Yardım Am5 pinler hafif yukarı kalkmış

Tritient

80+
Reaksiyon skoru
80
am5 cpu soketinin 1 2 pini hafif havaya kalkmış sıkıntı yaratır mı bilen var mı?
görselleri ekledim
ilkinde sol aşağı
ikincide sağ aşağı
üçüncü sol aşağı
dördüncü sol aşağı

Ekler

• 1000059878.webp
    1000059878.webp
    944 KB · Hit: 71
  • 1000059879.webp
    1000059879.webp
    1.3 MB · Hit: 74
  • 1000059880.webp
    1000059880.webp
    1.1 MB · Hit: 71
  • 1000059881.webp
    1000059881.webp
    917.4 KB · Hit: 74
Benim kartımda da bu tarz bir durum var ama sorun olmadı kullanıyorum hala da 3 5 pin sorun çıkarmaz sanırım :D

Benim kartımda da bu tarz bir durum var ama sorun olmadı kullanıyorum hala da 3 5 pin sorun çıkarmaz sanırım :D
valla hocam pcde sorun var ilk anakartı servise gönderdim, sorun yok dediler geri geldi. bizim buralarda bi teknik servise verdim onlar da bir şey bulamadılar. az önce işlemciyi çıkardım düzgün bir şekilde zaten çok fazla söküp takıyorum elim yatkın. bu verdiğim teknik servis yaptı çok büyük ihtimalle ama kanıtlayamam. şimdi böyle görünce baya bi gerildim :D

valla hocam pcde sorun var ilk anakartı servise gönderdim, sorun yok dediler geri geldi. bizim buralarda bi teknik servise verdim onlar da bir şey bulamadılar. az önce işlemciyi çıkardım düzgün bir şekilde zaten çok fazla söküp takıyorum elim yatkın. bu verdiğim teknik servis yaptı çok büyük ihtimalle ama kanıtlayamam. şimdi böyle görünce baya bi gerildim :D
Şuan çalışıyor mu peki gördüğüm kadarıyla pinler 1 2 milim yukarıya çıkmış sağa sola yatan pin yok gibi yönleri doğru görünüyor

Şuan çalışıyor mu peki gördüğüm kadarıyla pinler 1 2 milim yukarıya çıkmış sağa sola yatan pin yok gibi yönleri doğru görünüyor
hocam önceden bu pin durumum yoktu olay anlattığım gibi gelişti, önceden de pc post durumunu geçmiyordu. Yarın işlemciyi garantili servisine yollayacağım anca dönünce deneyebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şimdi gidip bir bilgisayarcıya 1 2 yamuk pin için 500 lira veresim gelmiyor :D

eliniz ince işlere yatkınsa bunu düzeltirsin. eskiden lga775de bu sorunlar olunca iğne yardımıyla düzeltiyordum.

eliniz ince işlere yatkınsa bunu düzeltirsin. eskiden lga775de bu sorunlar olunca iğne yardımıyla düzeltiyordum.
am4 işlemcinin pinlerini düzeltmiştim fakat, zaman geçtikçe ellerimin titremesi arttığı için şuan pek kendime güvenmiyorum

@Tritient aslında çalışıyorsa ve de çok sapma yoksa pinde hiç dokunmana gerek yok bir sorun teşkil etmez ama çok sapma varsa pinin durması gereken yerden fazla yamuksa iğne ile düzeltilir tabi bunu eli titremeyen ince işe yatkın birinin yapması gerekir yoksa kaş yapayım derken göz çıkarmış olursun :D

@Tritient aslında çalışıyorsa ve de çok sapma yoksa pinde hiç dokunmana gerek yok bir sorun teşkil etmez ama çok sapma varsa pinin durması gereken yerden fazla yamuksa iğne ile düzeltilir tabi bunu eli titremeyen ince işe yatkın birinin yapması gerekir yoksa kaş yapayım derken göz çıkarmış olursun :D
oc ve undervolt yaptığım için bir gerdi beni ya :D

@Tritient yani pek sorun çıkmaz pinler eğer çok sapma olsaydı ve birbirine değme ihtimali olsa ozaman söket yanardı zaten kaldı ki pinler çok sapma yapmamış için rahat etmicekse toplu iğne ile birisi halleder çok riskli bir eğilme yok muhtemelen işlemci yuvadan çıkarılırken ucu dokunmuştur.

@Tritient yani pek sorun çıkmaz pinler eğer çok sapma olsaydı ve birbirine değme ihtimali olsa ozaman söket yanardı zaten kaldı ki pinler çok sapma yapmamış için rahat etmicekse toplu iğne ile birisi halleder çok riskli bir eğilme yok muhtemelen işlemci yuvadan çıkarılırken ucu dokunmuştur.
aslında bu hali cımbızla biraz düzelttiğim hali ilk halini stresten unuttum, belki bir pin diğerine değmiş olabilir

am5 cpu soketinin 1 2 pini hafif havaya kalkmış sıkıntı yaratır mı bilen var mı?
görselleri ekledim
ilkinde sol aşağı
ikincide sağ aşağı
üçüncü sol aşağı
dördüncü sol aşağı
Sağa sola oynama görünmüyor ondan bişe olmaz.
İşlemci press yapınca aşağı doğru eğilip helsi aynı hizaya gelecek zaten...

görselleri ekledim
ilkinde sol aşağı
ikincide sağ aşağı
üçüncü sol aşağı
dördüncü sol aşağı
Yamulma var. Sanki müdahale yapılmış gibi biraz. Düzeltmek istemiş biri. Aks kayması yatay düzlemde. sadece havaya kalma olayı değil.
Tehlike arzeder mi, bence orta veya uzun vadede evet.

Geri