Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Çünkü ülkemizde Islam yaygın olunca algımız Ona yöneliyor

Yusuf kardeşim böyle boş boş konuları açacağına lütfen bir meal okuyup müslim ile buhariyi bitir vallahi diyorum aşağılamak için değil haline acıyorum lütfen etme eyleme kendine
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dinlere inanmak, Warhammer evrenine inanmaya benziyor artık bana göre. İnançlı arkadaşlara saygı duyuyorum; ben dinlerin kaldırılmasını savunmadım hiçbir zaman, aksine din olmasaydı dünya günümüzde bambaşka bir yer olurdu. Günümüzde dinin çok zayıf olduğunu düşünüyorum ama Orta Çağ’da gerçekten dinlerin olması gerekiyordu. Buna rağmen zaten bir sürü savaş oldu, vahşi ölümler yaşandı. Din olmasaydı nasıl bir kaos olacağını tahmin edebilirsin.

Din kitaplarını zamanında çok araştırmıştım, bir geçiş evresi olduğu için. Ve şunu söyleyeyim: Din kitaplarında çoğu ayet insanlık için olumlu şeyler içeriyor. Yani inanmasan bile o ayetlerde yazan çoğu şeyi yapman gerekiyor. Din kitaplarını inanmak için değil de bilgi edinmek için okuyabilirsin. Ben ateist arkadaşların dinlere düşmanca tavır takınmasını saçma buluyorum.

Benim asıl sorguladıklarım hadisler. O kadar çok saçma sapan hadis var ki, bunun bir tanrı tarafından yazıldığına inananları anlamakta zorlanıyorum. Bariz insan zihniyetiyle yazılmış hadisler okudum. Yine de hepsini kötülemiyorum çünkü insanlığa faydalı olabilecek hadisler de okudum. Dediğim gibi, bunu bilgi kitabı okuyormuş gibi düşün ve oku, geç.
Abi hadisler tanrı tarafından değil zaten insan eliyle yazılıyor. Zaten buhari ile müslim dışındaki hadis kaynaklarına kitabul sidde olsa dahi şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. Sen büyük bir ihtimal Hz Aişenin evlilik yaşına takıldın eğer istersen kılıf uydurmadan konuyu kısaca anlatabilirim.

Mesela ne kadar boş, en sevdiğiniz yemek konusuyla bu konunun içerik kalitesini karşılaştırsak benimki çok daha iyi çıkmıyor mu? Kaldı ki benim konumu diğer saçma konularla karşılaştırınca göze hiçte saçma gelmiyor

Din konusu açman boş değil hatta nezih bir ortam yaratılabilirse din konusu en zevk verici konulardır ama sen gidipte bir teorim var deyipte daha bilgili ateistlerin bile dalga geçeceği bir teori üzerine konu açarsan hiçbir mantığı olmuyorki

Vallahi zamanında herkesin saçma dediği komplo teorileri nasıl doğru çıkıyorsa, benim teorimde o kadar doğru. Sana ona buna saçma gelebilir kişisel fikirler bu konunun kaderini belirlemez. Tartışması yapılmalı ki nihai bir sonuca varılmalı beni linçleyenler benim söylediğim şeyleri bir gram düşünmemiştir eminim

İnanki senden daha fazla sorguladım daha fazla teori çıkarttım her gece din nasıl gerçek olabilir diye düşünüp sahte olabileceğine karar vermeden Kuran Meali okumaya başladım ve kitabın hiçbir insan tarafından yazılamayacağını gördüm hani imkanı yok anlayabiliyormusun bir insanın yazmasına, ayrıca arabistanın o dönemlerinde okuma yazma oranıda yerlerdeydi. Zaten hiçbir ateist Kuranı eleştirmez hadisleri eleştirip HZ Muhammed e pedofili (haşa) damgası vurur ancak daha pedofilinin kelime anlamını bilmezler.

