PC Uyumlu Gamepad Önerisi 3.000 TL Civarı

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
3000
Arkadaşlar, PC/Android desteği olan bir gamepad arıyorum. (Çok iyi bir model olursa Android desteğine göz yumabilirim, PC benim için daha önemli.) Hem rekabetçi hem de hikaye oyunlarında iyi performans vermesi gerekiyor. Gecikme olmayan drift olmayan. Pc/Steam tam uyumlu olmalı

Kablosuz kullanımda 2.4 GHz dongle şart, çünkü Bluetooth kullanmayacağım; anakartımda destek yok. Ayrıca kablolu kullanım da olmalı (şart değil). Özelleştirme imkânı ve yazılım desteği de önemli.

Marka konusunda çok fazla seçenek var ve kafam karıştı. Bütçem en fazla 3.000 TL civarında. Şu modelleri düşündüm:
  • Gulikit KK3
  • 8Bitdo Ultimate 2 (şarj istasyonlu)
  • Gamesir G7
  • BIGBIG WON Gale
  • Fantech EOS Pro II
Gibi modeller araştırdım başka marka modellere açığım tabi ki yeter ki kriterlerime uygun olsun. Xbox kolunu istemiyorum. Sebebi: pilli kullanım, drift sorunu ve dongle olmaması. Dongle + şarj edilebilir pil alsam fiyat 6.000 TL üstüne çıkıyor. Onları almazsam da sadece Bluetooth seçeneği kalıyor. Bu yüzden fiyat/performans açısından Xbox kolu benim için mantıklı değil.

Kısacası, bütçeme uygun ve kriterlerimi karşılayan hangi gamepad’i önerirsiniz?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Peşin fiyatına taksite okeysen GameSir G7 PRO alabileceğin en iyi ürün.

Bunun dışında ben bütçeyi bir tık(₺375) artırıp GameSir Cyclone 2 almanızı öneririm.

Yine Amazon üzerinde peşin fiyatına taksit imkanı var.

İkisinde de TMR stick var, galiba G7 PRO'nun daha özel kağıt üstündeki bilgiyi yazıyorum. Bu stickler 1K Hz çok iyi aktarmayı sağlıyor. Yani rekabetçi oyunlar vb. için ideal. Ayrıca tuşları bendeki EasySMX D10 gibi mekanik olması lazım. Ben de açıkcası borçalar azalınca G7 PRO almayı düşünüyorum.

Fantech bazı modelleri(sizin yazdığını değil) CoD oyuncuları tarafından çok kullanılıyor. Ama yanlışım yoksa onların fiyatları da ₺7-8 bin arası geziyor. Yani her türlü bu bütçelere alınabilecek en iyi gamepadleri GameSir yapıyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, PC/Android desteği olan bir gamepad arıyorum. (Çok iyi bir model olursa Android desteğine göz yumabilirim, PC benim için daha önemli.) Hem rekabetçi hem de hikaye oyunlarında iyi performans vermesi gerekiyor. Gecikme olmayan drift olmayan. Pc/Steam tam uyumlu olmalı

Kablosuz kullanımda 2.4 GHz dongle şart, çünkü Bluetooth kullanmayacağım; anakartımda destek yok. Ayrıca kablolu kullanım da olmalı (şart değil). Özelleştirme imkânı ve yazılım desteği de önemli.

Marka konusunda çok fazla seçenek var ve kafam karıştı. Bütçem en fazla 3.000 TL civarında. Şu modelleri düşündüm:
  • Gulikit KK3
  • Gamesir G7
  • BIGBIG WON Gale
  • Fantech EOS Pro II
Gibi modeller araştırdım başka marka modellere açığım tabi ki yeter ki kriterlerime uygun olsun. Xbox kolunu istemiyorum. Sebebi: pilli kullanım, drift sorunu ve dongle olmaması. Dongle + şarj edilebilir pil alsam fiyat 6.000 TL üstüne çıkıyor. Onları almazsam da sadece Bluetooth seçeneği kalıyor. Bu yüzden fiyat/performans açısından Xbox kolu benim için mantıklı değil.

Gamesir cyclone 2

• Gulikit KK3
  • Gamesir G7
  • BIGBIG WON Gale
  • Fantech EOS Pro II

yakın zamanda ben bunu alacağım tavsiye ederim ( pro olanı )

ATK Battle Axe Pro mu GameSir Cyclone 2 mi diye sorsam bu avantajı var şunu al ya da bu dezavantajı var şunu alma diyebileceğiniz bir nokta var mıdır? GameSir G7 PRO almam biraz zor ama onuda karşılaştırırsanız aralarındaki avantajlar ve dezavantajları duymak isterim. ilk gamepadim olacak (Yanıtlarınız için herkese teşekkür ederim)

Yurtdışı Gamesir G7 Pro
Türkiye'den alırım dersen Gamesir Cyclone 2

ATK Battle Axe Pro mu GameSir Cyclone 2 mi diye sorsam bu avantajı var şunu al ya da bu dezavantajı var şunu alma diyebileceğiniz bir nokta var mıdır? GameSir G7 PRO almam biraz zor ama onuda karşılaştırırsanız aralarındaki avantajlar ve dezavantajları duymak isterim. ilk gamepadim olacak (Yanıtlarınız için herkese teşekkür ederim)
Araştırdığım için atk axe proyu anlatayım diğer söylediğin modeli ben bilmiyorum bilen biri anlatırsa daha iyi olu.
Öncelikle bnce fiyat açısından uygun bununla birlikte tuşların mekanik olması ,ölü noktayı program üzerinden ayarlayabilmen ( ölü noktası yok denecek kadar az ) , tetik tuşlarının hassasiyetini ayarlayabilmen ( kolun arkasında 3 kademe var ne zaman tuşun aktif olup olmayacağını ayarlayabiliyosun ) , hall-effect özelliği mevcut ( diğer kolda da vbardır büyük ihtimalle ) bataryası gayet iyi ama rgb olduğu için daha kullanıma bağlı olarak hızlı bitiyo ( kullanıma bağlı 3-4 gün) fakat şarj standı olduğu içinde kullanmadığın zaman hop koyarsın standına şarjını doldursun, PC / Android / IOS / Switch bu cihazlara uyumlu, makro tuşları var, ağırlık takıntın varsa 258 gram hafif basic modeline göre daha iyi olmasına rağmen ondan daha hafif. Kablolu, kablosuz ve bluetooth ile kullanabilirsin hepsinde 1000Hz veriyor.
Fiyatına göre bence gayet iyi gamepad tillahı değilim araştırdığımı söylüyorum benden çok daha iyi bilen birileri de vardır onları da dinlemeni tavsiye ederim.
Sonradan aklıma geldi jiroskop desteği de var.

Son düzenleme:
ATK Battle Axe Pro dan memnunsunuz yani bir sorun yaşamadınız doğru mu? Forza horizondan rekabetçi oyunlarına kadar gamepad destekleyen her oyuna uygun ve üstte belirttiğim her özellikde mevcut aynı zamanda doğru mudur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Araştırdığım için atk axe proyu anlatayım diğer söylediğin modeli ben bilmiyorum bilen biri anlatırsa daha iyi olu.
Öncelikle bnce fiyat açısından uygun bununla birlikte tuşların mekanik olması ,ölü noktayı program üzerinden ayarlayabilmen ( ölü noktası yok denecek kadar az ) , tetik tuşlarının hassasiyetini ayarlayabilmen ( kolun arkasında 3 kademe var ne zaman tuşun aktif olup olmayacağını ayarlayabiliyosun ) , hall-effect özelliği mevcut ( diğer kolda da vbardır büyük ihtimalle ) bataryası gayet iyi ama rgb olduğu için daha kullanıma bağlı olarak hızlı bitiyo ( kullanıma bağlı 3-4 gün) fakat şarj standı olduğu içinde kullanmadığın zaman hop koyarsın standına şarjını doldursun, PC / Android / IOS / Switch bu cihazlara uyumlu, makro tuşları var, ağırlık takıntın varsa 258 gram hafif basic modeline göre daha iyi olmasına rağmen ondan daha hafif. Kablolu, kablosuz ve bluetooth ile kullanabilirsin hepsinde 1000Hz veriyor.
Fiyatına göre bence gayet iyi gamepad tillahı değilim araştırdığımı söylüyorum benden çok daha iyi bilen birileri de vardır onları da dinlemeni tavsiye ederim.
Sonradan aklıma geldi jiroskop desteği de var.
ATK Battle Axe Pro dan memnunsunuz yani bir sorun yaşamadınız doğru mu? Forza horizondan rekabetçi oyunlarına kadar gamepad destekleyen her oyuna uygun ve üstte belirttiğim her özellikde mevcut aynı zamanda doğru mudur?

Aa pardon siz daha almamışsınız o detayı kaçırdım çok fazla araştırma yaptım kafam karıştı

Kesinlikle Cyclone 2, Battle Axe Pro’ya kıyasla çok daha kaliteli bir gamepad. Neden mi? Çünkü Battle Axe Pro aslında fason üretim bir gamepaddir; asıl üreticisi Aolion’dur ve modelin adı K20’dir. Yurt dışı fiyatı 30 dolardır. Cyclone 2’nin ise fiyatı 55 dolardır.
Cyclone 2’nin artılarına gelecek olursak:
  • TMR özelliği mevcut
  • Custom hair trigger özelliği sayesinde tetiklerin basınç seviyesini istediğin dereceye ayarlayabiliyorsun
  • Tetiklerde Micro Switch ve Hall Effect arasında geçiş yapabiliyor
  • D-Pad Micro Switch yapıda
  • Tüm platformlarda (Bluetooth hariç) 1000 Hz polling rate desteği var ve Bluetooth polling rate'i daha iyi
  • Mobil yazılım desteği bulunuyor
  • PC yazılımı daha kapsamlı ve kullanışlı
  • Stick çözünürlüğü 4 kat daha iyi (1020 > 256)
  • 3.5mm jak girişi sorunsuz çalışıyor
  • Telefon tutucu takılabiliyor
Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda, Cyclone 2 kesinlikle çok daha üstün bir gamepad. Ancak TR içinde aralarında yaklaşık 1000 TL’lik bir fiyat farkı olduğunu da belirtmek gerek.

Kesinlikle Cyclone 2, Battle Axe Pro’ya kıyasla çok daha kaliteli bir gamepad. Neden mi? Çünkü Battle Axe Pro aslında fason üretim bir gamepaddir; asıl üreticisi Aolion’dur ve modelin adı K20’dir. Yurt dışı fiyatı 30 dolardır. Cyclone 2’nin ise fiyatı 55 dolardır.
Cyclone 2’nin artılarına gelecek olursak:
  • TMR özelliği mevcut
  • Custom hair trigger özelliği sayesinde tetiklerin basınç seviyesini istediğin dereceye ayarlayabiliyorsun
  • Tetiklerde Micro Switch ve Hall Effect arasında geçiş yapabiliyor
  • D-Pad Micro Switch yapıda
  • Tüm platformlarda (Bluetooth hariç) 1000 Hz polling rate desteği var ve Bluetooth polling rate'i daha iyi
  • Mobil yazılım desteği bulunuyor
  • PC yazılımı daha kapsamlı ve kullanışlı
  • Stick çözünürlüğü 4 kat daha iyi (1020 > 256)
  • 3.5mm jak girişi sorunsuz çalışıyor
  • Telefon tutucu takılabiliyor
Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda, Cyclone 2 kesinlikle çok daha üstün bir gamepad. Ancak TR içinde aralarında yaklaşık 1000 TL’lik bir fiyat farkı olduğunu da belirtmek gerek.
Çok teşekkür ederim bir kaç ay içinde cyclone 2 alacağım diye düşünüyorum maalesef şuan alamıyorum umarım zam gelmez.

ATK Battle Axe Pro dün ulaştı elime, daha önce adam akıllı bir gamepadim olmamıştı dandik dundik gamepad alıp geçiyodum haliyle 2-3 aya da bozuluyodu, ps4 kolunun çakması var onu kullandım 300 tl ye almıştım fena değildi ama tabi o da gitti bir kaç aya ardından biraz nostajik yapısı olduğu için logitech f710 aldım almaz olaydım gecikme probleminden dolayı parçalayacaktım kolu sonra adam akıllı bir şey alayım uzun süre kullanayım dedim atk battle axe pro çıktı karşıma gamepade fazla bütçe ayırmak bana saçma geliyo 3 binlere çıkmayı gereksiz buldum ( bu benim şahsi görüşüm ) basic modelini alacaktım sonra youtubeda özgür eroğlu diye bi kanal var eskiden donanımhaber de çalışan bi arkadaşımız o çıktı karşıma gamepadi incelemiş basic ile arasında 500 tl fark var Özgür'ün incelemesi benim için yeterli geldi onunda önerdiği bir gamepad olunca ulan dedim nolacak 500 tl den diyip aldım. İyi ki almışım 2300 tl ye diğer üst segmentleri ayırmayacak bir gamepad bence tutuşu dokusu tuşların sesi inanılmaz hoşuma gitti, en başta açıkçası alışamadım hep dandik kollarla oynayınca iyisini ellerim algılamadı ben genelde fifa oynuyorum fc26 için aldım kolu bütçe sıkıntısı yaşayıp 3000 küsürlük gamepad almaya gerek yok hatta yine bütçe sıkıntısı yaşayan biri için atk nın basic modeli bile yeterli olacaktır. Bütçe varsa da aynı zamanda ben e-sporla uğraşıyorum / uğraşacağım diyen biri varsa da tabii ki daha üst segment gamepadler tercih ediliyodur.
Bunlar benim kendi görüşüm akşam işten eve geldiğimde veya cumartesi ve pazarımı az da oyun oynarak geçireyim diyen biriyim öyle çok bilgim yok gamepadler konusunda ama belli bir bütçeye kadar olan üst segmentlerle kıyaslayınca da çok fark olmadığının kanaatindeyim (sağlamlık ve uzun ömür konusunda bir şey diyemem deneyim önemli ).
Benim gibi çalışan akşam eve geldiğinde de gamepadle oyun oynayan birileri varsa bu düşünceler biraz da olsa fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum :D

Geri