Sana tavsiyem ilk başlarda sakın çok para harcama. 2. El almaya çalış.
Maalesef artık kıyı balıkçılığı bitmeye başladı o yüzden tekneyle açılan gruplar falan bulmaya çalış.
İstavriti ben çapariyle tutuyorum. Standart hafif bir olta , ince misine , ufak kurşun yeterli. Fazlası o balığa bana saçma geliyor.
Büyük balık niyetindeysen önce balık tutmayı öğren olta tutmayı , atmayı , çekmeyi öğren sonra para harca. ( bilmediğini varsayıyorum.)
Büyük balık işi biraz tecrübe ister ufak gecikmede misinayı kaptırırsın.
İp misinayı kullanmak daha iyi bana göre bulabilirsen küçük balık için 4x yeter sağlam olsun diyorsan 8x 0.16 falan yeterli. Manster marka almıştım aliexpress den 500 mt yaklaşık 4 yıldır falan kullanıyorum aşırı sağlam çıktı
Silikon kamışlar çok sağlam oluyor ama ağır. İstavrit tutarsın ama at çek yapmak zorlar.
Her renk çapari al gündüz tutmaya yeter. Gece için midye bulabilirsen ya da tavuk ciğeri falan işine yarar.
Bayadır denize gitmiyorum kurşun kaçlık takıyorduk unuttum ama kamışın üzerinde yazar kaldırabileceği ağırlık.
Makine de 4 ya da 5 binlik yeterli. Onu da aliexpress den almıştım 5 seneyi devirdi koca koca sazanları çekti hala sıkıntısız çalışıyor. Ben öyle temizlik yapmayı falanda sevmem denizden çıkartıp göle atarım uğraşamam. Buna rağmen hala ilk günkü gibi.
Kısaca çok para yatırıp keyfini kaçırma. Balık keyif işi git 2. Elden silikon kamış , 4 ya da 5 binlik makina al ( daha ufak bile olur ama bence en ideal bunlar ) Denk gelirse aliexpress ya da o tür yerlerden 8x 0.16 misina al. Balıkçıdanda çapariyle kurşun al sana yeterli. Baktın çok keyifli daha düzgün ekipman alıp büyük balık peşine koş.
He bide sandalye , ufak masa , termos ( izin varsa ufak tüpte çay demle ) , şemsiye ( güneşten korumak için ) , şarjlı kafa lambası , ufak masaya koymalık lamba , powerbank oh mis. ( yazarken bile huzur doldu içim )