Neler Yeni

ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti AMP EXTREME AIRO 12GB 25.999 TL

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Burak B
DLSS falan nerede hikaye? Artık saf güce değil teknolojiye bakıyor firmalar. Güç çekimi konusu neden başka? Biz burada iki kartı karşılaştıracaksak içersinde bulunan teknolojiler ve kullanıcı dostu mu bunada da bakmamız gerekiyor. Şahsen ben de eski ve hayvani boyutta güç çeken bir karta 24K baymak istemiyorum.
Güç, verimlilik ve performans dengesine bakarsan 3080 3090 a karşı en iyi kart 4070 Ti. Sen 4070 in 3090 dan daha iyi olduğunu iddia ediyorsun.
Kime göre neye göre DLSS. Ben hiç bir zaman DLSS kullanmadım. Hikaye ve grafiğin ön plana çıktığı oyunlarda DLSS açınca görüntü hoşuma gitmiyor. Native çözünürlük her zaman daha iyi görüntü sağlıyor. Bu noktada da saf kas gücü daha önemli.

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Deniz TAŞKIN
Güç, verimlilik ve performans dengesine bakarsan 3080 3090 a karşı en iyi kart 4070 Ti. Sen 4070 in 3090 dan daha iyi olduğunu iddia ediyorsun.
Kime göre neye göre DLSS. Ben hiç bir zaman DLSS kullanmadım. Hikaye ve grafiğin ön plana çıktığı oyunlarda DLSS açınca görüntü hoşuma gitmiyor. Native çözünürlük her zaman daha iyi görüntü sağlıyor. Bu noktada da saf kas gücü daha önemli.
dlss 3 sadece yazılım değil çipset sayesinde yapılan bir şey para eden çip zaten o performansı verende çip o yüzden yakında tüm oyunlar bu sisteme geçecektir. %40 güç tüketim farkı hiç azımsanacak bir şey değil ayrıca.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,008
İsim
kilan embappe

Satuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Satuk buğra
DLSS hikaye falan değil. Bilgi edinmek isteyen arkadaşlar izlesin. Güzel video yapmışlar. Bayağı bir uğraş var. DLSS ile native görüntüyü karşılaştırıyor. Rdr 2 'de DLSS dem bende soguyordum ama onun harici her oyunda kullaniyorum

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Tamam 4070, 3090'dan daha iyi diyerek biraz abarttığımı bende farkettim fakat sende DLSS ve FG'yi hiçe sayıyorsun. Rtx 4070 DLSS 3 ile 3090 DLSS 2 ile kafa kafaya gidiyor, 4070 DLSS 3 + FG ile bariz çok daha fazla perfomans vermesinin askine daha az güç çekiyor. Nvidia zaten saf güçten değil teknolojilerden gitme kararı aldı, 20 serisi ile 30 serisi arasında ki fark gibi uçurum farklar göremeyeceğiz bundan sonra.

• Beğen
Reaksiyonlar: Byte

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,368
İsim
Bilal Tepe
Yenur

Satuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Satuk buğra
dlss 3 sadece yazılım değil çipset sayesinde yapılan bir şey para eden çip zaten o performansı verende çip o yüzden yakında tüm oyunlar bu sisteme geçecektir. %40 güç tüketim farkı hiç azımsanacak bir şey değil ayrıca.
3090 devri geçti aynen katılıyorum. DLSS 3 yazılımla yapılabilir mi hala emin değilim. Kişisel kanaatim yapılır. Amd yapmaya çalışıyor. Kendi beceriksizliginden mi yapamıyor bilmiyorum. İki oyunda destek açtı. Bir sorun görünmüyor. Temel sorun fsr 2 bin kalitesiz olması gibi. Toplam gecikme ne kadar fark ediyor DLSS 3 ile unuttum. DLSS 3 de güzel teknoloji ama gecikme sorun. Rekabetçi oyunlarda zaten kullanılmıyor. Genelde path tracing icin iyi. Cyberpunk ve alan wake 2 iyi Pt açınca DLSS 3 süz oynamak kotu olur herhalde.

The Semih

80+ Gold
RTX 3090 TDP canavarı saçma bir kart RTX 4070 Tİ ile kıyaslanamaz bile, Yapay zeka devrine girdik artık teknolojiler konuşuyor

ridakbow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kadir özalp
Şubat ayından bu yana zotac 4070Ti kullanıyorum oc olmayan modelini, taşınırken merdivenlerden bile düştü maşallahı var Manisanın yaz sıcağında bile gayet iyi soğutması var.

Griffith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Cem Temeltaş
Steam
steamcommunity.com/id/Griffith-kun/
Discord
Griffith
Steam ID
Griffith-kun
Battle.net
Griffith#2792
Discord
Griffith
Twitch
GriffithHS
zotac ile evgayı karşılaştırmak bile saçma 4090 ne alaka?
Mesaj otomatik birleştirildi:

hiç bir kart 0 alınmaz bu saatten sonra zaten illaha sıfır alıcam diyenler için.

Yine Zotac'ın RTX 4090 başlığı da açıktı diğer tabde, onunla karışmış. EVGA ile Zotac kıyaslaması yapmadım. Gayet yeterli ve başarılı bir kartın yok yere kalitesiz olduğunu hiçbir kaynak vermeden iddia ediyorsunuz. Okuyan potansiyel alıcılar kartın 1 yıl sonra elinde patlayacağını düşünse yeridir.

Byte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
255
İsim
Burak B
RTX 3090 TDP canavarı saçma bir kart RTX 4070 Tİ ile kıyaslanamaz bile, Yapay zeka devrine girdik artık teknolojiler konuşuyor
RTX 3090 kartın 24 GB Avantajını da unutmayalım. TLO 1440p 12 GB bana yetmiyor mesela ? 4K oyun oynayanlar için 2.elde f/p bir kart 3090.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamam 4070, 3090'dan daha iyi diyerek biraz abarttığımı bende farkettim fakat sende DLSS ve FG'yi hiçe sayıyorsun. Rtx 4070 DLSS 3 ile 3090 DLSS 2 ile kafa kafaya gidiyor, 4070 DLSS 3 + FG ile bariz çok daha fazla perfomans vermesinin askine daha az güç çekiyor. Nvidia zaten saf güçten değil teknolojilerden gitme kararı aldı, 20 serisi ile 30 serisi arasında ki fark gibi uçurum farklar göremeyeceğiz bundan sonra.
Frame Generation konusuna katılıyorum. Ama DLSS hala sıcak bakamıyorum. Evet artık eskisi gibi uçurum farklar göremiyoruz. 3090 kartın bir diğer avantajı 24 GB Vram. Mesela TLO 1440p 12 GB yetmiyor bana. Keşke en az 16 GB olsaymış dediğim oldu. Bazı ayarları açamıyordum. DLSS açınca da görüntü bozuluyor. TLO gibi bir oyunu keyfini çıkararak oynamak farklı oluyor. Oyunu bitirdim ama bazı ayarları kısarak bitirdim.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,177
İsim
Berke
Bayadır bu fiyatta ama güzel fiyat bu bütçeye tercih edilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular