Rehber Dell Markasına Olan Hayranlığım

elprofessor

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
796
Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Dell markasına ve ürünlerine hayranlık duymamı anlatacağım.

PEKİ YA NEDEN?
-Dell markasını, ilk defa (2012) babamın kendine almış olduğu Inspiron N5010 laptopla tanıdım. Tasarımı olsun, gerek malzeme kalitesi olarak aşırı hoşuma gitmiş durumdaydı.

arkadaşlar ben 16 yaşında 2009 doğumlu bir kardeşinizim. Bahsettiğim 2012 tarihinde ben daha 3 yaşında bebeğim. Neden anlamıyorum babamdan mı geçti ama teknolojiye merakım bebekken başlamış, hatta ve hatta prizlere tornavida sokup dokununca(ölüm riskini bilmediğim için ki şans eseri faz yerine toprak çarpmış yoksa bu yazıyı yazamıyordum :) ) anneme anne elektrik beni gıdıkladı diyormuşum. Bir ara babaannemdeydik bebek olmama rağmen hala o zamanı hatırlıyorum yüksek bir yerden babamın laptopunu almaya kalkışıp gücüm yetmediği için yere düşürerek panelini kırdım. Okurken eğlence katacağı için yazmak istedim.

Şimdi maziyi bırakıp bundan 5 ay öncesi. Ocak 2025'e gidelim...
-Babamdan bana geçen teknoloji merakı ve onun laptopuna hayranlığım yüzünden eski de olsa kendime bir Latitude E6420 aldım. Şanseseri ki babam çalıştığı alanlar dolayısıyla kendi laptopunun ekranını kırmış. Bende fırsatı kaçırmayıp onun laptopundaki i7-2640M ve Dock'u aldım. Süper bir laptop ve cidden aldığıma aşırı memnundum.

Şimdi bundan 20 gün öncesine gidelim...
-Ekonomik açıdan bir öğrenci olarak zorlandığım için laptopumu 2500 TL'ye aciliyetten sattım. Cebimde harcamamdan kalan son 1000 TL vardı. O para ile de sevdiğim ve tanıdığım toptancı bir bilgisayarcı abimden Optiplex 790 i3 2. Nesil PC aldım. PC 4 GB ramliydi ve ertesi gün bozuldu(bendeki de ne şanssızlık...) Abi bilgisayarı değiştirdi ve yürüme zahmetinden dolayı bana 4 GB ilaveli yani 8 GB RAM'li bir Optiplex 790 daha verdi. Şu an bu metni o bilgisayarla yazıyorum ve bu fiyata bu malzeme kalitesi ve performansı aldığıma inanamıyorum.

7 Yaşındayım(2016) ve babam eve abimle benim bir bilgisayarı olmadığı için modelini hatırlayamadığım bir Optiplex PC getirdi tahminimce 775 pindi ama DDR2 olduğunu hatırlıyorum. İşe yaramaz bir şeydi ve Windows XP'ye sahipti. Güncel uygulamaları ve istediğimiz oyunları bu PC'de oynatmak imkansızdı. Kısa kesiyorum. Bilgisayarı 220v Avrupa ayarından 110v Amerika ayarına çekerek patlattım ve ev duman doldu. Çareyi şarteli kapamakla bulduk...

Evet arkadaşlar. Kırmasıyla vurmasıyla anlayamadığım bir şekilde bu markaya olan sevgim birden arttı. Hele o eski sistemlerde olan bile UEFI BIOS'u var ya... Efsane bir özellik. Neyse bu yazımda böyleydi umarım okurken beğenip eğlenmişsinizdir. Bana vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı esirgemeyin :)

Dell insprion n5110 kullandim ve hala kullanmaya devame diyoruz isyerinde sadece sisteme giris icin kullaniliyor icinde i5 2.nesil vardi ben i7 2.nesilin son islemcisini yukseltmistim ssd takmistim bakim yeniledim hala tik demiyor. Onun disinda dell g15 5530 kullandim o evde servis hizmeti kadar mukemmel islevsel birsey yoktu.

Dell insprion n5110 kullandim ve hala kullanmaya devame diyoruz isyerinde sadece sisteme giris icin kullaniliyor icinde i5 2.nesil vardi ben i7 2.nesilin son islemcisini yukseltmistim ssd takmistim bakim yeniledim hala tik demiyor. Onun disinda dell g15 5530 kullandim o evde servis hizmeti kadar mukemmel islevsel birsey yoktu.
Cidden katılıyorum. Eski hissettirmeyen bir sistem ki o dizaynlar yeni laptoplarda bile yok. Hepsi plastik çöp parçası gibi duruyor...

Cidden katılıyorum. Eski hissettirmeyen bir sistem ki o dizaynlar yeni laptoplarda bile yok. Hepsi plastik çöp parçası gibi duruyor...
ben dell i dusurmustum n5110 olani ve sadece kasasi kirilmisti biraz ugrastirdi ama zor degildi kasa alip knedim degistirdim tikir tikir hala is goruyor ve i7 2.nesil cidden bir cok islevi yerine getiuriyor 4+4 8 gb ram var 240 gb ssd mis gibi termal macunu ve padler yenilendi mis gibi oldu gt510m ekran karti zayif olsa da dedigim gibi 20-30 bin tl deki laptoplarla ayni islevi yapmakta.

ben dell i dusurmustum n5110 olani ve sadece kasasi kirilmisti biraz ugrastirdi ama zor degildi kasa alip knedim degistirdim tikir tikir hala is goruyor ve i7 2.nesil cidden bir cok islevi yerine getiuriyor 4+4 8 gb ram var 240 gb ssd mis gibi termal macunu ve padler yenilendi mis gibi oldu gt510m ekran karti zayif olsa da dedigim gibi 20-30 bin tl deki laptoplarla ayni islevi yapmakta.
Bendeki Latitude E6420'deki kasa kalitesi halihazırda bende olan Ideapad Gaming 3'ten kat kat daha iyi.

dell n5010 ilk leptopum du.
aralıksız abartmıyorum 15 yil 7/24 sürekli açik kaldı. knight online açik bir şekilde.
tekrar knight oynayan bir pazarcı arkadaşa sattım.
gecen konustuk hala 5 yildir acık diyor :D
aliminyum kasa :D

dell n5010 ilk leptopum du.
aralıksız abartmıyorum 15 yil 7/24 sürekli açik kaldı. knight online açik bir şekilde.
tekrar knight oynayan bir pazarcı arkadaşa sattım.
gecen konustuk hala 5 yildir acık diyor :D
aliminyum kasa :D
manyak marka ya :)

Geri