Anakarta uygun işlemci MSI A320M-A PRO

Hocam peki ryzen 7 5800X3d olur mu hem daha güncel işlemci diğerine göre
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam peki ryzen 7 5800X3d olur mu hem daha güncel işlemci diğerine göre bir ekran kartı olarak da 5070ti yada 5080 dar boğaz olur mu bu işlemci ile ?
Olmaz fazla güçlü o anakarta.

Yani hocam o parçaları alacak parayı buldunuz hala a320 mi kullanıyorsunuz? Dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ki :D
Katılıyorum bir zahmet AM5 e de geçin o parayı buluyorsanız.

ryzen 5600 + kule çıtırdan bir soğutucu + 6700 xt veya 3060ti 2. elden yap canavar gibi 1080p de takılırsın 500w power ile kullanırsın ben daha önce kullandım :) sadece 6700 xt gibi çok power çıkışı için böyle bir aparat kullanmıştım malum 450 500 w gibi psularda çok fazla ekran kartı için çıkış olmuyor problemsiz 1 yıldan fazla kullandım yanma ısınma gibi problem olmadı aparat ile https://www.amazon.com.tr/dp/B07R1K324B

Olmaz fazla güçlü o anakarta.

Katılıyorum bir zahmet AM5 e de geçin o parayı buluyorsanıçok teşekkür ederim desteğiniz için

ryzen 5600 + kule çıtırdan bir soğutucu + 6700 xt veya 3060ti 2. elden yap canavar gibi 1080p de takılırsın 500w power ile kullanırsın ben daha önce kullandım :) sadece 6700 xt gibi çok power çıkışı için böyle bir aparat kullanmıştım malum 450 500 w gibi psularda çok fazla ekran kartı için çıkış olmuyor problemsiz 1 yıldan fazla kullandım yanma ısınma gibi problem olmadı aparat ile https://www.amazon.com.tr/dp/B07R1K324B
Çok teşekkür ederim yorumundam dolayı

Yani hocam o parçaları alacak parayı buldunuz hala a320 mi kullanıyorsunuz? Dalga mı geçiyorsunuz anlamadım ki :D
Ya yok daşga değil de her şefi en baştan almam gerekiyo sadece masası koltuğu Klavyedi .vs .vs

Ya yok daşga değil de her şefi en baştan almam gerekiyo sadece masası koltuğu Klavyedi .vs .vs
o anakartın besleyebileceği maksimum işlemci 5 5600 dür, 5080 falan takmaya çalışmayın. 5 6 bin e gayet iyi anakart bulursunuz.

Temeli sağlam 3 katlı bir binaya kat çıkıp 5 katlı yapabilirsin ama 30 katlı bir bina istiyorsan o binayı yıkıp baştan yapman lazım kat çıkarak olmaz o iş. Senin sistem sorun da buna benziyor. Eğer sana 5 kat yetiyorsa R5 5600ünü al ekran kartını maksimum 5060 seviyesinde bir şey tak devam et ama bana 5080 lazım 3D işlemci lazım diyorsan o sistemi bir kenara kaldırıp her şeyi baştan topla 😀

Temeli sağlam 3 katlı bir binaya kat çıkıp 5 katlı yapabilirsin ama 30 katlı bir bina istiyorsan o binayı yıkıp baştan yapman lazım kat çıkarak olmaz o iş. Senin sistem sorun da buna benziyor. Eğer sana 5 kat yetiyorsa R5 5600ünü al ekran kartını maksimum 5060 seviyesinde bir şey tak devam et ama bana 5080 lazım 3D işlemci lazım diyorsan o sistemi bir kenara kaldırıp her şeyi baştan topla 😀
ben aynı o şekil kullanıyorum 5600 rx7700xt nitro ile uçuıyurmmm:hoba:

ama tabii ki b550 chipset atx anakartla :D

ben aynı o şekil kullanıyorum 5600 rx7700xt nitro ile uçuıyurmmm:hoba:

ama tabii ki b550 chipset atx anakartla :D
PSU da sağlamsa daha üst seviyeye bile çıkar zaten senin sistem 5800X3D+ RTX5070 serileri falan mesela ama yine 5080 olmaz yani 😀

Merhaba arkadaşlar, konusu açılmışken benim de sormak istediğim bir şey var. Elimde MSI A320M-A Pro’lu bir sistem var ve gücüm yettikçe güncellemeye karar verdim. R5 3600 işlemci aldım, BIOS güncellemesinden sonra kule tipi soğutucuyla kurulumunu yaptım. PC’yi çalıştırdım, sorunsuz bir şekilde açıldı ama sürekli mavi ekran vermeye başladı ve hata kodu her seferinde değişiyordu.
Ben de güvenli modda başlattım, herhangi bir mavi ekran vermedi. Biraz araştırdım, sorun driver çakışmasından mıdır diye düşündüm. Ekran kartı driverlarını sildim, yine düzelmedi. Temiz Windows kurulumu yaptım ama yine mavi ekran almaya devam ediyorum ve hata kodları sürekli değişiyor.
Acaba sorun işlemciden midir yoksa uyumsuz bir bileşenden dolayı mı kaynaklanıyor? Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

Geri