TsuchinagaHiyori
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 373
5080 falan kullanıpta satmak veya kullanmamak isteyen varsa kafa kafaya 9070xt takas düşünürüm ben 
Hiç de öyle değil. Emin ol ki boykot çok işe yarıyor. Kaç tane marka geri vites yaptı, kendini muhalif kesme şirin göstermek icin çabalara girdi...Türkiyede İktidar partisi seçmenleri ya da muhalefet partisinin seçmenlerinin yaptığı hangi boykut yerini buldu acaba ? Pasif bir uygulamadan başka bir şey değil. Gelmiş birde bana hakaret ediyor. 10 yıldır sizin gibi en düşük primat iq sune sahip insanlar kaldırımlara coca cola döküyor. Eee israil yok mu oluyor haahahahhahaahhaDolara burnunu sümküren falan filan var ülkede. Aynen dostum ben gerizekalıyım haklısın. Sizin gibiler çok zekisiniz. Kahrolsun İTRAİL
İşlemci intelse onu da satmayı unutmaYok hocam birtek satarım ya parayı çöpten bulmadım![]()
Bütün düşüncelerime tercüman olmuşsun.Kaldırıma coca cola döküp burnunu (sahte) dolara silen insanların fikirlerini fikir olarak mı değerlendiriyorsun senGerçekten akıl tutulması. Zeka geriliği. İnanılmaz. Akıl düzeyi tek hücreli canlılar kadar olan bu otonom sinirlerle yaşayan güruhun bomboş fikilerinin boş uygulamaların neyine saygı duyuyorum acaba ?
Hocam yerli milli donanım işi çok zor. Dünyada zaten birkaç tane var, onlarla mücadele etmek imkansız. O kadar AR-ge çalışması vs yapılacak, milyar dolar para harcanacak ve karşılığı olmayacak.Az önce Nvidia kartımı söküp su dolu küvete fırlattım teşekkürler.
Hocam şaka bir yana ülke olarak milli bir ekran kartımız, işlemcimiz yahut bunlara benzer rakip firmalar ile mücadele edebilen, uluslararası kullanılıp taktir görmeyen bir donanımınız olmadığı müddetçe sabaha kadar boykot yapsak bir faydası olmaz. Boykot yerine milli bir alternatif getirince kıymetli hale gelir. Yoksa teknolojiden, giyime, gıdaya ve her türlü alete, malzemeye, gıdaya kadar onların direkt yahut dolaylı ürünleri.
O yüzden burada yaptığımız "Vay hain İsrail yaav"demekten öteye geçmez maalesef.
Ama çok boykot etmek istiyorsanız sizin daha fazla bu boykot ürününü kullanmamanıza yardımcı olarak boykot ürünü alabilirim sizin için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada yukarıda öyle dedim ama bireysel boykota çok inanan çokta uygulayan birisiyim, boykotunuzu küçümsemek değil amacım
Bu dediğinde yapılabilir olan var olmayan var. Örneğin Cola almazsan ölmezsin, iPhone 16nı 17yle güncellemezssen kaybın olmaz ama bazı şeyler tekel olduğu için yapılamıyor. İnsanın bu konuda elinden geleni yapması çok normal. İnternet kullanmayın demekle yeni iPhone almayın demek aynı şey olmuyor. Ben mesela mümkün olduğunca çevreci biriyim. Elimden geldiğince az su tüketir, karbon ayak izimi minimal tutmaya çalışırım. Ne yapayım su içmeyip yemek de mi yemeyeyim? Pişmiş gıda da mı tüketmeyeyim?Bütün düşüncelerime tercüman olmuşsun.
Hadi buyrun AMD yi de boykot edin, ekran kartı, bilgisayar falan kullanmayın taş devrine dönün. Kaynaklarıyla AMD'nin Israil bazlı yatırımları
1. AMD invests in Israeli quantum computing firm Classiq
https://www.techinasia.com/news/amd-qualcomm-join-israeli-quantum-computing-firms-30m-round
2. AMD invests in Israeli photonics startup Teramount
https://techtime.news/tag/amd/
3. AMD past R&D center in Israel (after acquiring Israeli company Graphic Remedy)
https://www.khronos.org/news/permalink/amd-acquires-graphic-remedy-to-extend-its-technology-portfolio-and-opens-a
4. AMD collaboration with Israeli-founded AI company NeuReality
https://www.timesofisrael.com/spotlight/ibm-amd-embrace-israeli-artificial-intelligence-technology/
Şu Instagram, Whatsapp (Meta), Apple, Samsung, bütün dünya devi firmaların Israille ya da Yahudi şirketlerle dolaylı ya da dolaysız bağlantıları, yatırımları var.
