Çözüldü✓ Windows 10 mu Windows 11 mi?

Çok kıymetli geri dönüşler arkadaşlar. O zaman Win11'e bir şans vereyim. Sarmazsa zaten Win10'da ne var gayet iyi biliyorum, kıyaslar ve dönerim.

- Bu arada, şu anda eski kasam (i5-2300, 1660ti, SATA SSD, 16 GB DDR3 1333 Mhz RAM, Win10) HDMI ile monitöre bağlı; açılma ve yeniden başlatma hızı hala yeni sistemden çok çok fazla. Yeni sistem belki 15 saniyede falan açılıyor. Yanlış bir şey mi var yoksa Win 11 böyle mi?

10 kullan diyen marjinallere güvenme 11 daha iyi.
Sistem geldiği günden beri 11 pro kullanıyorum yaşadığım tek sorun ilk açtığımda şifre koymamama rağmen şifre istedi üst üste enter basınca geçti bir daha da başıma gelmedi.
Bu artık Windows 10 da da oluyor dediğiniz gibi. Kullanıcı şifre değiştirmelidir diyor şifre girmeden onaylayınca da kabul ediyor:D Formattan sonra ilk restart da oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok kıymetli geri dönüşler arkadaşlar. O zaman Win11'e bir şans vereyim. Sarmazsa zaten Win10'da ne var gayet iyi biliyorum, kıyaslar ve dönerim.

- Bu arada, şu anda eski kasam (i5-2300, 1660ti, SATA SSD, 16 GB DDR3 1333 Mhz RAM, Win10) HDMI ile monitöre bağlı; açılma ve yeniden başlatma hızı hala yeni sistemden çok çok fazla. Yeni sistem belki 15 saniyede falan açılıyor. Yanlış bir şey mi var yoksa Win 11 böyle mi?
Biosdan memory context restore ayarını enabled yapın düzelir. DDR5 ramlerde olan bir sıkıntı, bios ekranı gelmeden önce ramleri test ediyor, bu ayarı açarak o testi bypass etmiş oluyoruz.

herhangi bir dezavantajı olur mu hocam?

teşekkürler

7500f ve 5060ti 16gb DDR5 sistemim 3 gün önce geldi, Windows 11 Pro kurulu olarak.

- 2010-2020 arası oyunları çok yoğun oynayacağım ve hepsini mağazalarda bulmak imkansız, alternatif çözümlere mecbur kalıyorum.
- Her yıl format atmayı seven biri değilim, genelde yavaşlama bariz olmadıkça devam ediyorum.
- Tavsiyeniz nedir? Sistemi tam oturtmadan önce seçim yapmak istiyorum.
Hocam donanımdan sonuna kadar faydalanmak istiyorsan windows 11 kullanmalısın. Eksileri yok mu? Var elbet yukarıda anlatmışlar. Ama windows 10 ve 11 i aynı anda kullanan evinde 4-5 bilgisayarı olan biri olarak sana rahatlıkla windows 11 kullan derim.

Yanıt için teşekkürler hocam. Ben de öyle yaptım. Yanıt veren, özel mesajla yardımcı olan herkese de teşekkürler, karar vermek çok kolaylaştı.

Eski oyunlarda uyumluluk sorunu yaşar mıyım hocam? Hiç test yok bu konuda
Eski oyunlarda Win10'da bile sorun yaşarsın. Mesela MyAbandonware sitesinden FIFA 07 Magipack sürümünü indirdim ve bir türlü açamadım. Tek tek part olarak da indireceğim bir ara. Ama genel olarak eski oyunları açarken bayağı uğraşman gerekiyor. Öyle Windows 7 dönemindeki gibi indir ve oyna olmuyor.

Bunun tek sebebi işletim sistemi de değil. Güncel donanımlar özellikle işlemci bu oyunların düzgün çalışmasını bozuyor. O yüzden topluluk yapımı modlara ihtiyaç duyuyorsun. Sana şu siteleri bırakayım. Oyunların PCGW sayfalarına da bakmayı unutma. MyAbandonware genelde ona yönlendiren sayfa olur. Mantık şu atıyorum FIFA 2007 PCGW yazıyorsun. Çıkan PCGW sitesinde oyunun çalışması için gereken ince ayar, mod vb. orada paylaşıyorlar.

Bunlar da bazı oyunlarda hata düzelten, iyileştiren araçlar. DgVoodo özellikle eski oyunlarda çok işe yarıyor. Performans, çözünürlük, çökme vb. sorunlarını büyük oranda çözüyor. MyAbandonware varsa oyunun magipack sürümünü de indirebilirsin. Artık paketleme yapmıyor ama bu tarz ayarlar yapılı şekilde oyunu sunuyor.

Açıkçası yeni sistem kurmuştum Windows 10 da ( Yılların eskiliği direk M2 yi takıp kullanmamın flanda etkisi olabilir. Eski Ekran kartlarının verilerinin kalmasıda olabilir ) Verim alamıyordum. Donma takılma kasma flanda olabiliyordu.

Windows 11 kurdum gereçkten çağ atladı sistem sanki. Yeni parçalar ile Win11 çok güzel oluyor. Hatta uygun fiyata OEM Key aldım birde çok fark etti bence.

Hatta Eski yan PC var yanımda hazır almış iken onada Win11 kurayım dedim. İ5 4460 flan var R7 240 flan var. Onda bile Çok iyi performans veriyor ilk açılık ve kullanımda.

7500f ve 5060ti 16gb DDR5 sistemim 3 gün önce geldi, Windows 11 Pro kurulu olarak.

- 2010-2020 arası oyunları çok yoğun oynayacağım ve hepsini mağazalarda bulmak imkansız, alternatif çözümlere mecbur kalıyorum.
- Her yıl format atmayı seven biri değilim, genelde yavaşlama bariz olmadıkça devam ediyorum.
- Tavsiyeniz nedir? Sistemi tam oturtmadan önce seçim yapmak istiyorum.
imzamdaki sistemi windows 11 pro ile kullanıyorum memnunum gayet

Bu detaylı yanıt için çok teşekkür ederim hocam. Yanıta işaret koruyorum, lazım oldukça bakayım. Eskilerin tadı bir başka.

O halde kararsızlık yaşatıp Win10 kuramadığım iyi olmuş hocam.

Win11 Pro ile devam ediyorum ben de. İyi oyunlar herkese.

Win10un açtığı her programı ve dosyayı win 11 acıyor neden bu kadar abartılarak gömülüyor win11 anlam veremıyorum.İlk yıl cıktıgında mouse sorunu vardı kendı kendıne hareket edıyordu sonra temız kurulum yaptım duzeldı.Başkada sorunla karşılaşmadım.Her guncelleme ile dahada stabıl hala geldı.Guvenılır turuncu forumdanda win11 key aldıım 2020den ıtıbarende kullanıyorum.Akıcılık olarak win10un daha ıyısı su anda.İlk cıktıgı gun kurdum baslat cubuguna ortada alısınca daha keyıflı gelmeye basladı.Hic bir zaman win10a döneyımde demedım.Özetle sonuna kadar win11.Win10 tercıh edenler sadecelıklerınden vazgecemıyor tek sebebı bu :D

Son düzenleme:
Hocam arayüze alışma süreci yoruyor insanları sanırsam :) Sağ tık davranışı dışında aşırı zorlayıcı bir arayüz farkı yok. Yine de Win10 arayüz olarak hala daha akıcı bence. 11'e de alıştım ama kullanınca.

Geri