EXPO aktif edince sistemim donuyor

esady

80+
Reaksiyon skoru
0
BIOS ayarlarından anakartta tanımlı olan "EXPO1", "EXPO2" ve "EXPO ..." 3 tane EXPO profili var, son profilin tam adını hatırlayamadım. Hangi profili denersem deneyeyim aktif ettiğim zaman sistemim donuyor. En son öyle bir hal aldı ki kapatmak istediğim zaman f10+enter yaptıktan sonra sistem yine açılmaz hale geldi. En son anakart üzerinden BIOS pilinin yanındaki pinler üzerinden BIOS sıfırlayarak açabildim bilgisayarı. Belleklerimi nasıl desteklediği hızlarda kullanabilirim?

RAM: KLEVV Cras V RGB 32 GB (2X16) 6000 MHz CL30 CV-KD5AGUA80-60A300G DDR5 Ram
Anakart: Asus Prime B650M-R AMD AM5 DDR5 Micro ATX
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz
Ekran Kartı: Sapphire RX 9070 XT Pulse

Son düzenleme:
Bellek hızlarını fabrika çıkışı ayarında kullanıyorum şuan, fabrika ayarlarında kullanınca bir sorun yaşamıyorum.

Hazır Expo profilleri yerine bellek hızlarını, voltajlarini kendim manuel olarak oynadım ancak sorun yine devam etti. 6000, 5600, 5200 dene deneye indim ancak hepsinde sorun yaşadım.

Şuan bellek hızım fabrika ayarında. Voltajlar ve diğer parametreleri ayarladığım gibi bıraktım ve şuan bir sorun yok.

RAM'lerin slotlarını değiştirip kendim manuel 6000mhz yaptım. Hazır EXPO profillerini kullanmadım. Şuan için bir sıkınt yok. Bilgisayar açıldı ancak öncekilerde de bu şekilde oluyordu. 6000e çekip hemen ardından çalıştırdığım zaman sorun olmuyor ancak bilgisayar birkaç saat kapalı kalıp ondan sonra çalıştırdığım zaman sorun yaşıyordum. Bakalım bu seferde de öyle olacak mı?

Geri