AM4 mü AM5 mi, 2. el mi?

Squirtle48

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,943
Bütçe
50
Merhabalar.
Eşimde Rog Asus laptop mevcut. Fakat masaüstüne geçmek istiyor ve yeni sistem toplayacağız.
Benim şuanki sistemim 5700x işlemci, 3080 ekran kartı, 32GB Ram, B550A anakart.
Aşağı yukarı bu sistemin aynısından toplamayı düşünüyorum.
Sadece kasa için 50k-60k arası verebilirim.
Bu fiyata AM5 toplanabilir mi toplanırsa nasıl bir şey olur iyi olur mu veya AM4'ten devam etsek ne olur?
Bir süredir sistem toplamaya uzağım o yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

Ne için kullanacaksınız diye sorarsanız, oyun için kullanıcaz o kadar. Hardcore oyun oynamıyoruz. Hanım simülasyon ağırlıklı oynuyor. En ağır oynadığı oyun SIMS.

Merhabalar.
Eşimde Rog Asus laptop mevcut. Fakat masaüstüne geçmek istiyor ve yeni sistem toplayacağız.
Bu fiyata AM5 toplanabilir mi toplanırsa nasıl bir şey olur iyi olur mu veya AM4'ten devam etsek ne olur?

Ne için kullanacaksınız diye sorarsanız, oyun için kullanıcaz o kadar. Hardcore oyun oynamıyoruz. Hanım simülasyon ağırlıklı oynuyor. En ağır oynadığı oyun SIMS.
Am 5 7500 f ve 5060 ti 16 gb al ne işin var 3080 le falan

Son ram zamlarından sonra sanki laptop daha mantıklı olmaya başladı :D

kendi sisteminizi esinize verin. siz am5 gecis yaparsiniz hazir sistem 5070 sistem cikabiliyor.

Merhabalar.

am4 platformu artık ölü yatırım. DDR4 devri bitti. RTX 3080 de çok eeskidi, adı var kendi yok gibi. yeni nesil bir şey almak daha mantıklı.

Am 5 7500 f ve 5060 ti 16 gb al ne işin var 3080 le falan
Benim işimi görüyor hocam neden olmasın. Intel işlemci almayı düşünmüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son ram zamlarından sonra sanki laptop daha mantıklı olmaya başladı :D
Masaüstü istiyor yapcak bişiy yok, emir büyük yerden :D

Direkt am5 geç ki tekrar toplama işi ile ugraşmayasın. Bu fiyat bandında hazır sistem bulabilirsin 50-55 bin arasına RTX 5070'li en mantıklısı hazır sistem alman olur.
Herhangi bir öneriniz var mı peki? Hanımın oynadığı sistem yiyen en büyük oyun SIMS.

kendi sisteminizi esinize verin. siz am5 gecis yaparsiniz hazir sistem 5070 sistem cikabiliyor.
Öneriniz var mı peki hocam? Benim sistem bana yetiyorda hanımda alabilir o sorun değil. Ben sistem bulamadım doğru düzgün.

am4 platformu artık ölü yatırım. DDR4 devri bitti. RTX 3080 de çok eeskidi, adı var kendi yok gibi. yeni nesil bir şey almak daha mantıklı.
Neden öldüki. Bana şuanki sistemim yaptığım her işte fazlasıyla yetiyor. Aynı sistemi hanıma versem yıllarca onunda işini görecek. Nasıl desem böyle Black Myth tarzı 3A oyun diyolardı galiba öyle şeyler oynamıyoruz. Ben LOL ve 2D Platform, hanımda simülasyon oyunları.

Ama tabii ki şimdi DDR4 toplasam 40-50 bulacak. Buralara gelmişken biraz daha koyarım güzel bir DDR5 sistem almak daha mantıklı.

Son düzenleme:

Herhangi bir öneriniz var mı peki? Hanımın oynadığı sistem yiyen en büyük oyun SIMS.

Öneriniz var mı peki hocam? Benim sistem bana yetiyorda hanımda alabilir o sorun değil. Ben sistem bulamadım doğru düzgün.

Neden öldüki. Bana şuanki sistemim yaptığım her işte fazlasıyla yetiyor. Aynı sistemi hanıma versem yıllarca onunda işini görecek. Nasıl desem böyle Black Myth tarzı 3A oyun diyolardı galiba öyle şeyler oynamıyoruz. Ben LOL ve 2D Platform, hanımda simülasyon oyunları.

