I3-12100F 90 derece oluyor

adet olan soruyu sorayım o zaman jelatini söktünmü :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aman hocam napıyon kasa tutamacımı bu dikkat et vala videoyu izlememiştim :D stok soğutucu yani yapcak bişey yok hava 30 un altına inmiyor soğutuc napsın
Tabi ki hocam söktüm hatta warning yazısını kasamın camına yapıştırdım 😂 bu arada aklıma şöyle bir şey geldi ekran kartı değiştirdim yeni model 3 fanlı ve 3üncü fan dan direkt işlemciye sıcak hava atıyor

O Vidaların hepsinde ses gelmediyse tam oturmamistir.Kasa mesh veya havadarsa ondan da olabilir. Büyük ihtimal fanin bir vidası tam takilmamistir. Takilmasa bile sağlam durur seni şaşırtmasın. Bende 13400f var stok fanda 80 i geçmiyor. Bı yerde yanlışın vardır. Veya kasanin hava akışı zayıftır
Hocam ben bu lanet intel fanını takmayı adamakıllı beceremiyorum. Hiçbir zaman vidayı takınca çınk sesi gelmiyor. 1-2 tanesinde anca. Yarım saat sürüyor lanet fanı takmam. Videoda sağlam takılmamış gibi mi duruyor?

Hocam ben bu lanet intel fanını takmayı adamakıllı beceremiyorum. Hiçbir zaman vidayı takınca çınk sesi gelmiyor. 1-2 tanesinde anca. Yarım saat sürüyor lanet fanı takmam. Videoda sağlam takılmamış gibi mi duruyor?
Vidaların ön yüzü ikisi yukarı ikisi yan şeklinde duracak. Çok zorlarsaniz vidaların ucunu ezersiniz. Kilit sistemini açıp takip kitleyip hepsini bastirdiginizda çıt sesi gelcek. 2 tane geliyorsa diğerlerin vidaları oturmamistir. Vidasini ezersiniz dikkat edin

Vidaların ön yüzü ikisi yukarı ikisi yan şeklinde duracak. Çok zorlarsaniz vidaların ucunu ezersiniz. Kilit sistemini açıp takip kitleyip hepsini bastirdiginizda çıt sesi gelcek. 2 tane geliyorsa diğerlerin vidaları oturmamistir. Vidasini ezersiniz dikkat edin
Ne yaparsam yapayım o çıt sesi gelmiyor ki hocam..

Arkadaşlar bu işlemcim önceden 70 dereceye bile çıkmıyordu diye hatırlıyorum. Yalan olmasın, Intel stok fanı takmakta hep zorlanıyorum, acaba takamadım mı diye düşünüp MX-6 macunu az önce yeniledim ve fanı tekrar taktım. Videosunu da çektim. Oyunda gene 85 dereceye çıkıyor. Anlık 87 hatta 90 dereceye bile zıpladığı oluyor.
Videoda da gözüktüğü üzere fanı tutup kaldırıyorum, kasa da fanla birlikte kalkıyor. Herhalde sağlam takmışımdır. Macunu da ne fazla ne eksik sıktım, hiçbir şey değişmedi. Dark F40 marka kasam var ancak ufak bir modifikasyon yaptım. Kasanın 2 kendi fanını çıkartıp ID-COOLING XF-12025-SD-K fanları taktım. 1 tane de kendi fanı var kasanın. Ön tarafı da biraz kesip sineklikle daha da mesh yaptım. Tamam hava sıcak falan ama bir anormallik var.

Alıntıyı görüntüle

dipnot ekliyim: stok soğuturucu ve yaz ayının velinimetleri :) gerisini sen anlarsın :)

Şimdi gördüm. Boşta 30 40 derece mı. Core tempden bakın.13400f var 70 75 derece. 12100f 90 görmesi için günesin üzerinde çalıştırman lazım
Valla hava 25 derece. Nem %82. Resimdeki gibi boştayken bile 50 derece civarı.

1753742658940.webp

Geri