Neler Yeni

Zaman Makinesi İcat Edilebilir!

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Zamanda yolculukta geçmişe gidilebilmesi için geleceğe gidilebilmesi gerekiyordu veya tam tersi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şu anda kesin konuşmuyorsunuz, bir varsayım üzerinde duruyorsunuz. Bu doğru değil. Zaman bükülebiliyor ama asla geriye gitmez. Bunun ispatını yapan birkaç kişi vardı yanlış hatırlamıyorsam.
Zamanda bir nesneyi hareket ettirebilende vardı ama bu çok düşük sürelerdi.

İskenderiye mi
Kütüphane adını hatırlamıyorum

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
İcat edilebilir.Çok eskiden bir kütüphane yanmıştı bunu biliyorsunuzdur illa ki tarih derslerinde veya fen derslerinde görmüşsünüzdür.O kütüphaneden kurtarılan şeyler ile bu kadar ileri gidebiliyoruz.O kütüphane yanmasaydı muhtemelen şuan Zamanda yolculuk,ışık hızı,ışınlanma,gezegenler arası seyahat,paralel evrenler arası seyahat her şey mümkün ve kullanılıyor olacaktı.
Hocam o bahsettiğiniz kütüphane sanırsam İskenderiye Kütüphanesi ki o zamanın şartlarına ve imkanlarına bakıcak olursak bırakın ışık hızını araba bile üretilemezdi.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Ben şahsen geleceğe ve geçmişe gitme olayını imkansız olarak görüyorum.

Doğuhan

80+ Silver
Zaman ışık hızı ile bağlantılı diye duymuştum eğer ışık hızına gelirsek zaman durur diye imkansız ama ışık hızını geçersek zamanda geriye gidemezmiyiz?

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Zamanda yolculukta geçmişe gidilebilmesi için geleceğe gidilebilmesi gerekiyordu veya tam tersi.

Zamanda bir nesneyi hareket ettirebilende vardı ama bu çok düşük sürelerdi.

Kütüphane adını hatırlamıyorum
Hocam zaman akıp gidiyor. Geçmişe gitmek imkansız gibi, belki karadelik, solucan deliklerinden ilham alınarak kendi kütle çekim kuvvetine sahip bir karadelik yapılır ve ona yaklaştığımızda çok kısa sürede onlarca yıl gideriz ama bu da günümüz koşullarında imkansız. Belki önümüzdeki bin yılda olabilir.

King Of Arnor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Mirux Mirux
İskenderiye bir okültist kütüphanesiydi. Sir İsaac Newton ve benzeri bir çok fizikçi okültisti. Okültizm genellikle doğaüstü şeylere inanır.
Sir İsaac Newton ışığın kırılımını o şekilde buldu.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Zaman ışık hızı ile bağlantılı diye duymuştum eğer ışık hızına gelirsek zaman durur diye imkansız ama ışık hızını geçersek zamanda geriye gidemezmiyiz?
Hayır zamanı bir hıza bağlamayız. Geçmişe gitme ihtimali yok bana göre. Ama geleceğe belki gidilebilir.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Hocam zaman akıp gidiyor. Geçmişe gitmek imkansız gibi, belki karadelik, solucan deliklerinden ilham alınarak kendi kütle çekim kuvvetine sahip bir karadelik yapılır ve ona yaklaştığımızda çok kısa sürede onlarca yıl gideriz ama bu da günümüz koşullarında imkansız. Belki önümüzdeki bin yılda olabilir.
Işık hızı ile bütün her şey olucak muhtemelen.Zamanda ileriye gitmek için ışık hızına ulaşabilmemiz gerek.İleriye gidebilmek için de geçmişe gitmeyi bulabilmemiz gerek.Geçmişe gidebilmekte zor deneyler sürüyor hatta küçük nesnelerle zamanda hareket ettirme gerçekten var.

King Of Arnor

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
513
İsim
Mirux Mirux
Ya da teknoloji o kadar gelişene kadar insanlar yok olucak :D

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Hayır zamanı bir hıza bağlamayız. Geçmişe gitme ihtimali yok bana göre. Ama geleceğe belki gidilebilir.
Geleceğe ışık hızıyla gidilebiliyor fakat geçmişe gitmeyi bulmadan geleceğe gidilmez.Çünkü geleceğe giden bir kişi bir daha bu zamana gelemeyebilir fakat gittiği yılda geçmişe gitmek mümkünse kendisi geri dönebilir.

Alı Yldz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
ali yıldız
Instagram
PgYldz
Biliyorum konuyu yanlış yere açtım ancak benim bu bilginin doğru olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.
Bildiğimiz üzere uzayda karanlık madde var ve benzer olarak solucan deliği var. Bu iki enerji kaynağına insan bedeni dayanamaz. Dayanmış olsaydı 5. boyuta geçmiş olurduk.
Karanlık maddede geçen 1 dakika dünyada 7 yıla eşit ve bu bilimsel olarak kanıtlanmış. Eğer o karanlık maddeyi bir şekilde hapis edebilirsek (küçük bir parça) zaman makinesini geliştirebiliriz. 10 saniyede 1 yıl zamanı ileriye sarıp dünyadaki olacak olan olaylardan haberdar olabiliriz. Bu dediğimi gerçekleştirecek teknoloji şuan yok ama belki insanlara fikir getirebilir. Ben inanıyorum zaman makinesi üretilecek. Aynı zamanda astral seyahate de inanıyorum.
@Abdullah Hacıgül sizin yorumunuzu istiyorum. Görülmesi için bilerek yanlış yere konu açtığını tekrar belirtmekte fayda var.
Belki Bir kaç sene sonra icat olur.

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Ya da teknoloji o kadar gelişene kadar insanlar yok olucak :D
Teknolojinin en üst düzeye geldiği yılların başlangıcı olucak 2020-2050 arası.Muhtemelen Detroit oyununda gördüğümüz gibi yapay zeka 2035 yıllarında hayatımızda olucak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,710
Üyeler
163,706
Son üye
batugkc
Top Bottom