Neler Yeni

zayıfım yapacaklarım doğru mu?

Entilus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
805
İsim
Entilus
hocam kas kütlesi mi yağ olarak mı alayım sizce? spora başlayacağım için daha az kilo alma durumu olur mu
Yağ olarak almamanız lazım amaç da o zaten kas kütlesi olarak kilo almanız lazım. Oda nasıl olacak diyorsanız Bi anda kilo alim değilde aylık örnek bu ay 5 kilo alıcam diye abartı hedefler koymadan yavaş yavaş temiz almak önemli. Yağ olarak alırsanız sonrada vermek için uğraşırsınız skinny fat dediğimiz olayla karşılaşırsınız.

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
Bende senin yaşındayken çok zayıftım. Kilo almak için spora başladım, 3 senede 58 kilodan 65 kiloya çıktım. Daha sonra 2 senede 75 kiloya ulaştım. Daha kısa sürede daha fazla kilo alabilirsin. Ben bilgisiz olduğum için bu süre benim için uzun oldu, bu süre boyunca her şeyi öğrendim. Nasıl antrenman yapacağımı, nasıl besleneceğimk çok iyi biliyorum.

Ben sana kilo almanın yöntemini anlatayım, nasıl besleneceğine kendin karar ver.

1 kilo almak için fazladan 7.000 kalori almalısın

Günlük ihtiyacın olan kaloriyi hesapla, okuldan eve evden okula gidiyorsun fazla hareketli bir hayatın yoksa ihtiyacın olan günlük kalori 1.900 kalori falandır.

Her gün düzenli olarak ihtiyacın olan 1.900 kalorinin üstüne fazladan 500 kalori alırsan yani her gün 2.400 kalori alırsan 14 gün sonra 1 kilo almış olursun. Her gün 1900 + 1000 kalori alırsan 7 Günde 1 kilo almış olursun.

Kilo almanın mantığı bu şekilde. Spor yaparsan kas olarak kilo alırsın. Sağlıklı ve kaliteli beslenirsen fiziğin daha güzel olur. Kötü ve kirli beslenirsen yağlı bir vücudun olur. Ama sen zayıf olduğun için abartmadığın sürece spor yaparak istediğin gibi beslenebilirsin. Abur cubur tüketme, şekerden uzak dur bunlar dışında ne bulursan ye

Son düzenleme:

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
Bende senin yaşındayken çok zayıftım. Kilo almak için spora başladım, 3 senede 58 kilodan 65 kiloya çıktım. Daha sonra 2 senede 75 kiloya ulaştım. Daha kısa sürede daha fazla kilo alabilirsin. Ben bilgisiz olduğum için bu süre benim için uzun oldu, bu süre boyunca her şeyi öğrendim. Nasıl antrenman yapacağımı, nasıl besleneceğimk çok iyi biliyorum.

Ben sana kilo almanın yöntemini anlatayım, nasıl besleneceğine kendin karar ver.

1 kilo almak için fazladan 7.000 kalori almalısın

Günlük ihtiyacın olan kaloriyi hesapla, okuldan eve evden okula gidiyorsun fazla hareketli bir hayatın yoksa ihtiyacın olan günlük kalori 1.900 kalori falandır.

Her gün düzenli olarak ihtiyacın olan 1.900 kalorinin üstüne fazladan 500 kalori alırsan yani her gün 2.400 kalori alırsan 14 gün sonra 1 kilo almış olursun. Her gün 1900 + 1000 kalori alırsan 7 Günde 1 kilo almış olursun.

Kilo almanın mantığı bu şekilde. Spor yaparsan kas olarak kilo alırsın. Sağlıklı ve kaliteli beslenirsen fiziğin daha güzel olur. Kötü ve kirli beslenirsen yağlı bir vücudun olur. Ama sen zayıf olduğun için abartmadığın sürece spor yaparak istediğin gibi beslenebilirsin. Abur cubur tüketme, şekerden uzak dur bunlar dışında ne bulursan ye
hocam peki spora başladığımda daha az kilo almaz mıyım? sonuçta aldığım kiloları eritiyor spor.

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
780
İsim
Carl Johnson
hocam peki spora başladığımda daha az kilo almaz mıyım? sonuçta aldığım kiloları eritiyor spor.
Evet spor yaptığın için daha fazla kalori harcarsın ama spor yapmak daha hızlı kilo almana yarar, gücün kuvvetin artar, iştahın açılır, daha çok besin tüketebilirsin.

Spor yaptığın için vücut her yediğin besini kullanacak, eğer spor yapmazsan ihtiyacın olmayan besinlerin bir kısmı yağa dönüşecek ve kalanı vücuttan atılacak. Bu yüzden spor çok önemli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,902
Üyeler
160,900
Son üye
Rasuga
Top Bottom