elprofessor
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 796
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Dell markasına ve ürünlerine hayranlık duymamı anlatacağım.
PEKİ YA NEDEN?
-Dell markasını, ilk defa (2012) babamın kendine almış olduğu Inspiron N5010 laptopla tanıdım. Tasarımı olsun, gerek malzeme kalitesi olarak aşırı hoşuma gitmiş durumdaydı.
Şimdi maziyi bırakıp bundan 5 ay öncesi. Ocak 2025'e gidelim...
-Babamdan bana geçen teknoloji merakı ve onun laptopuna hayranlığım yüzünden eski de olsa kendime bir Latitude E6420 aldım. Şanseseri ki babam çalıştığı alanlar dolayısıyla kendi laptopunun ekranını kırmış. Bende fırsatı kaçırmayıp onun laptopundaki i7-2640M ve Dock'u aldım. Süper bir laptop ve cidden aldığıma aşırı memnundum.
Şimdi bundan 20 gün öncesine gidelim...
-Ekonomik açıdan bir öğrenci olarak zorlandığım için laptopumu 2500 TL'ye aciliyetten sattım. Cebimde harcamamdan kalan son 1000 TL vardı. O para ile de sevdiğim ve tanıdığım toptancı bir bilgisayarcı abimden Optiplex 790 i3 2. Nesil PC aldım. PC 4 GB ramliydi ve ertesi gün bozuldu(bendeki de ne şanssızlık...) Abi bilgisayarı değiştirdi ve yürüme zahmetinden dolayı bana 4 GB ilaveli yani 8 GB RAM'li bir Optiplex 790 daha verdi. Şu an bu metni o bilgisayarla yazıyorum ve bu fiyata bu malzeme kalitesi ve performansı aldığıma inanamıyorum.
Evet arkadaşlar. Kırmasıyla vurmasıyla anlayamadığım bir şekilde bu markaya olan sevgim birden arttı. Hele o eski sistemlerde olan bile UEFI BIOS'u var ya... Efsane bir özellik. Neyse bu yazımda böyleydi umarım okurken beğenip eğlenmişsinizdir. Bana vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı esirgemeyin
PEKİ YA NEDEN?
-Dell markasını, ilk defa (2012) babamın kendine almış olduğu Inspiron N5010 laptopla tanıdım. Tasarımı olsun, gerek malzeme kalitesi olarak aşırı hoşuma gitmiş durumdaydı.
arkadaşlar ben 16 yaşında 2009 doğumlu bir kardeşinizim. Bahsettiğim 2012 tarihinde ben daha 3 yaşında bebeğim. Neden anlamıyorum babamdan mı geçti ama teknolojiye merakım bebekken başlamış, hatta ve hatta prizlere tornavida sokup dokununca(ölüm riskini bilmediğim için ki şans eseri faz yerine toprak çarpmış yoksa bu yazıyı yazamıyordum
) anneme anne elektrik beni gıdıkladı diyormuşum. Bir ara babaannemdeydik bebek olmama rağmen hala o zamanı hatırlıyorum yüksek bir yerden babamın laptopunu almaya kalkışıp gücüm yetmediği için yere düşürerek panelini kırdım. Okurken eğlence katacağı için yazmak istedim.

Şimdi maziyi bırakıp bundan 5 ay öncesi. Ocak 2025'e gidelim...
-Babamdan bana geçen teknoloji merakı ve onun laptopuna hayranlığım yüzünden eski de olsa kendime bir Latitude E6420 aldım. Şanseseri ki babam çalıştığı alanlar dolayısıyla kendi laptopunun ekranını kırmış. Bende fırsatı kaçırmayıp onun laptopundaki i7-2640M ve Dock'u aldım. Süper bir laptop ve cidden aldığıma aşırı memnundum.
Şimdi bundan 20 gün öncesine gidelim...
-Ekonomik açıdan bir öğrenci olarak zorlandığım için laptopumu 2500 TL'ye aciliyetten sattım. Cebimde harcamamdan kalan son 1000 TL vardı. O para ile de sevdiğim ve tanıdığım toptancı bir bilgisayarcı abimden Optiplex 790 i3 2. Nesil PC aldım. PC 4 GB ramliydi ve ertesi gün bozuldu(bendeki de ne şanssızlık...) Abi bilgisayarı değiştirdi ve yürüme zahmetinden dolayı bana 4 GB ilaveli yani 8 GB RAM'li bir Optiplex 790 daha verdi. Şu an bu metni o bilgisayarla yazıyorum ve bu fiyata bu malzeme kalitesi ve performansı aldığıma inanamıyorum.
7 Yaşındayım(2016) ve babam eve abimle benim bir bilgisayarı olmadığı için modelini hatırlayamadığım bir Optiplex PC getirdi tahminimce 775 pindi ama DDR2 olduğunu hatırlıyorum. İşe yaramaz bir şeydi ve Windows XP'ye sahipti. Güncel uygulamaları ve istediğimiz oyunları bu PC'de oynatmak imkansızdı. Kısa kesiyorum. Bilgisayarı 220v Avrupa ayarından 110v Amerika ayarına çekerek patlattım ve ev duman doldu. Çareyi şarteli kapamakla bulduk...
Evet arkadaşlar. Kırmasıyla vurmasıyla anlayamadığım bir şekilde bu markaya olan sevgim birden arttı. Hele o eski sistemlerde olan bile UEFI BIOS'u var ya... Efsane bir özellik. Neyse bu yazımda böyleydi umarım okurken beğenip eğlenmişsinizdir. Bana vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı esirgemeyin