Sistem topluyorum sizce nasıl

Ben dual olmayan şekilde tek tek patriot ram aldım 2 tane klasik milli ramden expo 1 olarak sistemi boot edemiyorum expo 2 kullanıyorum. QVL yani uyumluluk listesindeki ramlerden alman gerekiyor ki üzmesin 6000 MHz CL30 çalışmıyor ram CL36 5600 MHz çalıştırıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O iş öyle olmuyor Çinli markalarda.
Anakartın nedir

Beyaz sistem topluyorum
Anakart: Colorful BATTLE-AX B650M- 6440TL
Ram: 2x16 32 GB CL 32 64000 Mhz 5000TL
İşlemci: Ryzen 7 7800x3d 13200 TL
Ekrankartı:Colorful beyaz 5070 Tİ 38999 TL
Psu: 750 W 4000 TL
Ssd: 500 GB 1500 TL
Kasa: Gameline grand 3250 TL
Sıvı soğutucu: gametech 2500 TL
Toplam fiyat 74.899TL
Ekran kartı işlemci kasa sıvı soğutucu aldım indirim ile almayı düşünüyorum anakartın fiyatı düşer psu da max 5000 bine kadar çıkarım bu fiyata değer mi
Hocam maalesef o sıvı soğutucu çöp

Sistem çok dengesiz bir düzen şart bazı parçalar gereksiz pahalı olmuş ve 7800x3d illa olmak zorunda mı?

Sistem çok dengesiz bir düzen şart bazı parçalar gereksiz pahalı olmuş ve 7800x3d illa olmak zorunda mı?
Pahalı derken nesi pahalı acaba işlemci en uygun fiyattan aldım 13200 ekran kartı 38999 en uygunu pahalı olan nedir

Sıvı soğutucu benxd iyi araştırdım sorun yaşayan yok

Pahalı derken nesi pahalı acaba işlemci en uygun fiyattan aldım 13200 ekran kartı 38999 en uygunu pahalı olan nedir

Sıvı soğutucu benxd iyi araştırdım sorun yaşayan yok
75k güç kaynağına 4k ayırmış olup ileride up etme imkanını düşünmeden amd nin üretimini durdurduğu b650 anakart almanız felan mesela ekran kartı ve işlemciden sonraki en önemli parça psu ya 4k ayırmış olmanız mesela daha saymaya gerek var mı up önü açık değil sıvı soğutma kaliteli değil bu sıvı soğutma yerine hava soğutucu ile daha rahat soğutursunuz bunu 75k lık sistemde kalitesiz parça gördümde ilk defa bu kadar çok görüyorum 1080p kullanmayacaksanız 7800x3d çok saçma özellikle anakart ve psu bu kadar geri kalmışken

75k güç kaynağına 4k ayırmış olup ileride up etme imkanını düşünmeden amd nin üretimini durdurduğu b650 anakart almanız felan mesela ekran kartı ve işlemciden sonraki en önemli parça psu ya 4k ayırmış olmanız mesela daha saymaya gerek var mı up önü açık değil sıvı soğutma kaliteli değil bu sıvı soğutma yerine hava soğutucu ile daha rahat soğutursunuz bunu 75k lık sistemde kalitesiz parça gördümde ilk defa bu kadar çok görüyorum 1080p kullanmayacaksanız 7800x3d çok saçma özellikle anakart ve psu bu kadar geri kalmışken
Pahalı dediniz psu ya ucuz sıvı soğutucu ucuz dedinız anlayamadım böyle sistemler çok var Mesala sizin psu ve sıvı soğutucu önerin ne olurdu anakarta gelince hazır sistemlerde kullanılan anakart benim fazla yükseltme işim olmaz b850 serisi kartta gerek yok öyle olsa 100 bine çıkarım fps açısından da bir fark yok

Pahalı dediniz psu ya ucuz sıvı soğutucu ucuz dedinız anlayamadım böyle sistemler çok var Mesala sizin psu ve sıvı soğutucu önerin ne olurdu anakarta gelince hazır sistemlerde kullanılan anakart benim fazla yükseltme işim olmaz b850 serisi kartta gerek yok öyle olsa 100 bine çıkarım fps açısından da bir fark yok
Psu ya 4k az ayırmışsın diyorum sıvıya ucuz demedim
Sizin en yakın zamanda bir uyumanız lazım okuduğunuzu anlamıyorsunuz çünkü

Her 750W gold psu iyi değildir
Her sıvı soğutucu> hava demek değildir aldığınız sıvı soğutucu;
1-Kaçar verirse maaliyeti karışıyorlar mı?
2-Ne kadar sağlam?
3-sıvısı değiştirilebiliyor mu?

Psu için Tr de çok Çin’den yan sanayi gelen psu var ve her gold 750W yazan iyi olmuyor;
1-platformu kim üretmiş?
2-wat değerlerini verebiliyor mu?
3- full yükte ne kadar çalışabiliyor?

o sistemin güç ihtiyacı min 850w sağlıklı çalışması için 7800x3d b650 de çalışır ama;
1- anakart vramleri ne kadar dayanıklı?
2- vram soğutucu var mı?(sıcaklıktan dolayı bobinler patlayabilir)
3- her şey fps değildir aldığınız sistemin en kötü parçası kadar güçlüsünüz belli bir kalite standartını oturtmadan hareket etmek çok gereksiz 2-3 saatlik oyun zevkiniz için belkide saatlerinizi harcadığınız ve kazandığınız parayı yakmakta mantıksız.

Psu ya 4k az ayırmışsın diyorum sıvıya ucuz demedim
Sizin en yakın zamanda bir uyumanız lazım okuduğunuzu anlamıyorsunuz çünkü

Her 750W gold psu iyi değildir
Her sıvı soğutucu> hava demek değildir aldığınız sıvı soğutucu;
1-Kaçar verirse maaliyeti karışıyorlar mı?
2-Ne kadar sağlam?
3-sıvısı değiştirilebiliyor mu?

Psu için Tr de çok Çin’den yan sanayi gelen psu var ve her gold 750W yazan iyi olmuyor;
1-platformu kim üretmiş?
2-wat değerlerini verebiliyor mu?
3- full yükte ne kadar çalışabiliyor?

o sistemin güç ihtiyacı min 850w sağlıklı çalışması için 7800x3d b650 de çalışır ama;
1- anakart vramleri ne kadar dayanıklı?
2- vram soğutucu var mı?(sıcaklıktan dolayı bobinler patlayabilir)
3- her şey fps değildir aldığınız sistemin en kötü parçası kadar güçlüsünüz belli bir kalite standartını oturtmadan hareket etmek çok gereksiz 2-3 saatlik oyun zevkiniz için belkide saatlerinizi harcadığınız ve kazandığınız parayı yakmakta mantıksız.
B650 serisi kötü olsa hazır sistemlerde kimse kullanmaz bence bazı parçalar gereksiz pahalı demişsiniz hangileri Meslaa tekrar yazdığınızı okuyun bence Erkan kartı işlemci mi İkiside uyguna aldım zaten psu daha almadım ona başka bakarım anakart içinde yeterli seviye de bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,097
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri