İlk motorsiklet tavsiyesi

250cc pcx olabilir var mıydı bilmiyor apec markasının 250cc pcx var, 450sr iyi gider, yükseltmeye ugrasmayacagim dersen 450sr, bendede tvs var ns125 mi alsam dusunuyorum
evet 250cc ama scooter ile 420km mesafe yapmam gibi be hocam.
Hiç araba kullanmamış adamın ilk arabasının Porsche olması gibi bir şey. Ilk motorun biraz kötü olsun, çarptığında ya da düştüğünde için çok fazla yanmasın.
yaşadığım şehirde okusaydım drift l alıp geçerdim ama motoru okuduğum şehre kadar sürmem lazım. diyebilirsiniz otobüse bindir motoru öyle götür, ama şöyle bir sıkıntı var ben yolda 4 aktarma yapıyorum, motoru bu 4 arabayada bindirmem çok zor o yüzden sürerek gitmek tek seçenek kalıyor. yaşadığım yer çok küçük bu yüzden düşük cc alırsam satışı sonradan hem çok meşakatli olacak hemde zarar etmem çok olası bu yüzden yüksek cc ile başlayıp uzun süreler kullanmak istiyorum anlatmak istediğim bu.

Ben kendimde güveniyorum ama illaki yatıracağım o motoru o allahın emri zaten. R25 yaşadığım bölgede hiiiç yok hocam yoksa iyi bir r25 bencede olabilirdi.
bu yorumu yaptığın için 450 lik almamalısın zaten hiç tecrüben yoksa bu kadar güven fazla araba olsa yine daha iyi ama motorda şasi sensin

bu yorumu yaptığın için 450 lik almamalısın zaten hiç tecrüben yoksa bu kadar güven fazla araba olsa yine daha iyi ama motorda şasi sensin
ben hala kendime güveniyorum ama trafikte saçma sapan şeyler illaki yaşanacak benim elimde olmayacak şekilde bu yüzden kaç cc alırsam alayım o motor illaki yatacak yorumunu ondan yaptım yoksa önceden dediğim gibi apaçi gibi sürmeye niyetim yok.

Motor almama daha çok var ama şimdiden öneri almak istiyorum hocalarım. Bu ay a2 ehliyetini alacağım ve motorda hiç tecrübem yok şimdilik onu belirteyim şimdiden. Kafamda Racing tarzı var ama naked a da burun kıvırmam. Herkesin genelde tavsiyesi drift l ile başla oluyor ama alacakken daha yakışıklı bir şey istiyorum açıkcası ve kafamda motorla arada şehirler arası yapmak var (Hakkari-Ağrı) o yüzdende biraz yüksek hacimli olsunda istiyorum, orjinal planım 450sr idi ama bütçem çıkışmayabilir 450sr a o yüzden ne kadar sesini sevmesemde 250sr ile başlayayım motora diyorum, sizin tavsiyeleriniz nedir yada fikirleriniz?
Bundan 5-6 ay önce aynı konuyu burada açtım. Ve dünya kadar saçma cevap geldi.
Ehliyet sınavından sonra motor araştırdım.

Bajaj Pulsar N250 aldım. 2. elden... 10 Ağustos'tan bu yana biniyorum. 2450 km de aldım şu an 8000 e yaklaştı. Yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta kullandım.

1 (BİR) kere üzmedi. Az yaktı, çok can yaktı...

125'lik motorla başlamanı önermiyorum. Hele ki uzun yol yapmayı düşünüyorsan. 250'lik almalısın öğrenene kadar. Öğrendiğinde 450'lik bakabilirsin.

F/P olarak net Pulsar N250. İkinci elde çook temiz çok uygun fiyatlara bulursun. Yağını suyunu koy ömürlük binersin. ikinci motorum şu ilanda ama satılmasa da olur modundayım. Aktif 22.000kmde tek bir sorun yaşatmadı. Parçası ucuz, her yerde bulursun. Tam bir yeni kullanıcı motoru. İkinci el fiyatları 125cc parası. Kıymeti bilinmeyen bir motor. Kesinlikle radarında olsun.

Bundan 5-6 ay önce aynı konuyu burada açtım. Ve dünya kadar saçma cevap geldi.
Ehliyet sınavından sonra motor araştırdım.

Bajaj Pulsar N250 aldım. 2. elden... 10 Ağustos'tan bu yana biniyorum. 2450 km de aldım şu an 8000 e yaklaştı. Yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta kullandım.

1 (BİR) kere üzmedi. Az yaktı, çok can yaktı...

125'lik motorla başlamanı önermiyorum. Hele ki uzun yol yapmayı düşünüyorsan. 250'lik almalısın öğrenene kadar. Öğrendiğinde 450'lik bakabilirsin.
Teşekkürler hocam yorumunuz için.
400km gibi bir yolda sizce 250cc yeterli olurmu?
birde motor sizi ses olarak tatmin ediyormu? tek silindirlerin sesini hiç güzel gelmiyor bana nedense.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

F/P olarak net Pulsar N250. İkinci elde çook temiz çok uygun fiyatlara bulursun. Yağını suyunu koy ömürlük binersin. ikinci motorum şu ilanda ama satılmasa da olur modundayım. Aktif 22.000kmde tek bir sorun yaşatmadı. Parçası ucuz, her yerde bulursun. Tam bir yeni kullanıcı motoru. İkinci el fiyatları 125cc parası. Kıymeti bilinmeyen bir motor. Kesinlikle radarında olsun.
teşekkürler hocam yazdım bir kenara önerinizi.
aynı soruları sizede sorayım
birde motor sizi ses olarak tatmin ediyormu? tek silindirlerin sesini hiç güzel gelmiyor bana nedense.

Teşekkürler hocam yorumunuz için.
istanbuldan dışarı çıkamadığım için çok uzun yol tecrübem olmadı. en fazla beylikdüzü kadıköy yapabildim. Ama konfor sele taktırmanı öneririm. Benimkinde zaten vardı yormuyor insanı. Hız olarakta maksimum 130 küsürleri falan göreceğinden bence yeterli olur ama tabi süreceğin otobanı bilmiyorum yanından 300 le geçerlerse seni korkutabilir. Her halükarda otoban düşük cc lere tehlikeli.
Sese gelecek olursak bağırmıyor motor, öyle bir iddiası yok. Çocuklar bile aragaz istemiyor oradan hesap et :)

istanbuldan dışarı çıkamadığım için çok uzun yol tecrübem olmadı. en fazla beylikdüzü kadıköy yapabildim. Ama konfor sele taktırmanı öneririm. Benimkinde zaten vardı yormuyor insanı. Hız olarakta maksimum 130 küsürleri falan göreceğinden bence yeterli olur ama tabi süreceğin otobanı bilmiyorum yanından 300 le geçerlerse seni korkutabilir. Her halükarda otoban düşük cc lere tehlikeli.
Sese gelecek olursak bağırmıyor motor, öyle bir iddiası yok. Çocuklar bile aragaz istemiyor oradan hesap et :)
ben bağırsın demiyorum ama şöyle kulağa güzel gelsin sesi onu istiyorum sadece. geçtiğim yollardan 300 ile gidebilecek biri olduğunu sanmıyorum çünkü yollar pekde kaymak gibi değil. 130 gayet yeterli hız olarak ama burda bayağı bir dik yollar olduğundan onlara uzun süre dayanabilirmi bilmiyorum işte. sele önerisi aklımda hocam sağolun.

Merhaba,
Bajaj marka motorlara bakın. 450SR ve 450NK harici CfMoto'ya bulaşmayın. Grenaj ve trim sesinden tilt olursunuz.

Merhaba,
Bajaj marka motorlara bakın. 450SR ve 450NK harici CfMoto'ya bulaşmayın. Grenaj ve trim sesinden tilt olursunuz.
olduğum yerdede zaten bajaj ilanları daha fazla zaten, eğer 450sr tercih etmezsem bajaj gerçekten daha iyi bir tercih olur sanırsam.

Yaşın kac ve trafik tecrüben ne kadar var?

yaşım 20, 2 sene trafik tecrübem var.
O zaman cok rahat 250cc den baslarsın.
450 cc den de başlayabilirsin ama gücü zevk verdiği için kendine hakim olmakta zorlanırsın ve motor tecrüben olmadığı için ağır kaza riskin olur.

Başlangıç icin CC olayına çok takılma. Burda bence yaptığım gözlemlere göre en önemli etken yaş ve trafik tecrübesi.
10 yıl trafik tecrübesi olan adamın altına 1000cc ver kullanmayı öğrensin zor kaza yapar ama motor sürmeyi öğrenmis 20yasinda tecrübesiz birine ver o kaza kacınılmaz

Geri