4K Yüksek Hz + Düşük ms Monitör

pytharex

80+
Reaksiyon skoru
62
Bütçe
50000
Oyun oynamak için monitör almayı düşünüyorum. Genelde FPS türü oyunlar oynuyorum.
İlerleyen zamanlarda PlayStation almayı da planlıyorum, onu da bu monitörle kullanacağım.

4K çözünürlük, yüksek yenileme hızı ve düşük ms değerlerine bakıyorum fakat spesifik bir model seçmekte zorlandım.

Bu tarz monitör kullanan varsa, artı/eksi yönleriyle birlikte F/P bir ürün önerebilir mi?
Tavsiyelerinizi bekliyorum. ekran kartım 4080 super işlemci 9800x3d

Son düzenleme:
ekran kartım 4080 super işlemci 9800x3d

https://www.trendyol.com/dell/alien...&language=tr&gads=true&utm_source=chatgpt.com

Peki bu monitör hakkında sizin fikriniz nedir? Tasarımı gerçekten çok hoş, ancak ciddi bir dezavantajı var mı? Önerilerinize göre karar vermek istiyorum.

https://www.trendyol.com/dell/alien...&language=tr&gads=true&utm_source=chatgpt.com

Peki bu monitör hakkında sizin fikriniz nedir? Tasarımı gerçekten çok hoş, ancak ciddi bir dezavantajı var mı? Önerilerinize göre karar vermek istiyorum.
Gen 3 ve 50k. Samsung gen 4 ve 36k. Pek mantıklı gelmiyor. Nesil seviyesi ne kadar yüksekse o kadar uzun süre gider. Gen 3 de el 3.0 teknolojisi yok.

Panel farkları icin rehberime bakın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

al gec başka birşeye ihtiyacın yok
Gen 3 ama bu bence alınmaz.

Gen 3 ve 50k. Samsung gen 4 ve 36k. Pek mantıklı gelmiyor. Nesil seviyesi ne kadar yüksekse o kadar uzun süre gider. Gen 3 de el 3.0 teknolojisi yok.

Panel farkları icin rehberime bakın.

Gen 3 ama bu bence alınmaz.
32inc bir öneri yapabilirmisiniz

Hepsi gen 3 32inç olanların. Gen 4 sadece 27inç olanlarda var.
Konunuza biraz baktım, ama şunu merak ediyorum: Gen 4 ile Gen 3 arasında ömür açısından çok ciddi bir fark var mı? Ve eğer 32 inç bir OLED monitör almayı düşünüyorsak, Gen 4’ten vazgeçmek mantıklı olur mu? Örneğin Asus’ta bazı modellerde 3 yıl “burn-in” garantisi görüyorum — bu açıdan bir öneriniz var mı?

Konunuza biraz baktım, ama şunu merak ediyorum: Gen 4 ile Gen 3 arasında ömür açısından çok ciddi bir fark var mı? Ve eğer 32 inç bir OLED monitör almayı düşünüyorsak, Gen 4’ten vazgeçmek mantıklı olur mu? Örneğin Asus’ta bazı modellerde 3 yıl “burn-in” garantisi görüyorum — bu açıdan bir öneriniz var mı?
Samsung en az 2 kat daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Gen 1 ve gen 2 arasında ciddi farklar vardı. Gen 3 pek arastırmadım ama gen 4 de el 3.0 ve 5 yığınlı yapıya geçtiler.

Konuda paylaşılan MSI gen 3 ve bakın 18 ay is amaclı kullanımda fark edilir yanma belirtileri olmuş. Ben bu testi görüp gen 4 parasına gen 3 almazdım. Samsung da 2 yıl garanti. Asus, MSI, Dell, gigabyte, Aoc gibi markalar da güncel ürünlere 3 yıl garanti veriyorlar.

Ben genelde gece oyun oynuyorum ve yaklaşık 8 saatlik bir kullanımım var. Bu durumda 27 inç bir monitör benim için daha uygun görünüyor. Gen 5 için net bir çıkış tarihi yok gibi görünüyor, başka bir alternatif öneriniz var mı? Bütçe dışı bir model düşünebilirim, yoksa Samsung dışında güvenilir bir OLED alternatifi olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Samsung en az 2 kat daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Gen 1 ve gen 2 arasında ciddi farklar vardı. Gen 3 pek arastırmadım ama gen 4 de el 3.0 ve 5 yığınlı yapıya geçtiler.

Konuda paylaşılan MSI gen 3 ve bakın 18 ay is amaclı kullanımda fark edilir yanma belirtileri olmuş. Ben bu testi görüp gen 4 parasına gen 3 almazdım. Samsung da 2 yıl garanti. Asus, MSI, Dell, gigabyte, Aoc gibi markalar da güncel ürünlere 3 yıl garanti veriyorlar.
Ben genelde gece oyun oynuyorum ve yaklaşık 8 saatlik bir kullanımım var. Bu durumda 27 inç bir monitör benim için daha uygun görünüyor. Gen 5 için net bir çıkış tarihi yok gibi görünüyor, başka bir alternatif öneriniz var mı? Bütçe dışı bir model düşünebilirim, yoksa Samsung dışında güvenilir bir OLED alternatifi olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Güvenilirikten değil de f/p demişsiniz o yüzden samsung attım. Aynı fiyata Dell var ama ilk çıktığında kalibrasyonda sorunları vardı, fan uğultu şikayetleri vardı vs g81sf daha güvenli liman.

Diğer markaların da gen 4 modelleri 43k dan başlıyor ve samsung ile aynı paneli kullanıyorlar. Malumunuz paneli üreten de samsung.

Aradaki farklar şunlar; kaplama, yazılım, kalibrasyon, giriş-çıkış portları, ek özellik, soğutma çözümü ve satış sonrası destek.

Bunlar da Samsung da kötü değil. Bir tık daha iyisi olsun derseniz evet var ama 10k fazladan harcamanız lazım.

Değer mi? Bence degmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,178,056
Üyeler
186,986
Son üye
omerkayra
Geri