Neler Yeni

Zotac RTX 3060 Oyunlarda Görüntü Bozuluyor

ICELAKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
çağlar arkan
Ekran kartını yeni aldım oyunlarda görüntü bozukluğu yapıyor. Sebebi ne olabilir?

Sorunu detaylandırırsan cevaplandırmak çok daha kolay olur. Çok fazla sebebi olabilir görüntü bozukluğunun, sürücüden tut kablolara kadar. Konuyla ilgili fotoğraf ekleyip detay verirsen yardım edebilirim.

ICELAKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
çağlar arkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu detaylandırırsan cevaplandırmak çok daha kolay olur. Çok fazla sebebi olabilir görüntü bozukluğunun, sürücüden tut kablolara kadar. Konuyla ilgili fotoğraf ekleyip detay verirsen yardım edebilirim.
FOTO ATTIM
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 AYLIK KART BU ARADA AMA YENI FARKETTIM DAHA ONCE YOKTU bilgisayarI KENDIM TOPLADIM TUM PARCALARI DAHIL

Ekler

• AAAAAAAAAAAAA.png
    AAAAAAAAAAAAA.png
    3.9 MB · Hit: 86

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,971
İsim
tümen dağ
fotoğrafa baktım fakat bir şey anlayamadım kaçırdığım ne var

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
EKRAN KARTINI YENI ALDIM OYUNLARDA GORUNTU BOZUKLUGU YAPIYOR
Farklı oyunlarda kaplama bozukluğu ile karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız kartı farklı bir bilgisayarda deneme şansınız var mı? Eğer yine aynı durum ile karşılaşacak olursanız driver vs. güncel olduğunu varsayarak servise göndermenizi tavsiye ederim.

ICELAKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
çağlar arkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı oyunlarda kaplama bozukluğu ile karşılaştınız mı? Karşılaştıysanız kartı farklı bir bilgisayarda deneme şansınız var mı? Eğer yine aynı durum ile karşılaşacak olursanız driver vs. güncel olduğunu varsayarak servise göndermenizi tavsiye ederim.
BASKA OYUNLARDA SORUN YOK SADECE DOOM ETERNAL DA YAPIYOR
DRIVER TEKRAK YUKLEDIM DUZELMEDI

Ybeyaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yusuf Beyaz
BASKA OYUNLARDA SORUN YOK SADECE DOOM ETERNAL DA YAPIYOR
DRIVER TEKRAK YUKLEDIM DUZELMEDI
Öyleyse oyunda sorun vardır hocam. Kartta problem olsa başka yerlerde de fark ederdiniz kesinlikle.

Bir ihtimal oyun dosyalarında sorun vardır veya indirilirken problem oluşmuştur. Crackli bir oyundan bahsediyoruz, eğer indirme aracın fitgirl benzeri bir şey ise dosya doğrulama yap. Onun dışında kaplama bozuklukları genelde VRAM dolmasından, clock hızlarının dengesizliğinden ya da güç yönetiminden kaynaklıdır. Herhangi bir artifact olmadığı için ben oyun dosyalarının sorunlu olduğunu düşünüyorum.
Sıcaklık tarafında 70C civarları normal de olabilir spesifik marka-model için, detaylı benchmarklarına bak. Eğer kasa içi hava akışın yeterli değilse, diğer parçaların da ısınıyorsa ekstra fan almayı deneyebilirsin. Tozlu bir ortamda ise kasa içini temizleyebilirsin. Fabrikadan bazen gereğinden fazla overclocklu çıkıyor AIB modeller. Undervolt ve underclock yapabilirsin. FurMark yaparken ekran kartı sıcaklıklarını takip et HWinfo'dan. Hot Spot kaç derece, Bellek kaç derece, Core kaç derece vs. anormal bir mevzu varsa yukarıda dediklerimi uygulayabilirsin.

ICELAKE

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
çağlar arkan
Bir ihtimal oyun dosyalarında sorun vardır veya indirilirken problem oluşmuştur. Crackli bir oyundan bahsediyoruz, eğer indirme aracın fitgirl benzeri bir şey ise dosya doğrulama yap. Onun dışında kaplama bozuklukları genelde VRAM dolmasından, clock hızlarının dengesizliğinden ya da güç yönetiminden kaynaklıdır. Herhangi bir artifact olmadığı için ben oyun dosyalarının sorunlu olduğunu düşünüyorum.
Sıcaklık tarafında 70C civarları normal de olabilir spesifik marka-model için, detaylı benchmarklarına bak. Eğer kasa içi hava akışın yeterli değilse, diğer parçaların da ısınıyorsa ekstra fan almayı deneyebilirsin. Tozlu bir ortamda ise kasa içini temizleyebilirsin. Fabrikadan bazen gereğinden fazla overclocklu çıkıyor AIB modeller. Undervolt ve underclock yapabilirsin. FurMark yaparken ekran kartı sıcaklıklarını takip et HWinfo'dan. Hot Spot kaç derece, Bellek kaç derece, Core kaç derece vs. anormal bir mevzu varsa yukarıda dediklerimi uygulayabilirsin.
tesekkuler yardımın ıcın Undervolt ve underclock denıyıcem 13 tane eksoz fanı var bu arada kasamda dıger parcalar serın calısıyor sadıce ekran kartı bıraz sıcak calısıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,066,679
Üyeler
169,455
Son üye
AykutBayraktar