıyor bu. Herkese Türk'sün deme isteğini de kendince hukuksal zemine oturmak istediğin için 66. madde gibi maddeler çıkarıyorsun. Fakat bu da her hukuken vatandaşlığı olan Türk'tür sorununa gebe oluyor. Daha sonra adam diyor ki, "Senin anayasanda böyle geçiyor. Benim de vatandaşlığım var. Velev ki çat pat Türkçe biliyorum, kırk yıl sonra geldim vatandaşlık aldım. Beni bağlamaz. Bana da diğerlerine verdiğin hakları vereceksin." Akabinde de konudaki videoda olduğu gibi olaylar vuku buluyor.

Yani, bunda diretmenin manası yok bence. Herkes kendini istediği gibi nitelendirebilme özgürlüğüne sahip olmalı. Sen Kürt, Arap, Laz, Çerkez vs. olduğunu hissediyorsan ve aidiyetin bu millete ise gerisi bizi bağlamaz. Sana Türk dedirtme hakkımız yok. Yahut sen istememene rağmen seni Türk olarak tanımlama hakkımız yok. Son olarak verdiğiniz örneğe de değineyim. Alakasız bence, beyaz ve siyah farkını konuşmuyoruz burada. Siyah adam da Fransa'da doğmuş, kendini Fransız olarak tanımlıyor. Beyaz olan da. Birinin diğerinin kimliğiyle derdi yok. Siyasi bir şey değil mevzu yani. Biyolojik, fizyolojik bir ırkçılık bu. Bambaşka bir mevzu.

Olur çünkü şu zamana kadar dediğin sürede ülkeye yöneten kişiler iyi bir şeyler yapamadı onlar yapmadığı için bu yapılamaz diye düşünmek çok yanlış.
Terör sorunu çok farklı nedenlerden kaynaklanıyor devleti yönetenler doğuyla çok fazla ilgilenmedikleri için doğu ne altyapı ne şehir ne de nüfus olarak gelişmedi
Doğuda ki karakollarda ulaşımı kötü olduğu için teröristlenin köylere saldırısına çok geç yanıt verebiliyorlardı bu yüzden terorisler ilk Kürtlere saldırdı ki devlet ile aralarına mesafe tamamen açılsın diye doğuda countergerilla oluşturulduğu zamanlarda korucuları devlet silah veriyordu korucular yarardan çok zarar getirdi köylerde eline silah geçen korucular köylülere çok fazla baskı yapıyordu. Bu korucuları böyle yapmasıda doğuda ki köylü halkın devlete karşı öngörülü olmasına neden oluyordu...
Sürekli dediklerimi farklı yere çekiyorsun, farkında bile değilsin. Yahu ben "Doğu'daki terörün başka sebebi yok. Tek nedenden kaynaklanıyor." mu dedim? Hayır. Yani, niçin bana bak şu nedenler de var terör hususunda diye açıklama yapıyorsun? Sadece bunun da sebeplerinden biri olduğunu söylüyorum ve yadsıyamazsınız.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Sürekli dediklerimi farklı yere çekiyorsun, farkında bile değilsin. Yahu ben "Doğu'daki terörün başka sebebi yok. Tek nedenden kaynaklanıyor." mu dedim? Hayır. Yani, niçin bana bak şu nedenler de var terör hususunda diye açıklama yapıyorsun? Sadece bunun da sebeplerinden biri olduğunu söylüyorum ve yadsıyamazsınız.
Doğudaki terörun başka sebebi yok dedin demedim ana sebepler var senin üstünde durduğun sorun ana sebep değil bunu demek istiyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Doğudaki terörun başka sebebi yok dedin demedim ana sebepler var senin üstünde durduğun sorun ana sebep değil bunu demek istiyorum.
Yahu arkadaşım, ana sebep olduğunu iddia eden oldu mu? Hiç mi yazdıklarımı okumuyorsun? Sanki ana sebep demişim de "Ana sebep değil." diye beni uyarıyorsun. Sebeplerden biri ve yadsınamaz ölçüde dedim sadece. Çünkü siz sanki böyle bir sebep yokmuş, onlarca soruna gebe olmuyormuş gibi davranıyorsunuz. Asıl sitemim buna. Geçenki konuda da bunu tartıştık ve inatla savundun. "Herkesi Türk yapma lüksümüz var!" diye cümle kurdun yahu.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,237
İsim
Hezekiel
Yahu arkadaşım, olduğunu iddia eden oldu mu? Hiç mi yazdıklarımı okumuyorsun? Ana sebep demedim. Sebeplerden biri ve yadsınamaz ölçüde dedim. Sizin sanki böyle bir sebep yokmuş, onlarca soruna gebe olmuyormuş gibi davranmanıza asıl sitemim. Geçenki konuda da bunu tartıştık ve inatla savundun. "Herkesi Türk yapma lüksümüz var!" diye cümle kurdun yahu.
Hocam herhalde siz de benim yazdıklarıma okumuyorsunuz
Hocam ana sebep dedinizde demedim ana sebep olmadığını ben söylüyorum siz beni anlamak istemiyor musunuz?
Önce bu ana sorunlar çözülmeli ki sizin dediğiniz sorunlar çözülsün
Hocam unutmayın sizin dediğiniz sorunların çözülmesi içinde toplumun iyi bir eğitim sistemine ulaşması gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herkesi Türk yapma lüksümüz var!" diye cümle kurdun yahu.
Anayasa ya göre yazdığımın farkında değil misin?

