7800x3d için anakart

Şunu ben söyleyince linç yemiştim 7950x in b650 de tam performans verecek çalışacağını düşünen insanlar var hala 8 faz anakartta
7950x ile 9950x3D'nin arasındaki farkı bildiğini sanıyor hala.
8 Fazlı anakarta 9800X3D takınca yandığını sanıyor falan. Mistik bir forum kullanıcısı. :)
Ekran görüntüsü 2025-09-23 001245.webp

7950x ile 9950x3D'nin arasındaki farkı bildiğini sanıyor hala.
8 Fazlı anakarta 9800X3D takınca yandığını sanıyor falan. Ütopik bir forum kullanıcısı. :)
Alıntıyı görüntüle
yav bunu 8 faz anakart önerme diyince vrm sıcaklığı atan çocuk mu söylüyor yarma ALFKALFKALFKALDKALA

8 k ya 12 faz anakartlar var atx bunlar boşa para harcamak değil geleceğe yatırım am6 geldiğinde giriş seviye am5 in 5k olduğu ortamda am6 da 5k felan mı olacak sanıyorsun gereksiz para harcama dediğin kısım bu adamın 15-16k lık anakart alması olurdu b650 msi lar 8k bandında 12 faz vrm le gayetde iyi opsiyon ki 8 bu tarz anakartlara 8 faz anakart öneren birinin sözününede hürmet gösterecek değilim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunu ben söyleyince linç yemiştim 7950x in b650 de tam performans verecek çalışacağını düşünen insanlar var hala 8 faz anakartta
Hurmet gostermek fln kelimeleri ozenle seciyosun herhalde testlerde yaptim cogunuda denedim hicbir sorun olmaz.

Faz yapisiyla beraber vrm lerin amperleri vs de onemli diger markalarda kotu olabilir ama iyi markalarda b650serisinde ozelliklede b650mk 7800x3d yi cok cok rahat sogutur.
Guncellemeyi dusunecekse b850 lerde onerdm zaten ama bence guncellemesine gerek kalacak bir durum yok sistemi zaten 5 sene onu ultralarda oynatir. Ozamanada am6 gelir pahali gelir bekler beklemez farketmez.
Onun karari dostum. Agresif oldugundada cok biliyo gozukmuyosun haberin olsun dedim 🫡👍🏿

yav bunu 8 faz anakart önerme diyince vrm sıcaklığı atan çocuk mu söylüyor yarma ALFKALFKALFKALDKALA
Evet, VRM'leri zorlamadığını anlaman için atmıştım ama öğrenmek yerine rencide olmayı tercih ettin.

Yani islemcinin sagladigi gucu dusununce tdp degeri cokmus gibi hissettiriyo ama pekde yuksek bi cekim degeri falan yok o degerleri cok rahat sogutmasi olan bi b650 besler :)

Hurmet gostermek fln kelimeleri ozenle seciyosun herhalde testlerde yaptim cogunuda denedim hicbir sorun olmaz.

Faz yapisiyla beraber vrm lerin amperleri vs de onemli diger markalarda kotu olabilir ama iyi markalarda b650serisinde ozelliklede b650mk 7800x3d yi cok cok rahat sogutur.
Guncellemeyi dusunecekse b850 lerde onerdm zaten ama bence guncellemesine gerek kalacak bir durum yok sistemi zaten 5 sene onu ultralarda oynatir. Ozamanada am6 gelir pahali gelir bekler beklemez farketmez.
Onun karari dostum. Agresif oldugundada cok biliyo gozukmuyosun haberin olsun dedim 🫡👍🏿
benim kendi tercihim bu yönde 12 faz olursa 6 katman yerine 8 katman atıp geçerim m2 lerde kaç tane doğrudan işlemciye bağlı m2 var bakarım alırım öneririm soğutucu varsa 7800x3d takılır ama ben önermiyorum uv yapmazsın en fazla 12 faz anakart alıp geçerim ki max çıkacağın 3-4k bu bilmiyor gözüküyorsun yorumların felan koparıyor test et etme fark etmiyor 120w tdp işlemcinin vrm soğutmasız anakarta takılmasına karşıyım 8k ya atx düz 12 faz 6 katman anakartlar var önerim onlardan yana oluyor ileride 9950x te alıp takarsın 9950x3d de tercih senin