İşinize geleni boykot etmekle olmaz tamamen soyutlandırın kendinizi o zaman bütün ürünlerden ondan sonra ahkam kesin
dayı ne anlatıyon? elindekini neden satsın? eskiden almış zaten. senin dediğin coca cola alıp dökmek gibi bir şeyÇok doğru anlamış, şuan soykırım devam ediyor, hepiniz orada ki kadın çoluk çocuğun durumunu görmüşsünüzdür, hâl böyle iken Soykırım yapan bir ülkeye gidip yatırım yapan firma nasıl boykot edilmeyecek ? Bu Boykot değilse hiçbiri değildir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bakın değerli arkadaşlar kendinizi ve ailenizi oradaki insanların yerine koyun , Soykırım ne demek bilmiyorsanız bir zahmet bakın, size ve ailenize böyle bir zulm yapılsa sonra da bu zulmü bildiği halde gidip oraya yatırım yapan bir şirket olsa nasıl hissedersiniz ? Vicdanı olan buna kayıtsız kalmaz , MC Donalds açıkça İsrail askerlerine bedava yemek dağıttı ve devam da ediyor, kundakdaki çocukları masumları bombalayan, zevk için sniper ile çocukların kafasına hedef alan Askerlere bedava yemek verdi bu Boykot değilse hangisi boykot olacak?
Ben satsın vs demiyorum kardeşim öyle bir şey de söylemedim, kaldı ki yazı da aldığımı satacağım diye bir ibare de okumadım ? ben Nvidia'nin boykotluğundan bahsediyorum , kimsenin elindeki Boykot ürünleri satmasına gerek yokdayı ne anlatıyon? elindekini neden satsın? eskiden almış zaten. senin dediğin coca cola alıp dökmek gibi bir şey![]()
Düşüncenize saygım sonsuz ancak tesis kurulmasa bile Nvidia dahil çoğu bilgisayar bileşeni İsrail'in bir numaralı destekçisi ABD'ye ait. Cebimizdeki telefonlar, bindiğimiz arabalar, kullandığımız programlar/uygulamalar çoğu firmayı ABD ve İsrail yönetiyor. İş sırf tesis kuruyor diye ürün almamak ise neredeyse taş devrine dönmemiz gerekiyor maalesefBende RTX 5080 kullanıyorum ama bu saatten sonra NVİDİA BOYKOT birdaha hiçbir kartını almam İsrail'e tesis kurup İsrail üzerinden paranı bölüşüp işletmek nedir.
![]()
Teknoloji devi Nvidia İsrail'de 10 bin kişinin çalışacağı bir tesis kuracak
Şirketin, söz konusu tesise ek olarak 30 bin metrekarelik başka bir alanda Orta Doğu'nun en büyük veri merkezlerinden birini inşa edeceği aktarıldı. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr
Sizin dediğiniz o anlama çıkıyor. "Çok doğru anlamış..." yazmışsınız. Yani satmamız lazımmış gibi yazmışsınız. Sonuç olarak hemen hemen aynı şeyi demek istemişiz sanırım.Ben satsın vs demiyorum kardeşim öyle bir şey de söylemedim, kaldı ki yazı da aldığımı satacağım diye bir ibare de okumadım ? ben Nvidia'nin boykotluğundan bahsediyorum , kimsenin elindeki Boykot ürünleri satmasına gerek yok
Nvidia'nin boykot edilmesini çok doğru anlamış dedim, tekrar söylüyorum adam ben ürünü satacağım diye bir şey dememişSizin dediğiniz o anlama çıkıyor. "Çok doğru anlamış..." yazmışsınız. Yani satmamız lazımmış gibi yazmışsınız. Sonuç olarak hemen hemen aynı şeyi demek istemişiz sanırım.
O zaman siz sanırım yanlış anladınız.Nvidia'nin boykot edilmesini çok doğru anlamış dedim, tekrar söylüyorum adam ben ürünü satacağım diye bir şey dememiş'birdaha hiçbir kartını almam" demek "bundan sonra" sı için söylenen bir cümle.
Olabilir hocam öyle ise kusura bakmayın, ben sadece ana yazıya odaklandımO zaman siz sanırım yanlış anladınız.
Biri: "5080'i satmanı öneririm boykot yapıcaksan"
Ben: "kral sen boykotu yanlış anlamışsın"
Neyse iyi geceler, iyi forumlar.