Çözüldü✓ AM5 Anakart önerisi istiyorum

Ben MSI cıyım normalde. İlk defa Gigabyte kullanıyorum. X870E Aorus Elite Ice Wifi kullanıyorum. Soketine kadar bembeyaz yapmışlar :) Komple beyaz sistem kurdurdu bana
Gerçekten çok güzel bir anakart. BIOS u da güzel.Memnunum. Hayırlı olsun
Direkt tak çalıştır yapabilirm dimi hocam ?
İşlemcim R9 9900X ekran kartım Rtx 5080 EXG Ramlerim dual channel G.SKİLL Z5 Neo 6000MHz CL30 64GB BİOS güncelleme gerek var mı ?

Direkt tak çalıştır yapabilirm dimi hocam ?
İşlemcim R9 9900X ekran kartım Rtx 5080 EXG Ramlerim dual channel G.SKİLL Z5 Neo 6000MHz CL30 64GB BİOS güncelleme gerek var mı ?
Büyük ihtimalle çalışacaktır. Ben 7800x3d ile direkt çalıştırıp, Bios güncellemiştim, sonra 9800x3d ye geçtim.
9000 serisi için bazen ekran vermeyebilir ama sanmıyorum. Ola ki açmadı, Flashback ile BIOS güncellersin. Sıkıntı olmaz

Büyük ihtimalle çalışacaktır. Ben 7800x3d ile direkt çalıştırıp, Bios güncellemiştim, sonra 9800x3d ye geçtim.
9000 serisi için bazen ekran vermeyebilir ama sanmıyorum. Ola ki açmadı, Flashback ile BIOS güncellersin. Sıkıntı olmaz
Tamamdır hocam

Beyaz Sistem isteniliyorsa mantikli.Sürüme gelince Windows 10 da calismayan sürüm Windows 11 de calistirmak cok basit Kurmadan önce windows 10 versionunu ile calisiyordu konumunu secip kurabilirsin. ARGB Wifi simdi bazilarinda calismadi diye Kart kötümü yada ARGB altda diye tabii ki hayir.ama hayirli olsun simdiden (y)

Beyaz Sistem isteniliyorsa mantikli.Sürüme gelince Windows 10 da calismayan sürüm Windows 11 de calistirmak cok basit Kurmadan önce windows 10 versionunu ile calisiyordu konumunu secip kurabilirsin. ARGB Wifi simdi bazilarinda calismadi diye Kart kötümü yada ARGB altda diye tabii ki hayir.ama hayirli olsun simdiden (y)
Beni etiketlersen daha kolay cevap veririm.
Yazdıklarımı anlayarak okursan, daha nitelikli cevap verirsin.
Yine de daha net yazayım.
Yukarıda da yazdım. MSI benim en favori markamdır,bana daha güvenilir gelir yıllarca, hem PSU hem Anakartta. Halen şu andaki sistemimde hem PSU hem SSD MSI.
Anakart özelinde yaşanan sorunu yazdım. Eğer ki senin dediğin gibi kolaysa bunun çözümü benim diyebileceğim bir şey yok buna.
Neden x870 Tomahawk da bu şekilde olduğunu bilemem. Ama bunla ilgili çok şikayet olduğu için x870E de yine sağ üste almışlar.
Ayrıca X870 Tomahawk ile X870E Tomahawk arasında fiyat farkı olmadığı için X870E Tomahawk almasını bile söylemişim.
Ben sistem toplarken ARGB soketinin bir tanesini sağ üstte olmasını beklerim. Genelde de çoğu markada bu şekildedir. MSI ın diğer modellerinde de böyle.
Anakartı araştırırken de yukarıdaki videoya denk gelmiştim. Sadece o vardı hatta. Sonra yorumları okumaya başladım. Yorumlarda da aynı şekilde.
Çok basit gibi görünebilir belki ama bir ARGB pini bir driver sorunu şüphe uyandırıyor insanlarda.

Ben beyaz sistem kurma hayali kurarken MSI X870E Edge yi alacaktım ama fiyatlar pahalıydı. X870E Aorus Elite Ice ı 14-15 arası denk getirince bunu aldım. Pişman da değilim. Ama siyah toplasaydım tercihim çok büyük ihtimalle Tomahawk tan yana olurdu.
Herkesin her parça da favori markası vardır bazen. Özellik bakımından eksik olduğunu bile bile onu almayı tercih eder. MSI benim için öyle bir marka.
Umarım markayı kötülemek yerine, araştırırken denk geldiğim sorunu belirttiğimi anlatabilmişimdir.

bizde kötü birsey sunmadik.Tercih sonuc itibari ile isteyenin. alacak olan o. benim önerilerimin altina o video yu eklersen tabii ki.Mantiksiz önerilerde bulunmusum gibi bir hava yaratti bana göre tabi. sen kralsin SIKINTI yok

Geri