Merhaba akadaşlar. hp victus bilgisayarımın 16 gb ram vardı. 16*2=32 ram e çıkardım aldığım marka crucial 4800 ddr5 16gb. ram değişiminden sonra özellikle video izlerken bilgisayar donuyor. mouse klavye hiçbir şey çalışmıyor sadece o anki görüntü donup kalıyor. tuştan tekrar kapatıp açınca düzeliyor. bunu günde bir sefer yapıyor. ama garip bi şekilde sadece video izlerken özellikle vlc gibi programlar da nadir de olsa youtube da video izlerken. saatlerce oyun oynasam hiç donma olmuyor. hatta revit enscape gibi programları açıyorum işim gereği rami %99 kullanıyor herhangi bi problem olmuyor. hiç donma yaşamadım yoğun kullanımlarda. Saçma bi şekilde sadece video izlerken. güncelleştirmelerim tam. ramleri görüyor bi problem yok. hp asistandan bios felan güncelledim düzelmedi. Sonra ramleri tek tek denedim bir tanesinde yapıyor bunu şuan 8*16= 24 gb olarak kullanıyorum 1 haftadır hiç problem olmadı. ramler 2. el aldım garantisi de yok temiz duruyor herhangi bir deforme de yok. sebebinin hiç anlayamadım. bozuk olsa hep problem çıkarır sadece en hafif işlem olan video izlerken neden oluyor anlayamadım. format atsam düzelir mi bilmiyorum üşeniyorum formata bir sürü uygulama var pc de. başına gelen var mı merak ettim. yardımcı olursanız sevinirim.