RX 7800 XT ÇÖKME SORUNU

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar merhaba gerçekten şu sorun iyice keyif kaçırmaya başladı. Sistemim gayet akıcı çalışıyor 2k da yüksek fps değerleri alıyorum fakat ansızın çöküyor anlamıyorum. Az önce bf1 de yaşadım dx12 hata verdi sürücü zaman aşımı hatası geldi daha önce de birçok oyunda çöküyordu napacağım en ufak fikrim yok. Fps düşük de almıyorum çöküp duruyor ekran kart.

Kartın tam marka modeli nedir

Asus tuf oc edition
MHz ayarlarını elle girmen lazım öncelikle whql driver kur yüklerken eski driveri kaldır seçeneğini işaretle Default olanı seç kurulumu yap. Ayarlanıyor kısmından MHz ayarını yap benimde kartım çöküyordu bu şekilde çözdüm Maks 3000 den min 500e ayarlamış amd inanılmaz saçma bir durum. Yükten düşünce o kadar uçuk MHz farkından oyun çöküyordu kendi kartımın değerleri 2680-2000 bu şekilde ayarladım birdaha çöktüğünü görmedim Seninkide 2520-1507

Son düzenleme:
MHz ayarlarını elle girmen lazım öncelikle whql driver kur yüklerken eski driveri kaldır seçeneğini işaretle Default olanı seç kurulumu yap. Ayarlanıyor kısmından MHz ayarını yap benimde kartım çöküyordu bu şekilde çözdüm Maks 3000 den min 200e ayarlamış amd inanılmaz saçma bir durum. Yükten düşünce o kadar uçuk MHz farkından oyun çöküyordu kendi kartımın değerleri 2680-2000 bu şekilde ayarladım birdaha çöktüğünü görmedim Seninkide 2520-1507
Ddu ile silip temiz bir kurulum ile kuracağım ve mhz değerini 2520-1507 yapacağım doğru mudur?

Ddu ile silip temiz bir kurulum ile kuracağım ve mhz değerini 2520-1507 yapacağım doğru mudur?
Minimum 1507
Maksimum 2520
Evet doğru. Ayarlanıyor/sağ alttan özel/ gelişmiş kontrol
Voltaja elleme

Minimum 1507
Maksimum 2520
Evet doğru. Ayarlanıyor/sağ alttan özel/ gelişmiş kontrol
Voltaja elleme
Bazı kaynakları araştırdığımda expo sorun olabilir gibi bir şey gördüm expo kaynaklı olabilir mi ramlerimi 6000mhz expo1 de kullanıyorum

Bazı kaynakları araştırdığımda expo sorun olabilir gibi bir şey gördüm expo kaynaklı olabilir mi ramlerimi 6000mhz expo1 de kullanıyorum
Benimde öyle ki öyle olması lazım zaten onun için ekstra para verdik

Hocam ayarladım 500 deydi minimumu 1507 ye aldım herhangi bi hata olursa yeniden bildireceğim
Umarım birdaha çökmez haber edersiniz yanlışım varsa da arkadaşlar düzeltir iyi geceler dilerim

Ekler

• 547.webp
    547.webp
    1.9 MB · Hit: 19
Arkadaşlar merhaba gerçekten şu sorun iyice keyif kaçırmaya başladı. Sistemim gayet akıcı çalışıyor 2k da yüksek fps değerleri alıyorum fakat ansızın çöküyor anlamıyorum. Az önce bf1 de yaşadım dx12 hata verdi sürücü zaman aşımı hatası geldi daha önce de birçok oyunda çöküyordu napacağım en ufak fikrim yok. Fps düşük de almıyorum çöküp duruyor ekran kart.
Ayarları düşürüp test edermisin Aynı sorunu yaşıyormusun Kartta fiziksel problem olabilir Ayarllarını düşürürerek bu sorun gidiyorsa yazılımsal çözülür gitmiyorsa Kartın Vram Tarafında problem olduğu netleşir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,523
Üyeler
183,297
Son üye
yunusyelgec
Geri