Yeni sistem FPS düşme sorunu

Reaksiyon skoru
10
Merhaba yeni sistemim ryzen 5 7500f rx9060xt 16gb ram sorun şu valodan300 fpse düşüyor düşük ayarlar w11e güncelleme gelmişti sürücü güncellemesi ondan sonra FPSler düştü dduyla falan kaldırdım ama geçmiyor yardımcı olur musunuz

Ekler

• 1000017617.webp
    1000017617.webp
    2 MB · Hit: 40
Ekran kartının 3 4 sürüm eskisini kurun hocam bende öyle düzeldi.

hocam heralde zamanla geçer benimde aynıydı alalı 3 ay oldu ama sonra düzeldi ne kasma var ne drop herkeste bu durumu yaşıyor

Şimdi tam ne yapayım w11den indirdim ceske indirmeseydim

VSYNC ile monitörün yenileme hızına sabitleyerek oynayın derim. 3-5ms fazla gecikme olacak diye 300 400fps almanın bir anlamı yok. Gereksiz yere hem çok güç tüketiyor hem ısınıyor hem ses çıkarıyor FPS i sabitleyin devam edin.

VSYNC ile monitörün yenileme hızına sabitleyerek oynayın derim. 3-5ms fazla gecikme olacak diye 300 400fps almanın bir anlamı yok. Gereksiz yere hem çok güç tüketiyor hem ısınıyor hem ses çıkarıyor FPS i sabitleyin devam edin.
Olay şu benim FPS niye az veriyor aynı sistem 400un altına düşmüyor

Olay şu benim FPS niye az veriyor aynı sistem 400un altına düşmüyor
Hocam AMD ekran kartı alırken bu tarz durumların olabileceğini bilerek almanız gerekirdi, bende 9060XT 16GB kullanıyorum ama oluşan FPS düşüşüdür, donmadır, oyundan atmadır vs. umrumda olmadığı için aldım çünkü ucuz. Kısacası yok driver düşüreyim şunu şuraya gireyim bunu böyle yapayım diye dert edinmeyin VSYNC veya diker senkronizasyon falan artık hangi oyunda adı herneyse açın keyfinize bakın yüksek FPS alınca ne olacak sanki dünyanın en hassas sisteminde oyun oynuyorsunuz. Birden fazla oyunda veya durumda performans düşüşü varsa, ekran kartının arızalı olduğundan şüpheleniyorsanız garantiye yollayın eğer sadece valorantta böyle bir durum varsa boşverin geçin iyi günler.

Hocam AMD ekran kartı alırken bu tarz durumların olabileceğini bilerek almanız gerekirdi, bende 9060XT 16GB kullanıyorum ama oluşan FPS düşüşüdür, donmadır, oyundan atmadır vs. umrumda olmadığı için aldım çünkü ucuz. Kısacası yok driver düşüreyim şunu şuraya gireyim bunu böyle yapayım diye dert edinmeyin VSYNC veya diker senkronizasyon falan artık hangi oyunda adı herneyse açın keyfinize bakın yüksek FPS alınca ne olacak sanki dünyanın en hassas sisteminde oyun oynuyorsunuz. Birden fazla oyunda veya durumda performans düşüşü varsa, ekran kartının arızalı olduğundan şüpheleniyorsanız garantiye yollayın eğer sadece valorantta böyle bir durum varsa boşverin geçin iyi günler.
Diğer oyunlarda az var valo çok w11 güncelleme geldi sonra böyle oldu sürücü güncellemesi

Diğer oyunlarda az var valo çok w11 güncelleme geldi sonra böyle oldu sürücü güncellemesi
Yapabileceğiniz en mantıklı iş format atıp temiz kurulum yapmanız. Bir dahaki sefere de sürücüleri asla bu şekilde güncellemeyin. Ne üçüncü parti bir yazılım kullanın ne de otomatik güncellemesi için anakartınızın yazılımından kullanın. Sadece manuel olarak anakartınızın sitesinden en güncel sürümü bulup indirin. Bios güncel değilse onu da güncelleyin.

Ek olarak eğer bir dahaki sefere yeni bir konu açarsanız, sisteminizin tüm bileşenlerini marka model olarak tek tek belirtin. Siz 16 GB RAM diyorsunuz ama hangi RAM? Anakart PSU belirtmiyorsunuz, kimse size böyle yardımcı olamaz. Naçizane tavsiyem.

Son düzenleme:
Geri