Kasamdaki sorun hangi parçada?

Reaksiyon skoru
56
Dün çok büyük bir mallık yaptım ekran kartının klipsini açmadan ekran kartını çıkarmaya çalıştım ve klipsi kırdım. Ancak klipssizde oturur dediler klipssiz takmaya çalışınca da ekran kartının sol tarafı oturmuyor.
Fotoğrafta gördüğünüz gibi ancak bu kadar oturttura biliyorum. Sol tarafa ne kadar baskı uygulasamda oturmuyor. Sorun anakart da mı ekran kartında mı hangisinin değişmesi gerek?

Ekler

• IMG_0289.webp
    IMG_0289.webp
    523.3 KB · Hit: 78
Puh normal degil.Klips ile hic alakasi olmamasi lazim.bulundugun bölgede bilen birine göster derim.Takacam diyede zorlama iyice bozarsin. ben engel olacak birsey göremedim Fotolarda sadece ilk resimde arka kismi girik ön kisimda birsey varmis gibi görmüstüm ama ekran kartinda da birsey yok .. anakartin modeli nedir ? PCIe giriside normal degil. Düsük seviyede calistirir onu diye düsünüyorum.Anakartinin modelini yazda bir bakalim. Detaylara

Puh normal degil.Klips ile hic alakasi olmamasi lazim.bulundugun bölgede bilen birine göster derim.Takacam diyede zorlama iyice bozarsin. ben engel olacak birsey göremedim Fotolarda sadece ilk resimde arka kismi girik ön kisimda birsey varmis gibi görmüstüm ama ekran kartinda da birsey yok .. anakartin modeli nedir ?
Biostar h510mh

baktim simdi PCIe 4.0 Destekli.Fakat algilayamadigim daha önce takili olmasi. ilk olsa Kartin ebati yada kasaya uyunurlugu vs vs vs derdim.Ama dedigim gibi bulundugun bölgede bilen birine baktir.Zorla sokacam diye ugrasma derim.Belki simdi arkadaslarda durumuna bakar yardimci olurlar. Bilgilendirler.

baktim simdi PCIe 4.0 Destekli.Fakat algilayamadigim daha önce takili olmasi. ilk olsa Kartin ebati yada kasaya uyunurlugu vs vs vs derdim.Ama dedigim gibi bulundugun bölgede bilen birine baktir.Zorla sokacam diye ugrasma derim.Belki simdi arkadaslarda durumuna bakar yardimci olurlar. Bilgilendirler.
Hocam büyük ihtimal klips kapalı konumda kaldı fakat öyle olsa niye sol taraf girmesinde sağ taraf girsin

klips distan senin ekran kartinin en sagda ufak bölüm varya giris oraya yerlesiyor. giren yeri engeleyecek mekanizma yok ki kapali kalsin. onun icin giremiyor diyelim.
IMG_0294.webp
IMG_0294.webp

Ekler

• IMG_0289.webp
    IMG_0289.webp
    79.5 KB · Hit: 17
Son düzenleme:
burasi da cok tuhaf isaretledim. ilk etapta bunu görmüstüm.
en solda anakartın bittiği yer ile kasanın arasında bir boşluk vardır, kartın demiri o aralığa girmiyormuş ve ben ***** gibi bunu göz ardı ettim şimdi takabildim ekran kartını 🤣 ama ekran kartını biraz zorladım umarım bir zarar gelmemiştir onu nasıl anlayacağım. Klipsde gitti ekran kartı düşer mi?

Ekran kartının kablo girişlerinin olduğu bölümdeki demir parça kasanın içinde kalıyor olabilir onu kontrol et, kartı takarken kasanın dışına gelmesi lazım. Şu fotoğraftaki sağ tarafa kalan yerler yani.

Ekler

• 1765458282691.webp
    1765458282691.webp
    65.7 KB · Hit: 10
Ekran kartının kablo girişlerinin olduğu bölümdeki demir parça kasanın içinde kalıyor olabilir onu kontrol et, kartı takarken kasanın dışına gelmesi lazım. Şu fotoğraftaki sağ tarafa kalan yerler yani.
Hocam sivri ucun anakartın solu ile kasanın arasındaki boşluğa sokunca oturdu ekran kartı

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:(y) sana bugün yazismamizda söylemistim. arka cikis tam kasanin cikis bölümüne uyuyormu diye.

Son düzenleme:
hocam aynı şeyi bende yaşadım altına destek için aparat al yerine oturt çalıştığına emin ol sonra daha da elleme sorunsuz çalışır eğer yuvada sıkıntı yoksa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,766
Üyeler
189,151
Son üye
BUDZ
Geri