Yakın bir zamanda yurt dışına seyahate çıkacağım. Gelirken yanımda getirebileceğim ürün sınırı nedir? Ps5 veya ekran kartı alırsam trye girdiğimde vergi çıkarıyorlar mı ve herhangi bir fiyat sınırı var mı?
Kutusuyla birlikte mi getirdiniz? Ve birden fazla teknolojik ürün koysam (kamera, ps5, gamepad, ekran kartı, işlemci vs) sıkıntı olur mu bir de yiyecek konusunda paketli gıdalar valizin içinde ne kadarına müsade ediliyor? Sıvılarda sanırım litre sınırı var ama başka şeyler için ne gibi sınırlar var?Ben PS5 getirdim bavulun içine koymuştum. Kimse bu nedir vs. demedi. Her üründen 1 tane getirme hakkınız var. 2. ürün ticaret kapsamına gireceği için vergilendirme söz konusu olabilir. Türkiye'de tekrar bavul kontrolü vs. olmadı zaten. Sadece uçaktan indirilen bavulumu havalimanı içindeki banttan aldım. Yani bir üründen 3 5 tane (telefon, ekran kartı vs.) koysanız kim bilir bilemiyorum artık. İşin risk tarafı size bağlı.
Hangi havalimanına indiniz?Kutusuyla getirdim ve hiç açmadım. Dediğim gibi Türkiye'ye indiğimde valizi banttan aldım sadece. Ayrıca bir X ray cihazından falan geçmedi. Ama bu benim yaşadığım tecrübe yani bir başkasında farklı olabilir o yüzden kesin bir şey söylemem birden fazla aynı ürün için. Normalde 1 kg çikolata getirme hakkı var kanunda ama ben 3 4 kilo getirmiştim valizde bir sorun olmadı.
Birden fazla ürün derken farklı farklı birer tane ürün getirirseniz zaten sıkıntı olmaz. (1 PS5, 1 kamera, 1 ekran kartı vs.)
Ankara EsenboğaHangi havalimanına indiniz?