🔥İndirim Xiaomi MiniLed Monitör 27” 17.663 tl

Ben hala aralarındaki fiyat farkına değecek kadar görüntü farkı göremedim ya.
Geçen arkadaşa aldık PG27UCDM'i. Güzel bir görüntüsü var, coating i güzel panelin ama görüntü özelinde coating dışında az daha parlak, az daha keskin gibi duruyor(o da mat panelin görüntüyü hafif ezmesinden kaynaklı). Bir de sensörü var o yine iyi ama onun dışında kayda değer bir yenilik göremedim.

Yazılım sorunu vardı hemen güncellemen gereken, biz de yaşadık güncellemeden önce. Pixel refresh attırıp monitör işi bittiğinde kapa-aç falan yaparsan ekrana pembe görüntü verip takılıyor falan. Yazılımını güncelleyelim diye uğraştrdı baya.

Yani ne kadara almıştık hatırlıyorsundur 27.100'e falan denk gelmişti kulaklığı satınca. 51-52'lerde geziyordu Asus 1 kere inmedi. İlk fiyatı 48-49 falandı sanırsam o kadar yani.

2 katı paraya değeceğini hiç sanmıyorum hocam bence ama kafaya koymuşun artık al bari sene bitmeden :kekw:

Bu arada tv miniled'i ile monitör miniled'i biraz başka hocam. Yine her şey yazılıma, uygulamaya ve panele kalabiliyor. Next'in fiyatına göre sunduğu güzel ama ona yorum yapmıyorum.
Pg27ucdm ile aynı panele sahip Legion kullandım 2 gün.
Parlak panel bence çok daha iyi mattan.
Ekran daha çok burdayım diyor.
Miniled konusunda ise TV'den çok memnunum.
Samsung oled monitörden görüntü olarak farkı yok bence.

Kesinlikle daha iyi ama fiyat farkına bence değmez gibi. Yoksa haklısın, daha iyi duruyor.
Tamam da işte oledin alametif harikası canlılık zaten.
Bunu kullanamdiktan sonra gereksiz bence.
Ha 27'ye falan belki ama şuan 40 bin olmuş.
Xg27ucdmg zaten 45 bin şuan.
Ha benim bütçem 30 diyenlere de xg27aqdmg öneriyorum.
Samsung'dan önce kullandığım monitörümdü.
Çok memnundum.

Bu kadar fark olmasına çok şaşırdım ben çok az fark var diye düşünüyordum.

işte hepsini kullanan kişiden gerçeği öğrendin.... yan yana koydum gösterdim

bende senin gibi forumları okudum redditi okudum
oled gibi dediler, yok kuantum yok süper parlak oleden farkı yanmaması
1200 zone simsiyah
gittim miniledi aldım
48c1 oled kullanıyordum asıl monitör olarak
yan yana koyunca acı gerçeği gördüm.

bak şu an ucuz sayılabilecek 27 oledden yazıyorum arka ışığı 100 üstünden 10 a aldım ekran hala cıvıl cıvıl benim 48 oled gibi her şey kusursuz görünüyor. 1440p gariban çözünürlüğünü saymazsam:) mini led de 30 un altına düşsem kontrast ekstra çöküyor.

Çok memnundum.
Ben de fiyat avantajı olmasa xg27ucdmg yi alacaktım ama memnunum şu an, özellikle siyahlara çok takılırdım gri olmasına, o çözüldüğü için rahatım. Bu yeni OLED panel tech leri oturunca değişirim gibi. Şu anlık yetiyo bana. Hatta belki garantisi bittiğinde bir çılgınlık yapıp sökerim coating i :kekw: yer mi bilmiyorum ama zaman gösterecek.

Ben de fiyat avantajı olmasa xg27ucdmg yi alacaktım ama memnunum şu an, özellikle siyahlara çok takılırdım gri olmasına, o çözüldüğü için rahatım. Bu yeni OLED panel tech leri oturunca değişirim gibi. Şu anlık yetiyo bana. Hatta belki garantisi bittiğinde bir çılgınlık yapıp sökerim coating i :kekw: yer mi bilmiyorum ama zaman gösterecek.
Reddit'de çok söken var.
@Tayfunns daha iyi biliyor.

Reddit'de çok söken var.
@Tayfunns daha iyi biliyor.
Yapılır da değmez ya. Alıcı bulur, başka model alırım gibi. Bu şimdi 5k monitörler falan piyasayı doldurur, pcyi güncellerken şak diye çekerim onu :kekw:

Kartta limit falan kalmaz dsgdsgsdsd

Çok memnundum.
Hocam oled monitör kullanan biri olarak bakım olarak ne yapıyorsun mesela alt görev çubuğun açık mı veya ne bileyim ekranı sürekli kapatıyor musun? Bu tarz konularda geriliyorum nasıl bakmalıyım bilmiyorum şu gigabyenin tandem woled modelini satın aldım da.