Yani islemcinin sagladigi gucu dusununce tdp degeri cokmus gibi hissettiriyo ama pekde yuksek bi cekim degeri falan yok o degerleri cok rahat sogutmasi olan bi b650 besler :)
onu biliyorum tabii ki işlemci amper değerinin yarısını öneriliyor eğer 8 faz 80 amperse tadından yenmez ama benim yinede kendi tercihim çıplak vrm li anakart önermiyorum ve bütçe varsa 12 faz varsa 8 yoksa 6 katman önerip geçiyorum attığım anakartlarıda atma sebebim belli hem estetik baz alıyorlar hem içleri yolu

benim kendi tercihim bu yönde 12 faz olursa 6 katman yerine 8 katman atıp geçerim m2 lerde kaç tane doğrudan işlemciye bağlı m2 var bakarım alırım öneririm soğutucu varsa 7800x3d takılır ama ben önermiyorum uv yapmazsın en fazla 12 faz anakart alıp geçerim ki max çıkacağın 3-4k bu bilmiyor gözüküyorsun yorumların felan koparıyor test et etme fark etmiyor 120w tdp işlemcinin vrm soğutmasız anakarta takılmasına karşıyım 8k ya atx düz 12 faz 6 katman anakartlar var önerim onlardan yana oluyor ileride 9950x te alıp takarsın 9950x3d de tercih senin
7800X3D 120W çalışmıyor. Yanlış bilgi verme artık insanlara.

Uygunsuz davranış

onu biliyorum tabii ki işlemci amper değerinin yarısını öneriliyor eğer 8 faz 80 amperse tadından yenmez ama benim yinede kendi tercihim çıplak vrm li anakart veya bütçe varsa 12 faz varsa 8 yoksa 6 katman önerip geçiyorum attığım anakartlarıda atma sebebim belli hem estetik baz alıyorlar hem içleri yolu
Herkesin kendi parasi daha ust ihtiyaclarhi olan isteyen vs tabii ki herzaman daha iyisini alabilir. Ben arkadas yeterli olacagi soyledim gerisi onda vrm uapisi vs nedir anlattim gerisi onda ben almicam o alacakda bu forum kac aylik noolduda herkes toplaniyo :D

Herkesin kendi parasi daha ust ihtiyaclarhi olan isteyen vs tabii ki herzaman daha iyisini alabilir. Ben arkadas yeterli olacagi soyledim gerisi onda vrm uapisi vs nedir anlattim gerisi onda ben almicam o alacakda bu forum kac aylik noolduda herkes toplaniyo :D
Sorma bende 2-3 ay gittim iş güç vs diye aktiflik artmış gece 3-4 te mesajlaştığın insanlar var burada.
İşin kısacasına gelirsek 8 faz vrm anakartın bu bütçelerde alınmaması gerektiğini düşünüyorum alıp upgrade etmeden kullanırım diyecek olan kişi kullanabilir ama ben önermiyorum

Bu ikisini önerip geçiyorum 2-3 aydır düzenli olarak anakart araştırdığım için ve eski pc den kalma sorunlarla uğraştığım için bu tarz az buçuk anakartları biliyorum bu yüzden kendi çapımda kriterler ürettim bu kriterlere görede seçim yapıyorum insan gibi anlatana insan gibide cevap veririm
8 faz vrm li anakart (matx değilse önermiyorum)
Çıplak vrm direkt önermiyorum
M2 lerde soğutucu yoksa önermiyorum

Geri