Ama tabii ki şimdi DDR4 toplasam 40-50 bulacak. Buralara gelmişken biraz daha koyarım güzel bir DDR5 sistem almak daha mantıklı.
sims yerine inzoi alıverin bari :D

hocam suan icin muthis fiyatli bir sistem gormedim. bu aksam bir bakarsam sizi alintilarim. am4 sistem esinize gececegi icin siz muhakkak am5 sisteme gecmelisiniz. sifirdan alacaginiz icin bosa yatirim olmasin.

benim hanim da sims oynuyor en buyuk derdi yer. 300gb kadar addon indirmis. sims direk c'deki belgelerime dosyasini actigi icin yer problem oluyor. (ssd zaten 500luk) evde 2 pc var ama bir tanesi daha populer oldugu icin (cunku 21:9 ekran bagli) populer pcye 2. ssd aldim ve 2. windowsu kurdum. kendi windowsumu boot edip battlefield 6 oynuyorum. bf6 yi field of view 85 yapip ultra wide oynamak aynen 16:9 monitorde 110 view oynamak gibi oluyor. hedefler falan sniper oynarken cok daha rahat seciliyor.

ayrica size tavsiye, duzenli olarak esinizin addonlarini yedekleyiniz. belgelerimdeki ea games klasorunu harici bir harddiske kopyalamaniz yeterli.

Hocam isterseniz Laptop tavsiyesi vereyim?Bilgisayara göre daha avantajlılar.

Hocam isterseniz Laptop tavsiyesi vereyim?Bilgisayara göre daha avantajlılar.
Zaten laptobumuz var hocam, niyetimiz masaüstüne geçmek.

hocam suan icin muthis fiyatli bir sistem gormedim. bu aksam bir bakarsam sizi alintilarim. am4 sistem esinize gececegi icin siz muhakkak am5 sisteme gecmelisiniz. sifirdan alacaginiz icin bosa yatirim olmasin.

benim hanim da sims oynuyor en buyuk derdi yer. 300gb kadar addon indirmis. sims direk c'deki belgelerime dosyasini actigi icin yer problem oluyor. (ssd zaten 500luk) evde 2 pc var ama bir tanesi daha populer oldugu icin (cunku 21:9 ekran bagli) populer pcye 2. ssd aldim ve 2. windowsu kurdum. kendi windowsumu boot edip battlefield 6 oynuyorum. bf6 yi field of view 85 yapip ultra wide oynamak aynen 16:9 monitorde 110 view oynamak gibi oluyor. hedefler falan sniper oynarken cok daha rahat seciliyor.

ayrica size tavsiye, duzenli olarak esinizin addonlarini yedekleyiniz. belgelerimdeki ea games klasorunu harici bir harddiske kopyalamaniz yeterli.
Yani büyük ihtimalle dediğiniz gibi olacak zaten, hanım am4 sistemi alır, bende ddr5'te eğer fiyat olarak uçmazsak, parça kalitesi içime sinerse o fiyat bandında am5 alırım, neden olmasın ki.

Bu addon dedikleriniz ne oluyor ben bilmiyorum. Ek paketler ve save dosyaları gibi şeylerse SIMS'in tüm ek paketleri var sanırım hanımda. Ayrı SSD aldık sırf bu yüzden.

Zaten laptobumuz var hocam, niyetimiz masaüstüne geçmek.

Yani büyük ihtimalle dediğiniz gibi olacak zaten, hanım am4 sistemi alır, bende ddr5'te eğer fiyat olarak uçmazsak, parça kalitesi içime sinerse o fiyat bandında am5 alırım, neden olmasın ki.

Bu addon dedikleriniz ne oluyor ben bilmiyorum. Ek paketler ve save dosyaları gibi şeylerse SIMS'in tüm ek paketleri var sanırım hanımda. Ayrı SSD aldık sırf bu yüzden.
hocam addon dedigim baska oyuncularin tasarladigi esyalar giysiler vs gibi seyler. sizin hanim buna bulasmadiysa hic bahsetmeyin geri donusu olmuyor :LOL: amac gercekciligi artirmak. duvarustu prizden tutun kutuphaneye yerlestirilecek minicik vazolar ve onun cicekleri gibi seyleri hile acip objeleri ic ice yerlestirerek gercekci daha dogal ev gorunumu artiriyorsunuz. onbinlerce ek dosya oldugu icin oyunun acilmasi birkac dakika surebiliyor.

ek olarak tek tek toplamayi denedim hocam suanda hazir sistemlere gore daha pahaliya geliyor. gecen hafta vatan oem sistemlerinde yuzde 15 indirim yapmisti. 7600x ve 9070xtli olan 60 bin tl altina geliyordu. onu bir kovalayin derim en uygun fiyatini hak eden sistemlerden biriydi. psu degistirmenizi tavsiye ederim. satarsiniz uygun fiyata. eger denk gelirsem sizi etiketlerim.

sistem buydu:

55.576 TL'ye iniyordu indirimle fiyati. bazi secenekler kaldirilmis anakart, ssd falan eski secenekler cikmiyor.

alternatif 5060ti li sistemde 7500f ile bu seceneklerle cikan fiyatin ekran goruntusunu buldum. 25 kasima ait

Ekler

• 1000112054.webp
    1000112054.webp
    95.1 KB · Hit: 18
Son düzenleme:
Geri