Yapılır da değmez ya. Alıcı bulur, başka model alırım gibi. Bu şimdi 5k monitörler falan piyasayı doldurur, pcyi güncellerken şak diye çekerim onu :kekw:

Kartta limit falan kalmaz dsgdsgsdsd
Ces 2026'da 4k tandem oledler çıkarsa ona geçersin direkt.
Belki tandem Samsung falan olursa ucuza gelir gene bize.

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
işte hepsini kullanan kişiden gerçeği öğrendin.... yan yana koydum gösterdim

bende senin gibi forumları okudum redditi okudum
oled gibi dediler, yok kuantum yok süper parlak oleden farkı yanmaması
1200 zone simsiyah
gittim miniledi aldım
48c1 oled kullanıyordum asıl monitör olarak
yan yana koyunca acı gerçeği gördüm.

bak şu an ucuz sayılabilecek 27 oledden yazıyorum arka ışığı 100 üstünden 10 a aldım ekran hala cıvıl cıvıl benim 48 oled gibi her şey kusursuz görünüyor. 1440p gariban çözünürlüğünü saymazsam:) mini led de 30 un altına düşsem kontrast ekstra çöküyor.
Anladım hocam peki oled monitörünü nasıl kullanıyorsun yanmasını önlemek için vs. yaptığın bir şey var mı?

Hocam oled monitör kullanan biri olarak bakım olarak ne yapıyorsun mesela alt görev çubuğun açık mı veya ne bileyim ekranı sürekli kapatıyor musun? Bu tarz konularda geriliyorum nasıl bakmalıyım bilmiyorum şu gigabyenin tandem woled modelini satın aldım da.
Hocam valla ben parlaklığı sifirda kullandığım için hiç umursamıyorum ya.
Oled'de panelin yanmasinin sebebi sıcaklık.
Parlaklik arttıkça da ısı artıyor.
Yüzde 70 ve üzeri parlaklık çok önerilmiyor oledde.
Ama yüzde 0 da kullanınca zaten yanmaz dediğim için PC başından kalkıp 2 saat sonra falan gelmediğim bile çok oldu :D.
Hiç yanma sorunu yaşamadım ama 6 ayda bir farkli markaya geçtim.
Aynı modelde hiç 1 seneyi devirmedim.

• Beğen
Hocam valla ben parlaklığı sifirda kullandığım için hiç umursamıyorum ya.
Oled'de panelin yanmasinin sebebi sıcaklık.
Parlaklik arttıkça da ısı artıyor.
Yüzde 70 ve üzeri parlaklık çok önerilmiyor oledde.
Ama yüzde 0 da kullanınca zaten yanmaz dediğim için PC başından kalkıp 2 saat sonra falan gelmediğim bile çok oldu :D.
Hiç yanma sorunu yaşamadım ama 6 ayda bir farkli markaya geçtim.
Aynı modelde hiç 1 seneyi devirmedim.
Hocam parlaklık 0 da rahat görebiliyor musunuz çok kısık olmuyor mu? Ben mesela g60sd almıştım onu 10 dk açık bırakınca dokunduğumda baya ısı hissediliyordu. Bu aldığım tandem de ise sıcaklık yok diyorlar o konuda bende mutlu oldum ama böyle zaten 2 saat açık bırakıpta gitmem ben böyle kısa 10-20 dakika statik ekranda bekletirim diye düşündüm kahve yaparken vs. Kısacası biraz gözüm korkuyor ama denemekte istiyorum artık.

Hocam parlaklık 0 da rahat görebiliyor musunuz çok kısık olmuyor mu? Ben mesela g60sd almıştım onu 10 dk açık bırakınca dokunduğumda baya ısı hissediliyordu. Bu aldığım tandem de ise sıcaklık yok diyorlar o konuda bende mutlu oldum ama böyle zaten 2 saat açık bırakıpta gitmem ben böyle kısa 10-20 dakika statik ekranda bekletirim diye düşündüm kahve yaparken vs. Kısacası biraz gözüm korkuyor ama denemekte istiyorum artık.
Valla ben parlak ekranlara bakamıyorum gözüm yanıyor.
Ama görüyorum ya 0'da.
Görmesem zaten açıyorum 15-20'ye falan bazen.
Sıcaklık olarak Samsung'da yanıyordu.
Ama önemli olan arka panel plastik değil panel ısısı. Isıyi eşit dagitiyorsa sorun yoktur.
Tandem oledlerin isinmadigini senden öğrendim :D.
4k tandem oled çıkmadığı için çok ilgi alanımda değil.

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,414
Üyeler
186,738
Son üye
Yusufenes1643
Geri