Neler Yeni

Zaman Makinesi İcat Edilebilir!

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Alternatif evrenlerden bahsediyorsun, ama onların sandığımız şekilde işlediğinden şüpheliyim.
Evrende 7 tane varlık var:
Bitkiler,
Hayvanlar,
Melekler,
Cinler.
Diğer 3 tane varlığın ne olduğunu biliyor musun?
5. Boyutta olduklarını düşünüyorum.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
dostum yaptıklarımız ile hayatımız şekilleniyor bunların hiçbirisi kader falan değil hepsi kendi kararlarımız bunların hiçbirini yapmadan nasıl geleceğe gidebilirizki

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
gidemediğimiz milyarlarca gezegen ve yıldız var ya oralarda yaşıyorlarsa 🤔
İşte ben de bundan bahsediyorum.
Hatta ışınlanma bile olabilir solucan deliği ve 5. boyutu kullanarak. Ama geri gelemeyiz..
Mesaj otomatik birleştirildi:

dostum yaptıklarımız ile hayatımız şekilleniyor bunların hiçbirisi kader falan değil hepsi kendi kararlarımız bunların hiçbirini yapmadan nasıl geleceğe gidebilirizki
Geleceğe gitmiyoruz, gelecek bize geliyor.
Sadece olduğundan çok daha hızlı bir şekilde.

SEYİT ONBAŞI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,134
İsim
Berat özturk
Herkesin kullanabileceğini sanmıyorum ve gelmiş olsalar da belli etmezler.
İstesinler veya istemesinler her türlü belli olur mesela sen simdi zaman makinesini alip kullandin salliyorum 1915 yilina gittin birkere orda giyinis kusanisin insanlarin garibine gider ve bazi insanlar senden gordugu kiyafeti yapip satarlar buda erken modernleşme olur

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Geriye gitmek bence kesinlikle imkansız ve mantıksız, çok klişe olacak ama;

Gidip babanı öldürsen hiç doğmayacak mısın?

Peki ya hiç doğmadıysan babanı nasıl öldürdün?

Geçmişe gidip babanı öldürmek için önce doğman gerek ama bir gün geçmişe gidip babanı öldüreceksen zaten baştan doğmamışsındır, bu yüzden gidip de babanı öldüremezsin çünkü sen yoksun 😁

Ya da babanı öldürdüğün anda yok olursun 😁

Geçmişte yaşanmış en ufak olayı dahi değiştirmek kelebek etkisiyle günümüzde çok büyük felaketlere ya da değişikliklere yol açabilir, o değişiklikler de zaman makinesinin hiç icat edilmemiş olmasına sebep olabilir, zaman Makinesi hiç icat edilmediyse geçmişe nasıl gideceksin?

Paradoks paradoks paradoks.
Dede paradoksunu paralel evrenler ile açıklayabiliyorlar en mantıklı şekilde. Geçmişe gittin dedeni öldürdün ve geri döndüğünde başka bir evrende oluyorsun yani.
Zaman yolculuğu ilgimi en çok çeken konulardan biri. Olmasını istermiydim kesinlikle isterdim. Belkide gelecekte icat edildi kim bilir? Geçmişe gitmek mümkünmü bilemeyiz ama geleceğe gitmek daha olası diye biliyorum bir fizikçi söylemişti sanırım. Bir yandanda bilim kurgudan öteye geçemezmiş gibime geliyor çünkü çok fazla paradoks var ve zaman kavramını biz kendimiz oluşturduk. Gün ay yıl dakika saniye bunları biz ayırdık. Temelde baktığımızda 10 yıl önce dediğimizde aynı gün diyebiliriz aslında.

mert savage

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,216
İsim
mert
İlgilendiği Kategoriler
Dizi , müzik , bilgisayar donanımları , oyun hesap satışları , league of legend , okul , eğitim , giyim.
İşte ben de bundan bahsediyorum.
Hatta ışınlanma bile olabilir solucan deliği ve 5. boyutu kullanarak. Ama geri gelemeyiz..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geleceğe gitmiyoruz, gelecek bize geliyor.
Sadece olduğundan çok daha hızlı bir şekilde.
beynim yandı gidiyom ben

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji