Yardım Ram yükseltmesi yaptım fakat PC açılış süresi uzadı

Brows

80+
Reaksiyon skoru
5
Herkese hayırlı akşamlar değerli arkadaşlar bir hafta önce bilgisayarıma RAM arttırım yapmak için yeni bir xpG 32 GB 6000 Mhz CL30 RAM aldım sisteme takılı olan RAM‘i çıkardım ve bunu taktım bu arada ana kartım A620m k bilgisayarım 10:15 saniyede açılırken şimdi görev yöneticisinden bayır sürümüne baktığım zaman 60 saniye yazıyor ve bilgisayarım çok yavaş açılmaya başladı ben de girip iOS‘u biraz kurcaladım eXpo açık ve 6000 MHz yazıyor fakat maximum bandwith diye bir şey buldum ordada 4800 MHz yazıyor birşeyleri yanlışmı yaptım bilgisayarımda çok geç açılmaya başladı

Ekler

• image.webp
    image.webp
    950.5 KB · Hit: 23
  • image.webp
    image.webp
    626.5 KB · Hit: 18
anakartın sitesinde ramler destekliyor mu baktın mı

Herkese hayırlı akşamlar değerli arkadaşlar bir hafta önce bilgisayarıma RAM arttırım yapmak için yeni bir xpG 32 GB 6000 Mhz CL30 RAM aldım sisteme takılı olan RAM‘i çıkardım ve bunu taktım bu arada ana kartım A620m k bilgisayarım 10:15 saniyede açılırken şimdi görev yöneticisinden bayır sürümüne baktığım zaman 60 saniye yazıyor ve bilgisayarım çok yavaş açılmaya başladı ben de girip iOS‘u biraz kurcaladım eXpo açık ve 6000 MHz yazıyor fakat maximum bandwith diye bir şey buldum ordada 4800 MHz yazıyor birşeyleri yanlışmı yaptım bilgisayarımda çok geç açılmaya başladı
Memory context ayarıyla alakalı olabilir. Onu değiştirip deneyebilirsin ama uyumsuzluk yaratabilir. Çok elzem değilse Expo yu aç 6000Mhz kalsın. Gerekirse geç açılsın. Eğer deneyeceğim diyorsan da Memory context ayarını değiştir.

Yeni ramlerin EXPO uyumsuzluğundan kaynaklı geç açılıyor bilgisayarınız.

Söylediklerimi adım adım yapın sorununuzun çözüleceğine inanıyorum;

BIOS'a girin,
Advanced'e girin,
DRAM ayarlarından Memory Context Restrore'u Enable edin,
Advanced DRAM Configuration'da - Power Down'ı Enable yapın ve kaydedip çıkın.

PC her açılışta ramleri en uygun şekilde çalıştırabilmek için (memory training) yapıyor, frekans ve voltajı ayarlıyor ve bu da post süresini uzatıyor.
Biz ona hatırlamsı ve bir daha ramleri sürekli sınamaması için bir ayar hafızası vermiş olacağız ve ramler açılışta artık sınanmayacak.
Bilgisayarınız ideal şekilde açılmış olacak. Yaptığımız ayarların herhangi bir sorunu yoktur, tam tersine sağlıklı olanı budur.
Eğer sorun bu şekilde düzelmezse tekrar yazın.

Geri