Kerem toplumla ilgili iki farklı düşüncen olsun
İlk düşüncen kendi şahsi fikirlerine dayalı olsun.
İkinci düşüncen ise ilk düşünceni toplum ne kadar uyabilir toplum bu düşünceyi uygulamak için hazır mı değilse hazır olmak için ne kadar eğitim gereklidir diye bir konuda haklı olsan bile toplum bunu uyumayacağı için düşüncelerin çöpe gitmiş olur.

Hocam herhalde siz de benim yazdıklarıma okumuyorsunuz
Hocam ana sebep dedinizde demedim ana sebep olmadığını ben söylüyorum siz beni anlamak istemiyor musunuz?
Önce bu ana sorunlar çözülmeli ki sizin dediğiniz sorunlar çözülsün
Hocam unutmayın sizin dediğiniz sorunların çözülmesi içinde toplumun iyi bir eğitim sistemine ulaşması gerekiyor.

Anayasa ya göre yazdığımın farkında değil misin?

Kerem toplumla ilgili iki farklı düşüncen olsun
İlk düşüncen kendi şahsi fikirlerine dayalı olsun.
İkinci düşüncen ise ilk düşünceni toplum ne kadar uyabilir toplum bu düşünceyi uygulamak için hazır mı değilse hazır olmak için ne kadar eğitim gereklidir diye bir konuda haklı olsan bile toplum bunu uyumayacağı için düşüncelerin çöpe gitmiş olur.
Son olarak eğer başka bir şey demeyeceksen bu güzel tartışma için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Biri türklükten rahatsız
Diğeri Türklükten rahatsız
Öbürkü türklükten rahatsız.
bu ülkede muhalefeti , iktidarı hepsi rezil haldeler şuan.
Meclisimizde Terörle arasına mesafe koyamayanlar var , Fetöcüsü var , Radikal islamcısı var , Radikal solcusu var , para yiyen milletvekili var ama adam gibisi yok.
Bence artık sorun başta değil sorun bizim asıl yönetime katıldığımız mecliste artık şuan sorun RTE veya Kemal değil sorun sizin , bizim meclisimizde.
Herkesten bir şey isteme şansım olsaydı şu insanları o koltuklarda oturtmayıp adam akıllı sağcısı veya solcusunun oturmasını sağlamaları olurdu
Yazık ülkemin haline.

Top Bottom