Anakart pinleri hasarlandı

EmreUysal

80+
Reaksiyon skoru
22
Anakart pinlerimin bir çoğu işlemci soğutucuyu takarken hasar gördü işlemciyi yine de taktım ışıklar vs. Yanmasına rağmen 10dk sonra bile görüntü yok işlemcim 7800x3d olduğu için (pini yok) onda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yeni anakart almaktan başka bir fikri olan var mı

Anakart pinlerimin bir çoğu işlemci soğutucuyu takarken hasar gördü işlemciyi yine de taktım ışıklar vs. Yanmasına rağmen 10dk sonra bile görüntü yok işlemcim 7800x3d olduğu için (pini yok) onda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum yeni anakart almaktan başka bir fikri olan var mı
Anakartı servise yolla soket kısmını değiştir

Soket değişimi ile hallolur am işlemciyi takıp çalıştırmayı denemen kötü olmuş işlemcide hasar görmüş olabilir artık.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Fotoğrafı var mı?

İşlemci soketindeki pinler mi yamuldu?

Nasıl becerdin cidden merak konusu. Garantiye yolla soketi değiştirsinler.

G.o geçenlerde bende aynı olayı yaşadım 3700 tllik anakart için 2500 fiyat çektiler soket değişimi için zaten direkt kullanıcı hatası diyor ama dene şansını.

kanka taktiği veriyorum iyi dinle işlemcinde ise problem (ryzen ise) eline büyük toplu iğne al arasına sok yukarıya doğru çek ve pinleri hizala ve yuvaya alıştır bu şekilde kurtardım ben işlemcimi

Uçlu kalem al hafif kanırta kanırta ittir düzgün olan pine benzetmeye çalış daha önce z170 anakartinda aynısını yaşamıştım böyle çözdüm.
Yeniden garantiye vermek gereksiz bana göre çöpe at yenisini al çünkü aynı fiyata yakın onarım ücreti isteyecekler bir de üstüne işlem görmüş olacak ilerde overclock işleminde risk yaşama ihtimali yüksek olabilir.
Geçmiş olsun diliyorum

Uçlu kalem al hafif kanırta kanırta ittir düzgün olan pine benzetmeye çalış daha önce z170 anakartinda aynısını yaşamıştım böyle çözdüm.
Yeniden garantiye vermek gereksiz bana göre çöpe at yenisini al çünkü aynı fiyata yakın onarım ücreti isteyecekler bir de üstüne işlem görmüş olacak ilerde overclock işleminde risk yaşama ihtimali yüksek olabilir.
Geçmiş olsun diliyorum
İstememe ihtimalleri var

Durumlar bu şekilde

Ekler

• 1000079383.webp
    1000079383.webp
    155.3 KB · Hit: 41
  • 1000079385.webp
    1000079385.webp
    354 KB · Hit: 39
  • 1000079378.webp
    1000079378.webp
    530.7 KB · Hit: 38
  • 1000079375.webp
    1000079375.webp
    808 KB · Hit: 38
yerinde olsam arkadaşların dediği gibi düzeltmeyi denerdim. 3-5 tane pin altı üstü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakart fiyatının yarısı kadar fiyat çekecek minimum o da

Geri