HmzaY
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,437
- Bütçe
- 13000
iyi seyirler.
Son düzenleme:
adam öneri istemiyo , önermiş15 e laptop alınmaz bütçe arttır
Yanlış bilgi cpu ve dahili gpu toplam15W tüketiyor. Üzerine çıktığınızda cpu tdp si artmıyor, gpu tdp si artıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Power supply önemli evet. Ama maksimum clock için bu işlemcide 15W yetiyor. Siz bahsettiğim intel ile karıştırıyorsunuz.
Perfromans olarak geri dönmüyor. Oradaki watt değeri ısı üretim kapasitesi. Nvidia 4000 laptop serisi kartları 100W üzerinde çalıştırın fps farkı görmüyorsunuz mesela. Sadece transistörleri yüke sokup zorluyorsunuz.
Evet bu durum sebebi ile mahkeme kazanmış biri olarak bu yorumunuza katılıyorum.
www.notebookcheck.net
Tüm çekirdekler yükte render alırsanız evet. Sanırım videoyu izlemeden yorum yapmışsınız.15W ile yalnızca base clock (2.0ghz) de çalıştırabilirsiniz.
Sizin ürettiğinz içerikleri de paylaşırsanız sevinirim.çöplüğe dönüyor.
Tüm çekirdekler yükte render alırsanız evet. Sanırım videoyu izlemeden yorum yapmışsınız.
Ben içeriğimde yazılımdan bahsediyorum. Benzer fiyata daha iyi bir seçenek bulursanız gelecek videolarda gösteririm.
Şu anda elimde 5500u 15W olan cihaz var. Forza da 30 fps 2.8ghz oynayabiliyorum.
Onu da geçtim ürün zaten yazılım geliştirme için mükemmel bi seçenek, hedefimiz de bu.
Ek ürün öneriniz varsa dediğim gibi buyrun
Sizin ürettiğinz içerikleri de paylaşırsanız sevinirim.
Adaptörden çok soğutma önemli. Çoğu laptop “işlemci nasıl olsa U serisi” diyip dandik soğutucu koyuyor hatta bazıları işi abartıp aynı soğutucuyu 13420H gibi H serilerine bile koyuyor sonuç olarak işlemci hiçbir şekilde tam performans veremiyor.Hala karşı görüş sunmak için gereksiz ve yanlış detaylara giriyorsun. Bunun render ile bir alakası yok.
CPU'ların TDP değeri base clock 'tan baz alınır. 15W 'de o CPU'yu hem 2.0Ghz hem de 4.5Ghz 'de çalıştıramazsın, çalıştıramadığına dair kaynağını da sana atmışım zaten?
Madem elinde 5500U cihaz var. 4.0Ghz 'de çalıştır bakalım 15W de nasıl çalışacak? Bunun için illa ki render almana gerek yok. 8K Youtube video açsan yeterli. AIDA 'dan power takibi yapabilirsin
Bu benim 7500F işlemcim, 65W değerine sahip. Render almamama rağmen 4.83Ghz 'de neden 73W çekiyor dediğin gibiyse? Bunda dahili GPU 'da yok üstelik. Olay benim ek ürün önerim veya içerik paylaşmam değil. Kendinizi içerik paylaşacak kadar bilgili görüyorsanız bir zahmet paylaştığınız şeye dair iyice araştırma yapın.
Sizin bu yapmadığınız araştırmalarınız yüzünden Acer Travelmate 'teki 5500U ile Acer Nitro'daki 5500U 'nun aynı performans verebileceğini sanıyor insanlar.
Alıntıyı görüntüle
Benim bu ürünlerle ilgili bir iddam olmadı, yazılım için en ucuz alabileceğin kaliteli Laptop işlemcisi ryzen 5 7530U işlemcisi dedim sadece. O arkadaşlarla sorununu halledebilirsin.Sizin bu yapmadığınız araştırmalarınız yüzünden Acer Travelmate 'teki 5500U ile Acer Nitro'daki 5500U 'nun aynı performans verebileceğini sanıyor insanlar.
Gayet de kritik detaylar fakat siz optimistik olarak bakamıyorsunuz. Yoksun olduğunuz kısım bu.yanlış detaylara giriyorsun.
Alıntıyı görüntüle
dediğin gibi ise çalışması, neden 255W TDP değerine sahip i9 13980HX işlemcim 5.36ghz de 25W çekiyor ?
Render dan kastım bütün çekirdekleri yüke sokarak kullanman. Gördüğüm kadarı ile işlemcin %86 doluluğa sahip, yani yüke sokumuşsun zaten. bu yüzden 73W gibi bir değer harcaması çok normal. Kodlama yaparken maksimum sokacağın yük %3, tek çekirdek yüke sokarsan maksimum %10-13.
Alıntıyı görüntüle
Benim bu ürünlerle ilgili bir iddam olmadı, yazılım için en ucuz alabileceğin kaliteli Laptop işlemcisi ryzen 5 7530U işlemcisi dedim sadece. O arkadaşlarla sorununu halledebilirsin.
Gayet de kritik detaylar fakat siz optimistik olarak bakamıyorsunuz. Yoksun olduğunuz kısım bu.
Bencede benchmark testleriyle cpu karşılaştırmak saçmalıktan ibaretKullandigin islemcinden daha haberin yok. TDP degeri 55W o islemcinin. Attigin ekran goruntusunde de zaten 75W 'a kadar cikmis sistem bosta olmasina ragmen. Kendi kendini yalanlamissin
Ben sana "bu CPU kodlamaya uygun degil" vs. demiyorum. Olayi sadece kagit ustunde CPU skoru yaristiracak kadar basite indirgiyorsunuz, isler o sekilde ilerlemiyor. Yoksa bir tarafi kirik VS Code'u intel atom cihazda da calistirirsin.
Yani pek soylenecek bir sey yok, eksiginizi tamamladigimiza tesekkur etmek yerine "yoksunsunuz" tarzi ivir zivir ucuz insan kelimeleri kullaniyorsunuz. Siz bu tarz icerikleri Youtube'dan para kazanma ugruna yapiyorsunuz, ben bu isten zaten halihazirda para kazaniyorum. O yuzden aramizdaki farkin bilincinde olun.
Bir sonraki iceriginizde de dogru duzgun bilgi aktarin ki, size guvenen insanlar arkanizdan kufur etmek yerine tesekkur etsin.
Alıntıyı görüntüleIntel® Core™ i9-13980HX Processor (36M Cache, up to 5.60 GHz) - Product Specifications | Intel
Intel® Core™ i9-13980HX Processor (36M Cache, up to 5.60 GHz) quick reference with specifications, features, and technologies.www.intel.com