Yeni aldığım Bilgisayar açıldıktan 1 dakika sonra kapanıyor

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. Sistemi daha yeni kurdum ancak bilgisayarımın açma düğmesine bastığımda BIOS ekranı geliyor, ama 1 dakika sonra kapanıyor yardımcı olur musunuz?
Kablo bağlantılarını doğru yaptığıma inanıyorum, ancak kule tipi fazeon A4 soğutucu var onun bağlantısını yapamadım.
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
G.SKİLL
Ekran kartı
Asrock Radeon RX 9060 XT CHALLENGER
Anakart
Asrock AMD ryzen a 620
İşlemci
AMD ryzen 7600x 4.7 GHz 32mb 6 çekirdek

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım. Sistemi daha yeni kurdum ancak bilgisayarımın açma düğmesine bastığımda BIOS ekranı geliyor, ama 1 dakika sonra kapanıyor yardımcı olur musunuz?
Kablo bağlantılarını doğru yaptığıma inanıyorum, ancak kule tipi fazeon A4 soğutucu var onun bağlantısını yapamadım.
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
G.SKİLL
Ekran kartı
Anakart
Asrock AMD ryzen a 620
İşlemci
Fazeon A4'ü bilgisayara bağlamadıysan işlemci kendini nasıl soğutacak hocam :D

fandandır yüksek ihtimal bilgisayarcıya taktır işlemci ısındığından kapanır

RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
G.SKİLL
Ekran kartı
Anakart
Asrock AMD ryzen a 620
İşlemci
soğutucuyuy yerine oturtup kablolarını takarsan neden bağlanmasın büyük ihtimalle işlemci ısındığı için kapanıyor

PC'yi aç görüntü geldikten son power tuşuna bir kere bas bakayım tek te kapanıyor mu?

Açarken buzzerdan nasıl bir ses geliyor buzzer bağladın mı?

BIOS'a girip CPU sıcaklığını kontrol edebilir misin maksimum kaçı görüyor diye? BIOS'ta sıcaklık değerleri yazıyor.
Hocam CPU 1dk içerisinde ne kadar ısınabilir ki?
PSU sıkıntılı olabilir, anakart sıkıntılı olabilir.
24pin bağlantısını tam yapamamış olabilir.
CPU bağlantıları tam oturmamış olabilir. Ama 1dk'da ısındığı için kapanacağını sanmıyorum.

Hocam CPU 1dk içerisinde ne kadar ısınabilir ki?
PSU sıkıntılı olabilir, anakart sıkıntılı olabilir.
24pin bağlantısını tam yapamamış olabilir.
CPU bağlantıları tam oturmamış olabilir. Ama 1dk'da ısındığı için kapanacağını sanmıyorum.
7600x normalde de sıcak çalışan bir işlemci. 1 dakikalık süre yeterli gibi. Anakartta sorun olduğunu düşünmüyorum. Kabloları tam oturtamadıysa bilgisayarın hiç açılmaması gerekirdi. PSU kaynaklı da bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş konuda 1 dakika sonra kapanıyor demiş. PSU kaynaklı sorun olsa tahminimce hiç açılmazdı ya da PSU kaynaklı kapanma süreleri değişirdi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,478
Üyeler
190,754
Son üye
musabchichek
Geri