Vento VG20AL Kasa Fanlarını Gigabyte Control Center Üzerinden Kontrol Edemiyorum

erdo62

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba arkadaşlar,

Yeni aldığım OEM sistemimde fanların ışıklandırmasını kontrol etmekle ilgili bir sorun yaşıyorum. Sistem özetim şu şekilde:

Anakart: GIGABYTE B850M FORCE

Kasa: VENTO VG20AL (FSP 850W PSU ile birlikte)

Sıvı Soğutucu: Thermaltake TH240 V2 ARGB

Yaşadığım Sorun:

İşlemci sıvı soğutucum anakarta doğrudan bağlı olduğu için Gigabyte Control Center (GCC) üzerinden renklerini sorunsuz değiştirebiliyorum. Ancak kasanın ön ve arkasındaki kendi fanlarını uygulamada göremiyorum.

Kasa fanları arka tarafta birbirine Molex (POWER/FAN etiketli) konektörlerle bağlı ve gücü doğrudan PSU'dan alıyor.

2. Kasanın üzerindeki LED tuşuna bastığımda fan ışıkları sadece tamamen açılıyor veya kapanıyor; mod veya renk değişimi yapamıyorum.

Bu fanları anakart yazılımı (GCC) ile senkronize etmemin bir yolu var mı? Mevcut fanlar sadece Molex üzerinden mi çalışıyor yoksa bir dönüştürücü/kontrolcü ile anakarta bağlayabilir miyim? Eğer fanlar buna uygun değilse, anakartla tam uyumlu çalışması için ne yapmamı önerirsiniz?
1000078919.webp

Signal yada OpenRGB programlari ile bir dene istersen.

Bu sekilde kurabilirsin RGB Hub
DeepCool_SC700__L_ftersteuerung@@1861331.webp

Hocam işe yararmı bu pahalıysa boşuna para vermiyim
o sadece örnekdi farkli markalarda var bence daha iyi tüm Fan girislerini RGB kablolarini Bu cihaz ile yönetebilirsin.Bende de var. ister sadece RGB icin alabilirsin yada FAN arti RGB girisli olanlarida var .

o sadece örnekdi farkli markalarda var bence daha iyi tüm Fan girislerini RGB kablolarini Bu cihaz ile yönetebilirsin.Bende de var. ister sadece RGB icin alabilirsin yada FAN arti RGB girisli olanlarida var .
Prompgramları denedim ama işe yaramıyor. Benim kasada kontrolcü yok. Molexe bağlamışlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,165
Üyeler
188,536
Son üye
Hümeyra parlak
Geri