AM4 mü AM5 mi, 2. el mi?

sistemde bir sorun yoksa çok güzel bence de. Özellikle ekran kartına ve işlemciye dikkat etmek lazım gerisi pek pahalı değil zaten. Ama ben kendimden örnek vereyim ikinci el 4070 ti süper alacakken bekledim. 9060xt aldım. Tercihe bağlı yani benim yüksek performansa ihtiyacım yoktu çok para da harcamadım 9060xt yeter dedim ve böyle karar aldım :)
Bahsettiğiniz sistemin 6000 serisine kadar sizi rahat götürür bir sitem olur diye düşünüyorum. ama 2. el satmaya kalktığınızda artık aynı kıymette olmayacak tabi. hayırlısı olsun hocam bu arada 500 gb çok az onu en az 1 - 2tb ile falan arttırabilirseniz arttırmanızı öneririm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5070 li olan o sistemlerde benimde içime sinmeyen şeyler var mesela anakart m2 ssd slotu vs gibi.O nedenle bütçeyi baya aşabilir.
Evde kullandığım kendi topladığım bilgisayarımıda 2. elden aldım komple. Ekran kartı ve işlemci düzgün çalışıyorsa dediğiniz gibi pek sıkıntı yok. Ekran kartını direk açar tüm macun bakımlarını yaparım zaten. Ben ekran kartında Nvidia'cıyım hala, AMD'ye ısınamadım bir türlü ama işlemcide de tam tersi, AMD'den başka almam yılların Intelcisi olmama rağmen. :ROFLMAO: Sizin gibi benimde çok performanslı bir bilgisayara ihtiyacım yok.

Bu sistem bizi bir yere götürmesede olur. Tekrar tekrar söylüyorum ama oynadığım oyunlar, tarzları, grafikleri belli keza hanımında öyle. Bize yetecektir, günde oynadığımız 2-3 saat zaten, iki çocuk olunca pek vakit kalmıyor. :D SSD elimizde fazladan 1 TB var, bu sistemde sadece RAM'leri 32GB çıkarsam yeter gibi duruyor.

5070 sistemde değiştirdikçe 5-10 fiyat artıyor. :( Bütçeyi fazla fazla aşıyor, denedim hep.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Benim işimi görüyor hocam neden olmasın. Intel işlemci almayı düşünmüyorum.

Masaüstü istiyor yapcak bişiy yok, emir büyük yerden :D

Herhangi bir öneriniz var mı peki? Hanımın oynadığı sistem yiyen en büyük oyun SIMS.

Öneriniz var mı peki hocam? Benim sistem bana yetiyorda hanımda alabilir o sorun değil. Ben sistem bulamadım doğru düzgün.

Neden öldüki. Bana şuanki sistemim yaptığım her işte fazlasıyla yetiyor. Aynı sistemi hanıma versem yıllarca onunda işini görecek. Nasıl desem böyle Black Myth tarzı 3A oyun diyolardı galiba öyle şeyler oynamıyoruz. Ben LOL ve 2D Platform, hanımda simülasyon oyunları.

Ama tabii ki şimdi DDR4 toplasam 40-50 bulacak. Buralara gelmişken biraz daha koyarım güzel bir DDR5 sistem almak daha mantıklı.
Mevzu hangi oyunu oynatır değil. Zaten baktığında am4 platformu mevcut oyunları oynatır ama artık DDR5 devri. İleriye dönük olmaz. Ucu sınırlı. Yeni nesil bir şey almak daha mantıklı şu durumda. 0 sistem alırken hele ki iyi bütçeler varken DDR4 alınmaz.

3080 adı var kendi yok demek ben bu işlerden anlamam cahilim demek. 20-25bin tl guncel kartlae ile saf güçte kapışıyor kart genelde de geciyor. 2. el de yarı fiyatına buluyorsun
Parayı basarsan her seyin en iyisini zaten alırsın ama birini 12-13k ya alıp kullanmak ile diğerini 20-23k ya almak aynı sey mi sence?
Asıl bu yorumu yapmak anlamıyorum , cahilim demek. Adam 60k bütçe ayırmış. 0 sistem alırken gidip 2 nesil önceki 3080 mi alsın :D? Gidip 5060 al demiyoruz zaten. Saf güç olarak evet güçlü. Render gibi işler için değil de oyunsa söz konusu eğer oyun geliştiricileri artık sırtını DLSS gibi ucuz yöntemlere dayamış durumda. Yeni nesil , yeni teknoloji almak daha mantıklı ve garanti. 30K bütçe olsa belki bir seçenek olabilirdi 3080. En azından yazılanı okumadan bu şekilde yorum yapmazsan daha iyi olur.

ne ölüsü ülkede çoğu kişi ddr5 in masrafına katlanamaz ddr4 daha çok uzun süre ayakta durur ddr4 toplasa normal birisi 25 30 a bitecekse 32 gb ram 1 tb 2 tb m2 cart curt ddr5 te 45 50 ye biter en iyi ihtimalle ddr5 te bir ram alıyon 7 10k işlemci 5 6k anakart 4 5k ölü yatırım seviyesine benim gözümde daha geçmedi ha ama yüksek bütçe varsa ddr4 toplamak hiç akıl karı değil
Biz çoğu kişi için demiyoruz ki 60k bütçem var yazmış arkadaş onun için diyoruz. Ölüden kastımız artık miladı doldu yoksa 5800x3d gibi canavar işlemciler ama yükseltme yapamaz bir yerden sonra. Bir üstü AM5 platformuna geçiyor artık. Bir daha anakart ,ram ,işlemci masrafına girmeye gerek yok.DDR5 al işlemci değiştir devam et. 60k çok iyi bir bütçe. Bu paraya DDR4 almak dolandırılmak olur.

Son düzenleme:
Geri