dinlerin yalan olduğunu biliyorum, peki dinleri çıkaran sahtekarlar neyin farkındaydı da dinleri çıkartma gereği duydu? İnsanların aslında vahşi bir varlık olduğunu biliyorlardı ve bu tehdit unsurunu düzeltmek için insanlara Tanrı diye sahte bir varlığı, kötülük yaparsan cehheneme gidersin efsanelerini mi kakaladılar. Daha sonra yasalar çıkarttılar ve ceza kavramı çıktı insanı öyle korkuya bıraktılar ki suç işlemek istedikleri halde idam cezasından korktukları için saf kötülüklerini dünyaya yayamıyorlardı. Dinler ve kanunlar birleşince normalde istilacı insan ırkı mümkün olabildiğince İyi varlığa dönüştü.
sen ne kullanıyorsun brom baliyi azalat tinerden uzak dur..

dünyadaki batı ülkelerindeki gayrimüslümlerdeki müslüman olma oranı bile arttı bilmiyooorum kaç yaşındasın fikrin zikrin kabiliyetin nedir. ama dünyayı gez en mantıklı din islamdır sen ve senin gibilere saygı da duymuyorum. insanın bir rotası olmalı bir fikri bir düşüncesi. seninki düşüncesizlikten gelen boş safsatalar

sen ne kullanıyorsun brom baliyi azalat tinerden uzak dur..

dünyadaki batı ülkelerindeki gayrimüslümlerdeki müslüman olma oranı bile arttı bilmiyooorum kaç yaşındasın fikrin zikrin kabiliyetin nedir. ama dünyayı gez en mantıklı din islamdır sen ve senin gibilere saygı da duymuyorum. insanın bir rotası olmalı bir fikri bir düşüncesi. seninki düşüncesizlikten gelen boş safsatalar
Cidden hiç akillanmadiniz . Yani çoğunluğun inandığı şey gerçektir mantığı ile gidersek yolda kalırız söyleyeyim. Sırf bu yüzden de inanıyorsan sıkıntı demektir . Bir de dünyayı gez en mantıklı İslam demişsin. Buradan da şunu anlıyoruz. Sana ne sunulursa ondan seçmen zorundasın. Seçenekleri kendi özgür iradenle belirleyemiyorsun . Sen din savunma bence hocam . Çünkü savunamıyorsun.

Cidden hiç akillanmadiniz . Yani çoğunluğun inandığı şey gerçektir mantığı ile gidersek yolda kalırız söyleyeyim. Sırf bu yüzden de inanıyorsan sıkıntı demektir . Bir de dünyayı gez en mantıklı İslam demişsin. Buradan da şunu anlıyoruz. Sana ne sunulursa ondan seçmen zorundasın. Seçenekleri kendi özgür iradenle belirleyemiyorsun . Sen din savunma bence hocam . Çünkü savunamıyorsun.
Yapılan bu araştırmaya göre İslami Şehir Endeksi'ne uyan ülkelerin bir çoğunun gelişmiş ülke olduğu görülüyor.
Bu da Dünya Rekabetçi listesi, çoğunluğu Müslüman olan Malezya ülkesi 69 ülkeden 23.sırada bu listeye göre.

Son düzenleme:
İslam'a uygun yaşayan ülkeleri paylaştım,bu ülkeler İslam'a uygun yaşıyorsa ve ülkeler de gelişmişse İslâm dininin mantıklı olduğunu gösterir.
Yani tam tersi bir durum olsaydı ona göre davranacaksın. Çıkar ilişkisine dönüyor. Ozaman da inancın bir anlamı kalmıyor. Çünkü sen gönülden inanmamış oluyorsun . Sadece sürüyü takip eden bir koyundan ibaret olmuş oluyorsun . Senin dusunce tarzın ateistlere taş çıkartır. Parayı veren düdüğü çalar misali .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,225
Üyeler
183,246
Son üye
klokJ
Geri