ercancagil
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Merhaba arkadaşlar ilk defa Ryzen sistem toplayacağım ve elimde birkaç hazır parça var. Daha önce hep intel sistemler toplamıştım ve genel olarak intel hakkında daha tecrübeliyim. Bir kaç gündür Ryzen işlemcileri analiz ediyorum ve çok fazla seçenek ve CPU çeşitliliği var. Genelde productive ve gaming olarak ayrılıyor bu işlemciler ama asıl sorun hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Ben genelde sanal makinalar ve programlama için kullanıyorum PC'mi, ama oyunda oynanıyor zaman zaman evde. işin doğrusu ikisi bir arada kullanmak istiyorum, yakın zamanda 4k oled TV almayı planlıyorum oturma odasına. 4K oyunculuk hedefim bu arada. Önceden Playstation'ım vardı ve oyun sorunu yaşamıyordum. Şimdi PS'yi abime verdim ve elimde hiçbirşey yok, bu yüzden ikisi bir arada sistem yapmalıyım.
Elimde bazı parçalar hali hazırda mevcut
Kasa, PSU, Soğutucu olarak : Cooler Master NCORE 100 MAX Grey Edition 850W 80+ Gold PSU ve Su Soğutmalı
HDD/SSD : 4 TB M2 SSD
Güç kaynağı görüldüğü gibi 850W 80+ Gold buna istinaden ekran kartı bu güç kaynağına uygun olmalı, anakart mini itx olmak zorunda ve dahili wifi 7 önceliğim, PCI Express 5 gibi son teknolojiler desteklenmesi lazım, ram MHZ'leri yüksek olmalı DDR5 stabilitesi Ryzen sistemlerde nasıl bilmiyorum ama düşük CLI ve yüksek frekans olması önceliğim. örnek : 32 GB 16x2 8800Mhz gibi anakarta bağlı olarak değişecektir tabi bu destek ama, maksimum verim alabileceğim vs. ram konusunda fiyat önemsiz anakarta uygun olduğu sürece en yüksek değerlerde tavsiye edebilirsiniz.
Amazonda Gigabyte x870I AORUS PRO ICE modeli bir anakart gördüm örnek olarak güzel gibi ama emin olamadım. çünkü AMD sistemler hakkında pek bir bilgim yok ve bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Anakart için max bütçe : 15 / 18 bin TL
Ram için : Sınır yok.
CPU : 20 - 30 bin TL (verime göre belirlenecek sanallaştırma olacağı için)
Ekran kartı : yeni nesil kart bekleyebilirim yada mevcut 4k için en verimli kart'lardan tavsiye edebilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ediyorum, yardımcı olacak herkese.
Elimde bazı parçalar hali hazırda mevcut
Kasa, PSU, Soğutucu olarak : Cooler Master NCORE 100 MAX Grey Edition 850W 80+ Gold PSU ve Su Soğutmalı
HDD/SSD : 4 TB M2 SSD
Güç kaynağı görüldüğü gibi 850W 80+ Gold buna istinaden ekran kartı bu güç kaynağına uygun olmalı, anakart mini itx olmak zorunda ve dahili wifi 7 önceliğim, PCI Express 5 gibi son teknolojiler desteklenmesi lazım, ram MHZ'leri yüksek olmalı DDR5 stabilitesi Ryzen sistemlerde nasıl bilmiyorum ama düşük CLI ve yüksek frekans olması önceliğim. örnek : 32 GB 16x2 8800Mhz gibi anakarta bağlı olarak değişecektir tabi bu destek ama, maksimum verim alabileceğim vs. ram konusunda fiyat önemsiz anakarta uygun olduğu sürece en yüksek değerlerde tavsiye edebilirsiniz.
Amazonda Gigabyte x870I AORUS PRO ICE modeli bir anakart gördüm örnek olarak güzel gibi ama emin olamadım. çünkü AMD sistemler hakkında pek bir bilgim yok ve bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var.
Anakart için max bütçe : 15 / 18 bin TL
Ram için : Sınır yok.
CPU : 20 - 30 bin TL (verime göre belirlenecek sanallaştırma olacağı için)
Ekran kartı : yeni nesil kart bekleyebilirim yada mevcut 4k için en verimli kart'lardan tavsiye edebilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ediyorum, yardımcı olacak herkese.
Son düzenleme: