Machenike GX30 kulaklık cızırtı sorunu nasıl çözülür?

ryrimm

80+
Reaksiyon skoru
3
Gank sitesinden almıştum bu forumda bir arkadaş tavsiyesi üzerine aldım ama sesler en sonda olsa bile sesler kısık gibi geliyor. Valorant CS 2 tarzı oyunlarda ses kısık oldugu için ses kasamıyorum yani kötülemek gibi bir amacım asla yok ama cızırtı yapmaya da başladı. İade etsem iade yaparlar mı bilmiyorum. Almayın aldırtmayın uygulamasından da her şeyi denedim kasayı alalı 1 ay bile olmadı, her taktıgım USB port kısımlarını çıkar tak yaptım farklı bir USB yere taktım yine sonuç aynı. Gx 30 muş GX30 proymuş almayın en kısa zamanda farklı bir kulaklık alacağım pişman oldum 1500 lira verdim bir de bu kulaklıga.

Gank sitesinden almıştum bu forumda bir arkadaş tavsiyesi üzerine aldım ama sesler en sonda olsa bile sesler kısık gibi geliyor. Valorant CS 2 tarzı oyunlarda ses kısık oldugu için ses kasamıyorum yani kötülemek gibi bir amacım asla yok ama cızırtı yapmaya da başladı. İade etsem iade yaparlar mı bilmiyorum. Almayın aldırtmayın uygulamasından da her şeyi denedim kasayı alalı 1 ay bile olmadı, her taktıgım USB port kısımlarını çıkar tak yaptım farklı bir USB yere taktım yine sonuç aynı. Gx 30 muş GX30 proymuş almayın en kısa zamanda farklı bir kulaklık alacağım pişman oldum 1500 lira verdim bir de bu kulaklıga.
Dostum başka bir pc de denedin mi? Benim eski pc de sol kulaklıkta hafif cızırtı yapıyordu başka pc de denemiştim yapmamıştı yani pc kaynaklıydı belki sende de ondandır ama ses kısıklığına bir şey diyemem kötüyse direkt iade et

Dostum başka bir pc de denedin mi? Benim eski pc de sol kulaklıkta hafif cızırtı yapıyordu başka pc de denemiştim yapmamıştı yani pc kaynaklıydı belki sende de ondandır ama ses kısıklığına bir şey diyemem kötüyse direkt iade et
Şuan kullandıgım bilgisayarı yeni aldım 1 ay bile olmadı USB portlarında bir sorun olacağını sanmıyorum

Sürücüsünü yükleyin. Havit H2002P aynı chipseti kullanıyor.

2025-12-16_22-03.webp

Xear Audio Center diye bir şey yüklenecek. Onun arayüzünde speaker kısmına sağ tıklayıp detaylı ayarlara bakabilirsin. Ben kullanırken Xear'lardan bir tane ayarı açıyordun galiba Surroundmax olabilir. Açınca ses şiddeti iyileşiyor.

2025-12-16_22-22.webp

2025-12-16_22-25.webp

Ayrıca ekran görüntüsünü aldığım arkadaşın ayarlarına bakabilirsin.

Sürücü yüklenme ve ayarlar rağmen ses sorunu devam ediyorsa değişim isteyin.

Bu arada arayüzünü makyajlamışlar. Xear ile aynı uygulama, yine benzer şekilde ayarları bulabilirsin.

1755111854417.webp

H2002P, GX30 gibi kulaklıkların tutulma nedenleri de sürücüler. Aslında Realtek ayarlarında da olan hazır EQ tarzı bir şey yapıyor. Ama bu iyileştirilmiş.

Keşke Çinli firmalar bu chipsetlerinin yazılımlarıan daha çok önem verseler. Benzer şeyi Razer uygulama yapıyor ve bunu daha iyi tanıtıyor. Ayrıca isteyene $20 civarına daha iyi EQ vb. ayarı olan yazılım satıyor. Bloody bunları fare tarafında yapıyordu da o da artık ülkemize pek ürün göndermiyor. Belki bu tarz rekabeti yazılım tarafında artıracak bir uygun fiyatlı ekipman satıcısı lazımdır.

