ELEKTRİK GİDİP GELDİ BİLGİSAYAR AÇILMIYOR

Reaksiyon skoru
20
Elektrikler gitti ve geri geldiğinde çat diye bir ses duydum ve sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda hiçbir ışık gelmedi

hiç telaş etme. Aynısı bende olmuştu. Bios pilini tak çıkar yaptım kendine geldi.

Elektrikler gitti ve geri geldiğinde çat diye bir ses duydum ve sonra bilgisayarın açma düğmesine bastığımda hiçbir ışık gelmedi
Bilgisayarın bağlı olduğu prizde elektrik var mı? Sigorta da atmış olabilir.

Elektrik var hocam monitöre geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartta hiçbir ışık yanmıyor kontrol kalemi ile powersuppley denesem zararlı olur mu

Anakartta hiçbir ışık yanmıyor kontrol kalemi ile powersuppley denesem zararlı olur mu
PSU bozulmuş olabilir.

Anakartıma veya ekran kartıma zarar gelmemiştir umarım. Psu değiştiririm o sorun değil inşallah öyledir

Firsby
modelini biliyor musun ? , frisby genel olarak çok kötü psular üretiyor 1-2 tane ''kullanılabilir'' modeli vardı.

Modeli tam olarak bilmiyorum, uzun zaman önce alınmıştı. Kasa ile birlikte
psuyu çıkarıp test et belirli 2 pine değdirince çalışıyordu sanırım adını unuttum o pinlerin , ana kartın yanması gibi bir durumda olabilir en sorunsuz sonuç psu olur çünkü ana kart yandıysa ramler , ssd , işlemci de gitme riski oluyor.

Son düzenleme:
Anakartıma veya ekran kartıma zarar gelmemiştir umarım. Psu değiştiririm o sorun değil inşallah öyledir

Firsby
Parçalarına bir şey olacağını düşünmüyorum. PSU'yu sistemden söküp yan yana olan yeşil ve siyaha bir şey değdir. Bak bakalım çalışacak mı?

Geri