Che_
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 10,111
Bunu kullanmak için her zaman nvidia app açık olmalı mı arkada ?DLSS4 açtığın için TAA devredışı kalır, DLSS sharpness ayarını ortaya getir
Bunu kullanmak için her zaman nvidia app açık olmalı mı arkada ?DLSS4 açtığın için TAA devredışı kalır, DLSS sharpness ayarını ortaya getir
Bugün baya rdr2 oynadım bu ayarla. Yeşillik ve saçlarda belirgin iyileşme var. %3-5 fps düştü ama görüntü iyileşti. Galiba normalde dlss 2 kullanıyor rdrHayır, ayarlayıp kapatabilirsin. Nvidia driver arkaplanda çalışıyor zaten pc açılınca
denedim şimdi betayı işaretleyip ama 40 serisi kart gereklidir diyor. 30 serisi için açık değil mi yoksa ben mi birşeyi yanlış yapıyorum?evet kullanırsın, rtx2000 serisinde bile dlss4'un transformer modelini kullanabiliyorsun, cnn modele göre 3-5 fps daha düşük performans verebilir ama görüntü açısından dlss4 performans modu bile dlss3 kalite modu ile aynı gözüküyor
dlss çözünürlük yükseltmeden bahsettim ben, frame gen 40 ve 50 serisinde var sadece ama çözünürlük yükseltme ve ray reconstruction rtx20-50 arası tüm serilerde vardenedim şimdi betayı işaretleyip ama 40 serisi kart gereklidir diyor. 30 serisi için açık değil mi yoksa ben mi birşeyi yanlış yapıyorum?
sürekli açık olması fpsini düşürmez zaten niye takiyosun böyle ufak şeyleriBunu kullanmak için her zaman nvidia app açık olmalı mı arkada ?
Hocam NVIDIA App üzerinden ayar yaptığımız oyunda yanlışlıkla oyun içinde dlss kapat aç yaptık diyelim çık gir yapıp uygulamadan ayarı tekrar mı yapmalıyız yoksa uygulama üzerinden seçtiğimiz (mesela kalite) modu oyun içinden seçsek dlss 4 aktif devam eder mi ?Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
NVIDIA APP v11.0.5.238 güncellendi, ikinci görseldeki gibi beta tikini açmanız gerekiyor.
Artık tek tıkla bütün DLSS destekli oyunları DLSS4 en son sürümüyle oynayabilirsiniz, 7-8 yıl önceki oyunlarda bile çalışıyor denendi.
Patch Notes okumak isteyene reddit linkini bırakıyorum
Sorun olmaz, 1 kereliğine ayarlayıp takılabilirsin, ben Oyun içinde FSR açmıştım test için tekrar DLSS4 döndüm, Driverdan ayarladığın zaman oyundaki DLSS sürümü en son sürüme güncelleniyor. Driver silene kadar yada kendin eski sürüme dönüne kadar değişmez.Hocam NVIDIA App üzerinden ayar yaptığımız oyunda yanlışlıkla oyun içinde dlss kapat aç yaptık diyelim çık gir yapıp uygulamadan ayarı tekrar mı yapmalıyız yoksa uygulama üzerinden seçtiğimiz (mesela kalite) modu oyun içinden seçsek dlss 4 aktif devam eder mi ?
Mükemmel teklifmiş aslındaİşte bu yüzden Nvidia alın diyoruz. Zaten manuel olarak en güncel DLSS dosyasını indirip oyunun klasörüne atıp ardından Nvidia APP den Preset K seçerek eski sürüm DLSS oyunları en güncel DLSS 4 ile oynayabiliyordum toplamda 30 saniyeni bile almıyordu bu işlem ve tertemiz bir görüntü elde ediyordun.
Şuan FSR 4 çoğu oyunda yok, millet 1-2 taktik bulmuş sözde FSR 3.1 oyunları FSR 4 yapıyoruz diyorlar ama yazılım tabanlı bir upscaling den donanım tabanlı upscaling e sağlıklı ve gerçekçi bir upgrade değil bu yani sözde yaptıklarını sanıyorlar ama kendilerini kandırıyorlar, bizzat AMD yada oyun yapımcısı destek vermiyorsa kimse FSR 3.1 den gerçek FSR 4 e upscaling yapamaz. Bu iş DLSS 3 den 4 e geçiş gibi değil adamlar direkt preset üzerinden güncelliyorlar orada olay FSR 3 yada 4 değil direkt preset ama AMD de öyle bir durum yok.
Velhasıl AMD nin bir an önce FSR 4 e el atıp hem yeni çıkan ve çıkacak tüm oyunlara FSR 4 desteğini zorunlu kılması hem de eski FSR 3.1 oyunları FSR 4 e yükseltmesi gerekiyor. 9070 XT aldım gayet de memnunum ama bu olayı düzeltmezse AMD sırf bu yüzden 5070 gibi bir kart ile takaslamayı düşünüyorum hatta ilana koymuştum 5070 gaming trio + 4 bin teklif gelmişti kabul etmedim kabul etsemiydim diye düşünüyorum![]()
Mükemmel diyon da hocam satmaya kalksa 26-27 zor satar hatta satamaz bile nakit yok kimsedeMükemmel teklifmiş aslındagerçi sadece hikayeli oyunsa önemli değil. Ama hızlı upgrade ediyorsanız nvidia teklifi güzel.
Hocam NVIDIA APP kullanıyorsan, manuel dlss indirip oyunun dosyasına atmana gerek yok, driverdan seçmen daha mantıklı olucaktır aynı sistem çalışıyor, ama manuel seçip atarsan online oyunlarda dosya değiştirdiğin için daha riskli oluyor. Online oyunlarda NVIDIA APP'dan seçersen dosyayı değiştirmeden en güncel sürüme yükseltiyor buda ban riskini direkt ortadan kaldırıyor.İşte bu yüzden Nvidia alın diyoruz. Zaten manuel olarak en güncel DLSS dosyasını indirip oyunun klasörüne atıp ardından Nvidia APP den Preset K seçerek eski sürüm DLSS oyunları en güncel DLSS 4 ile oynayabiliyordum toplamda 30 saniyeni bile almıyordu bu işlem ve tertemiz bir görüntü elde ediyordun.
Valla satılıyorMükemmel diyon da hocam satmaya kalksa 26-27 zor satar hatta satamaz bile nakit yok kimsede![]()
Bildiğim kadarıyla nvidia app de DLSS dosyası güncelleme yoktu, yeni geldiyse bilemiyorum. Sadece Preset ayarı seçilebiliyordu.Hocam NVIDIA APP kullanıyorsan, manuel dlss indirip oyunun dosyasına atmana gerek yok, driverdan seçmen daha mantıklı olucaktır aynı sistem çalışıyor, ama manuel seçip atarsan online oyunlarda dosya değiştirdiğin için daha riskli oluyor. Online oyunlarda NVIDIA APP'dan seçersen dosyayı değiştirmeden en güncel sürüme yükseltiyor buda ban riskini direkt ortadan kaldırıyor.
Ayrıca manuel dlss atanlar nvidia app kullanmak istemeyen kişiler only driver kuruyor o kitle.