Veya Gamepower, Rampage gibi yerelde bir ün yapmış firmalar bu tarafta bazı atılımlar yapsalar.

Son düzenleme:
Sürücüsünü yükleyin. Havit H2002P aynı chipseti kullanıyor.

Alıntıyı görüntüle

Xear Audio Center diye bir şey yüklenecek. Onun arayüzünde speaker kısmına sağ tıklayıp detaylı ayarlara bakabilirsin. Ben kullanırken Xear'lardan bir tane ayarı açıyordun galiba Surroundmax olabilir. Açınca ses şiddeti iyileşiyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Ayrıca ekran görüntüsünü aldığım arkadaşın ayarlarına bakabilirsin.

Sürücü yüklenme ve ayarlar rağmen ses sorunu devam ediyorsa değişim isteyin.

Bu arada arayüzünü makyajlamışlar. Xear ile aynı uygulama, yine benzer şekilde ayarları bulabilirsin.

Alıntıyı görüntüle

H2002P, GX30 gibi kulaklıkların tutulma nedenleri de sürücüler. Aslında Realtek ayarlarında da olan hazır EQ tarzı bir şey yapıyor. Ama bu iyileştirilmiş.

Keşke Çinli firmalar bu chipsetlerinin yazılımlarıan daha çok önem verseler. Benzer şeyi Razer uygulama yapıyor ve bunu daha iyi tanıtıyor. Ayrıca isteyene $20 civarına daha iyi EQ vb. ayarı olan yazılım satıyor. Bloody bunları fare tarafında yapıyordu da o da artık ülkemize pek ürün göndermiyor. Belki bu tarz rekabeti yazılım tarafında artıracak bir uygun fiyatlı ekipman satıcısı lazımdır.

Veya Gamepower, Rampage gibi yerelde bir ün yapmış firmalar bu tarafta bazı atılımlar yapsalar.
Olmuyor Ne yazık ki Değişen bir şey yok Kulaklık USB girişli Kasada değiştirmediğim USB portu kalmadı sonuç aynı yani bide şöyle bir şey sormak istiyorum Kasanın Ön tarafına Arka tarafına takılsa bile bir şey değişmez değil mi? ve Anakartın Ses kartını indirmemiştim ben Az önce indirdim Anakart ses kartıda etki eder mi?

USB olduğundan kendi ses kartından çalışıyor. Yani yukarıdaki sürücüyü yüklemeniz yetiyor.

Bunun dışında sizden kaynaklı sorun olup olmadığını anlamak adına farklı çevre birimleri(klavye, fare, hoparlör vb.) takılı değilken müzik falan dinleyin. Ayrıca farklı bir kulaklık takılıyken ses sorunu yaşanmıyorsa kulaklık kaynaklı olma ihtimali yüksek.

Eğer spesifik bir oyunda sıkıntı oluyorsa belki sistem de takılıyor olabilir. Isınma kaynaklı frekans kısması, PBO ayarlarını açtıysanız oluşan istikrarsızlık vb. de böyle yazılımsal sorunlara yol açabilir.

Bağlantıda önerdiğimiz genel bir sistem güncelleme kontrolü de yapılabilir.

DDU ile ses sürücüsünü de kaldırabilirsiniz. Realtek ile alakası yok. Ama önce GX30 sürücüsünü kaldırın, sonra Realtek kaldırın. Tekrardan sırayla Realtek ve GX30 sürücüsünü de yükleyin. Böylelikle yazılımsal bir sorun olup, olmadığını anlarsınız.

Eğer ağır bir oyunda ses sorunu yaşanıyorsa bunu da daha sisteme yük bindirmeyen bir oyun seçerek anlayabilirsiniz. Ama sanmıyorum bu yüzden olacağını.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,097
Üyeler
188,201
Son üye
adnan yüksel
Geri