Dostlar sizce Zaman Yolculuğu gerçek mi bence gerçek hatta belki bu olaylar geçmişte olmuştu ve biri şu anki durumu değiştirdi sizce olabilir mi böyle bir şey bence olur
Ben bir aralar bu konulara çok kafa yormuştum şöyle zaman görecelidir çekim gücüne kütleye hıza göre değişiyor mesela geçmişe gitmemiz teorik olarak mümkün gözükmüyor çünkü geçmişe gidebilmek için ışıktan hızlı gitmeliyiz çünkü ışıktan hızlı giderek geçmişteki ışığı göreriz ve geçmişi görmüş oluruz ama müdahale etmemiz mümküm değil gibi fakat ışıktan hızlı gitmemiz imkansıž çünkü ışık fotonlar halinde yayılıyor fotonların kütlesi yok bundan dolayı şu ana kadar ulaşılabilecek en yüksek hıza ulaşabiliyorlar bizim bir kütlemiz olduğu için ışık hızına ulaşınca kütlemize kaybedip yok oluyoruz bundan dolayı geçmişi görmek imkansız gibi duruyor ama çok hızlı koşarsak zamanı çok az da olsa yavaşlatabiliriz.
Bir de geleceğe gitmeye bakalım mesela filmlerde görmüşsünüzdür herkes interstelları izlemiştir galiba orada bir gezegende geçircekleri her saat dünyada yıllara denk geliyordu çünkü çekim güçleri farklı olduğu için şimdi diyeceksiniz ki çekim gücü ile ne alakası var saniye sezyum atomunun 90.000.000 kere titreşmesine 1 saniye deniyor sezyum atomunun titreşmesi hız ve çekim gibi unsurlarla birlikte değişiyor bu da zamanın kaymasına sebep oluyor mesela aşırı hızlı giden bir uçakla dünyanın etrafında 1 kere dolaşıp tekrar aynı yere gelirseniz ve gitmeden önce oradaki kişiye ve kendinize birer saat alırsanız uyuşmayacağını fark edersiniz yani geleceğe gitmek teknik olarak mümkün eğer aşırı hızlı bir tren veya uçaga binerseniz orada geçireceğiniz 1 yıl ile torunlarınızın torunlarını rahatlıkla görebilirsiniz bu da bence gelceğe gitmektir.
Neden sezyum atomu diye sorarsanız evrendeki en kararlı atom sezyum atomudur 100.000.000 yılda yalnızca 1 saniye şaşırır.