Yardım SSD Düşük Hız ve Yüksek Sıcaklık

elrici3

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
236
Acer Nitro 16 cihazıma Exceria Pro 1tb ssd aldım ve 2. slota (ekran kartının altındaki) taktım. Başta cihaz görmedi ayarlardan biçimlendirdim. Sonra CrystalDiskMark'tan test yaptım ve test anında sıcaklık 77 dereceye kadar çıktı. https://www.trendyol.com/jeyi/coppe...me-m-2-sata-ssd-sogutucu-heatsink-p-846198145 Bu soğutma vardı üstünde ben uyguladım. Sıcaklığı geçtim SSD hızı vadettiğini vermiyor. Görselleri koydum.
1757799961425.webp
1757799970048.webp

Acer Nitro 16 cihazıma Exceria Pro 1tb ssd aldım ve 2. slota (ekran kartının altındaki) taktım. Başta cihaz görmedi ayarlardan biçimlendirdim. Sonra CrystalDiskMark'tan test yaptım ve test anında sıcaklık 77 dereceye kadar çıktı. https://www.trendyol.com/jeyi/coppe...me-m-2-sata-ssd-sogutucu-heatsink-p-846198145 Bu soğutma vardı üstünde ben uyguladım. Sıcaklığı geçtim SSD hızı vadettiğini vermiyor. Görselleri koydum.Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Ssd ne iyi bir soğutucu lazım yoksa ömrü kısa olcak. Kritik sıcaklıklara ulaşmış. Hızı ondan kesmiş. Kioxia ısınan bir model olduğu için laptopa tavsiye etmiyorum. Belki kutu ile kullanman daha iyi olur

Ssd ne iyi bir soğutucu lazım yoksa ömrü kısa olcak. Kritik sıcaklıklara ulaşmış. Hızı ondan kesmiş. Kioxia ısınan bir model olduğu için laptopa tavsiye etmiyorum. Belki kutu ile kullanman daha iyi olur
Hocam Jeyi'nin bakır soğutucusunu uyguladım ama pek işe yaramadı galiba. Ama diğer ssd için de geçerli daha fazla hız almam gerekiyorken gen3 hızı alıyorum galiba.

Hocam Jeyi'nin bakır soğutucusunu uyguladım ama pek işe yaramadı galiba. Ama diğer ssd için de geçerli daha fazla hız almam gerekiyorken gen3 hızı alıyorum galiba.
Laptopta genelde 2 ci yer gen3 olur. Gen 4 olduğuna emin misiniz

Alıntıyı görüntüle
Sırasıyla 1. ve 2. slot. Ve boştaki sıcaklıkları
Laptopun tam modelini yazar mısınız. Birde hep şu hataya düşüyor çoğu insan gen4 SSD almamalısınız 2 ci slota. Çünkü laptop zaten sıcak çalışan yükte yüksek hız yüksek sıcaklık bu da kısa ömür olmasını sağlıyor. Kioxia zaten ısınan modeller genelde. Almışsınız artık laptop bakımları yapılmadiysa yapin. Bakır soğutucu genel de yetmiyor. Aslında wd black modellerini yetebilirdi alsaniz ama kioxia ya göre daha az sıcak çalışıyor.

Dram ve hıza kandım biraz. Model an16-41 R08S. Ama bak uygulamada da gene x4 diyor. Onu geçtim 1. slot da öyle ama yine aynı hızları alıyorum. Hadi 2.slot gen3 birinci de mi gen3. Bir de Normalde KC3000 alacaktım veya Exceria G2 ancak dediğim sebeplerden dolayı bunu aldım. Neyse artık bunu kasaya takarım.

Dram ve hıza kandım biraz. Model an16-41 R08S. Ama bak uygulamada da gene x4 diyor. Onu geçtim 1. slot da öyle ama yine aynı hızları alıyorum. Hadi 2.slot gen3 birinci de mi gen3. Bir de Normalde KC3000 alacaktım veya Exceria G2 ancak dediğim sebeplerden dolayı bunu aldım. Neyse artık bunu kasaya takarım.
O ssdnin özelliklerini gösteriyor. O hızda gen4 modeli olduğunu gösteriyor diye biliyorum. O program sonuçta ssd bilgisi gösteriyor. Gen3 gen4 oldugu Anakart gösterir. Laptoplarda genelde ucuz anakart kullanılır. 2ci kısımda gen4 olan laptop görmedim. Belki çok üst düzeylerde olabilir.

O ssdnin özelliklerini gösteriyor. O hızda gen4 modeli olduğunu gösteriyor diye biliyorum. O program sonuçta ssd bilgisi gösteriyor. Gen3 gen4 oldugu Anakart gösterir. Laptoplarda genelde ucuz anakart kullanılır. 2ci kısımda gen4 olan laptop görmedim. Belki çok üst düzeylerde olabilir.
Peki sistemde takılı gelen SSD 68 dereceyi görüyor en fazla o nasıl ekran kartı değil 1.slotta. Ve hızı yine aynı yine de.

Hocam ssdlerde 60 derece üzeri modele göre hızı azaltıyor. Siz ilk seçeneği test edip bakın. 4 seçeneği yapana kadar ssd ısınıp kendini korumaya alıyordur. 2 cisi o hızlara ihtiyacınız yok. Profesyonel bir iş yapmiyorsaniz gerekte yok. İlk ssd de daha hızlı olması lazım. Bunlar dışında Bios güncellemesi ile belki duzelebilir. Ama dikkatli guncelleyin

Hocam ssdlerde 60 derece üzeri modele göre hızı azaltıyor. Siz ilk seçeneği test edip bakın. 4 seçeneği yapana kadar ssd ısınıp kendini korumaya alıyordur. 2 cisi o hızlara ihtiyacınız yok. Profesyonel bir iş yapmiyorsaniz gerekte yok. İlk ssd de daha hızlı olması lazım. Bunlar dışında Bios güncellemesi ile belki duzelebilir. Ama dikkatli guncelleyin
Masaüstünde guncelledim de dikkatli olmam gereken kısım neresi?

1757840090329.webp
SSD En altta yazdığı gibi gen4 x4 kullanıyor.

Kral ayarları bu şekil yaptım 2 ve 8gib ikisinin de hızı arttı. İkisi de en fazla 69 dereceyi gördü birkaç saniyeliğine.
1757845884294.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Boştayken sıcaklıklar böyle
1757846020458.webp

EDİT : Tekrardan aynı durum var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Oliver Sykes @Asulgard

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,570
Üyeler