Yardım Ryzen 5 5600 138 watt normal mi ?

tamam bakayı mdefault yaptım kaydet çık ypatım sonra geri pbo açtım aslında bakalım sıfırladım xpm bile açmadım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tamam düzeldi şuan 77.9 watt 0.95v 40 derece bu sefer de :D yükte
Senin bios versiyon kaç? Biraz fazla geriden takip ediyorsun gibi. Bu kez de ben bios da bulamadım. Halbuki bir ara görmüştüm 😅 Sanırım güncelleyince gitmiş. Ben bir ara PBO yapmak için birinin videosunu izlemiştim adam da aynı ana kart var ama aynı seçenekler yok :ROFLMAO:
Tek bulduğum bura oldu, denemek istiyorum en tepedekini😂😱

Ekler

• 1000003136.webp
    1000003136.webp
    248 KB · Hit: 9

🔧 ŞİMDİ NET ÇÖZÜM (BU ANAKARTA ÖZEL)

1️⃣ BIOS → M.I.T → Advanced Frequency Settings

Kontrol et:
  • CPU Clock RatioAuto
    ❌ 34.00 olmasın

2️⃣ BIOS → Settings → AMD Overclocking

Girince Acceptde

Precision Boost Overdrive:

• Precision Boost OverdriveEnabled
    (Advanced da olur)

3️⃣ BIOS → Settings → AMD CBS → CPU Common Options

Şunlar Enabledolsun
  • CPPC
  • CPPC Preferred Cores
  • Global C-States

4️⃣ CPU Safe Mode (varsa)

• Disabled

5️⃣ Kaydet çık

• F10 → Yes

boştada 26 derece çalışıyro oda buzz gibi ondan olsa gerek

onu nasıl açarım b450 ms2h ta gpt yer sordum bu yazdıklarımı söyledi sonuç 140 watt :D
Bro şöyle yap komple bios sıfırla.

Soğutma ne max kaç görüyor?

Senin bios versiyon kaç? Biraz fazla geriden takip ediyorsun gibi. Bu kez de ben bios da bulamadım. Halbuki bir ara görmüştüm 😅 Sanırım güncelleyince gitmiş. Ben bir ara PBO yapmak için birinin videosunu izlemiştim adam da aynı ana kart var ama aynı seçenekler yok :ROFLMAO:
son biosa güncelledim sürümü hatırlamıyorum

Bir ara benim işlemci 110w larda çalışıyordu, hiç bir ayar yapmadığım halde o sıra işte 7800x3d konuları çok açılıyordu, Che de vardı herkes 70-90w ben 110😂 Sanırım o seviyede çalışıyormuş. 1 sene eski biosdaydım.

Bro şöyle yap komple bios sıfırla.

Soğutma ne max kaç görüyor?
maks 65 cpu VRM FALAN 55 58 60 maks anakart ısısı 60 oluyor soğutucu Thermalright perless assasin 90se black odamda biraz soğuk

tamam bakayı mdefault yaptım kaydet çık ypatım sonra geri pbo açtım aslında bakalım sıfırladım xpm bile açmadım

tamam düzeldi şuan 77.9 watt 0.95v 40 derece bu sefer de :D yükte
Sen ne diyorsun?? Stock halde böyle ise manyak oc yer senin işlemci :D

son biosa güncelledim sürümü hatırlamıyorum
Saçma ya MSI da da saçmalıklar var, bios reset bile bir şeyleri sıfırlamıyor ama ne olduğu belli değil. CMOS pili daha sağlam.

sıfırlarken
Exit sekmesinde restore defaults dedin degil mi?

sıfırlarken
evet kanka f10 yapıp kaydeip çıktım şuan stok ayara döndü biosa girip xpm açtım sadece şuuan mesela ram +cpu testte sadece cpu testte kinden daha çok voltaj ve mhz var 1.08 4.1ghz oldu sadece cpu tesste stokta 3.4 9.5v di 78wattı

sıfırlarken
aslında amacım işlemciyi test etmekti yeni aldım 17 dkdır testte bence sorun yoktur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,132
Üyeler
187,455
Son üye
Miracbugra
Geri