Yardım Yurtdışından Ekran Kartı Getirtme

Nezha

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,110
Almanyada yaşayan arkadaşlarım var. Ortalama 4 ayda bir Türkiye’ye geliyorlar. Rtx 5070 bizde 30 binden başlıyor. Bugün öylesine Almanyanın akakçesi olan idealodan fiyatlara baktım aorus master 508 euroya satılıyor.
Ben bunu aldırıp getirtsem ne tür sıkıntı yaşarım? Bunu havaalanında gümrüklendirmeye tabi diyip köşeye atarlar mı? Daha önce böyle oem getirten varsa bilgilendirirse sevinirim.

Almanyada yaşayan arkadaşlarım var. Ortalama 4 ayda bir Türkiye’ye geliyorlar. Rtx 5070 bizde 30 binden başlıyor. Bugün öylesine Almanyanın akakçesi olan idealodan fiyatlara baktım aorus master 508 euroya satılıyor.
Ben bunu aldırıp getirtsem ne tür sıkıntı yaşarım? Bunu havaalanında gümrüklendirmeye tabi diyip köşeye atarlar mı? Daha önce böyle oem getirten varsa bilgilendirirse sevinirim.

Kutusuz getir sorun olmaz muhtemelen o arkadaşlarında Sor illaki biri böyle bişi getirmiştir trye

Kutusuz getir sorun olmaz muhtemelen o arkadaşlarında Sor illaki biri böyle bişi getirmiştir trye
Hep iphone falan sipariş veren oldu telefon getirdiler hiç oem getirmediler. Benim aklıma da yalandan mini pc kasasının içine koydurmak geldi ama 35cm ekran kartına nasıl bir mini pc olur bilemedim. Diğer taktiğim de ürün sanki TR’den alınmış da servise göndermek için getirilmiş süsü verme işi. Belki gümrüğe girmiyordur bile ama emin olamadım bir türlü.

Hep iphone falan sipariş veren oldu telefon getirdiler hiç oem getirmediler. Benim aklıma da yalandan mini pc kasasının içine koydurmak geldi ama 35cm ekran kartına nasıl bir mini pc olur bilemedim. Diğer taktiğim de ürün sanki TR’den alınmış da servise göndermek için getirilmiş süsü verme işi. Belki gümrüğe girmiyordur bile ama emin olamadım bir türlü.
Tr gümrüğünü dert etme, o ülkeden çıkar gerisi rahat.50 defa tr ye girdim 1 kere valizimi aramadılar.Çıkış yaptığın ülke önemli

Kutusundan çıkarıp çantaya atsınlar bişey olmaz benim cihazım parçam derler geçerler.

Dediğim gibi o halde kutusuz getirsinler muhtemelen sorun olmaz

Valiz uçakta en altta kaldı ve ezildi.
X-Ray cihazda görünür her türlü. Gümrüğe tabi mi? Bilmiyorum.
Uçuş esnasında soğukluk -30 derecenin altına düşüyor ve bagaj bölümü ısıtılmıyor. Elektronik cihazlar -20 altında bozulabilir.

Aklıma bunlar geldi.

Valiz uçakta en altta kaldı ve ezildi.
X-Ray cihazda görünür her türlü. Gümrüğe tabi mi? Bilmiyorum.
Uçuş esnasında soğukluk -30 derecenin altına düşüyor ve bagaj bölümü ısıtılmıyor. Elektronik cihazlar -20 altında bozulabilir.

Aklıma bunlar geldi.
Kabin bagajında getirir hocam. 2 kilo ağırlığında kart. Biraz araştırdım 430 euro üzerine AB'den gelen ürünler için %30 vergi kesiliyormuş. Arada 80 euro fark var yani 24 euro falan vergi çıkar beyan edersek. Beyan etmezsek yakalanırsa kaçakçılık cart curt sıkıntıya sokabilirler. Risk almayıp 24 euro fazla ödeyecem gibi.

Ekran kartı gümrükte kalmıyor ki araya işlemci fln da sıkıştırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,032
Üyeler
184,095
Son üye
parsinho
Geri