Sıvı Soğutucuyu PUMP haricinde bir pin'e takmak

Carlzberg

80+
Reaksiyon skoru
246
Selamlar,

Arkadaşa bir sistem topladık, sorun yaşadığımız bileşenler şu şekilde;

Gigabyte X870 Elite Wifi 7
Corsair H100i Elite LCD XT

Sorun ise şu, bu soğutucunun PUMP kablosu kısa, 7-8cm felan, normal bir anakartta PUMP headerları yukarıda olduğu için kablo fazlalığı olmasın şık dursun diye böyle yapmışlar muhtemelen.
Ancak bu anakartta ise PUMP headerları standart anakartlar gibi yukarıda değil anakartın sağ altında. Dolayısıyla yetişmiyor oraya.

Üst kısımda sadece CPU_OPT ve CPU_FAN mevcut.
Ben de sırayla her ikisine de taktım ve BIOS'tan bu pinleri Full Speed'e aldım. Modunu da DC ve PWM olarak her ikisini de denememe rağmen, sanki pompayı hiç görmüyor gibi soğutucu kırmızı yanıp sönüyor ve CPU sıcaklığı çok hızlı bir biçimde birkaç dakikada 100+ derecelere çıkıp sistem kendini kapatıyor.

Uzatıcı ile PUMP headerına takmak dışında bu pinlerden faydalanmamızı sağlayacak bir yolu var mıdır?

Teşekkürler.

aa843e40-99cb-4c2a-9c64-9011ad4b7d0b.webp

Pin yapısına göre çalışır. Uzatma şansınız varsa uzatın ve öyle deneyin. Denemekten zarar gelmez. Lakin sıcaklıklar hızlıca 100'leri aşıyorsa, çok sık çalıştırmayın.

Pin yapısına göre çalışır. Uzatma şansınız varsa uzatın ve öyle deneyin. Denemekten zarar gelmez. Lakin sıcaklıklar hızlıca 100'leri aşıyorsa, çok sık çalıştırmayın.
Uzatma şansım yok şu anda, olsa direkt o şekilde çözerdim zaten de uzatma işini beklersek salı/çarşambaya kalacak. Bu kadar ufak bi sebepten de bu işin 3-4 gün uzaması çok can sıkıyor.

Ürünün sağlam olduğuna emin misin? Pump kablosunu OPT taktığın zaman sorun yaşamaman lazım.

Ürünün sağlam olduğuna emin misin? Pump kablosunu OPT taktığın zaman sorun yaşamaman lazım.
Sıfır şekilde çıkardık paketinden, uzatma ile pump'a takıp deneyemeden %100 sorunsuz olduğunu da söyleyemiyorum tabi.

Benim bildiğim herhangi bir fan header'ına takman yeterli çalışması lazım. Neden çalışmıyor anlamadım. Sys-fan lara takmayı denedin mi?

Benim bildiğim herhangi bir fan header'ına takman yeterli çalışması lazım. Neden çalışmıyor anlamadım. Sys-fan lara takmayı denedin mi?
Anakartta tüm fan portları alt tarafta, sadece CPU_OPT ve CPU_FAN var kablonun erişebildiği, maalesef o ikisi hariç bir port deneyemiyorum, o 2 portta da sonuç alamadım maalesef, bir ayar vs mi yanlış ypaıyorum onu anlamaya çalışıyorum açıkçası.

Sıfır şekilde çıkardık paketinden, uzatma ile pump'a takıp deneyemeden %100 sorunsuz olduğunu da söyleyemiyorum tabi.
Bağlantıları kontrol et. Pump girişine takmak zorunda değilsin. BIOS ayarlarından sonra kaydet ve öyle çık. Eğer çalışmıyorsa PUMP takman bir şey fayda etmez. Markası modeli ne ürünün?

Anakartta tüm fan portları alt tarafta, sadece CPU_OPT ve CPU_FAN var kablonun erişebildiği, maalesef o ikisi hariç bir port deneyemiyorum, o 2 portta da sonuç alamadım maalesef, bir ayar vs mi yanlış ypaıyorum onu anlamaya çalışıyorum açıkçası.
Yani herşeyi yanlış yapsan bile dc %100'de çalışması lazım onun. İşlemciye monte etmeden alttaki headerlara takıp denesene anlık da olsa. Belki pompa sorunludur?

Bağlantılar doğru,
BIOS'tan her ayar kaydedilip çıkıyor ancak etki olmuyor maalesef, değişen hiçbir şey yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yani herşeyi yanlış yapsan bile dc %100'de çalışması lazım onun. İşlemciye monte etmeden alttaki headerlara takıp denesene anlık da olsa. Belki pompa sorunludur?
Mantıklı, işlemciye takmadan bir deneyeyim, tüm gündür buna kafa patlatmaktan o aklıma gelmemişti.

Bir şey olmuyor.
Her şeyiyle aynı.
Sadece biostan fan profili biraz daha agresif onun dışında tümüyle bire bir aynı.

Bağlantılar doğru,
BIOS'tan her ayar kaydedilip çıkıyor ancak etki olmuyor maalesef, değişen hiçbir şey yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mantıklı, işlemciye takmadan bir deneyeyim, tüm gündür buna kafa patlatmaktan o aklıma gelmemişti.
kral naptın merak ettim

kral naptın merak ettim
Az önce işlemciden söküp direkt pump soketine taktım ancak değilen bir şey olmadı, sanırım direkt pompa arızalı, uğraştıracak bizi…