🔥İndirim Xiaomi MiniLed Monitör 27” 17.663 tl

Hocam kimse miniled oled'den daha iyi demiyor.
Local dimming sayısı tlc gibi 500+ olmayan sadece 128 olan next bile siyahlarda ve renklerde çok iyi.
Ha biz demiyoruz ki gidin oled TV almayın.
En ucuz oled TV 60 bin iken next 27 bindi.
Biz şunu dedik. 27'ye alacağın qled TV'den her türlü next daha iyi.
Paran varsa maddi durumun iyiyse git oled al tabii ki.
Bu monitör özelinde ise fiyatı 15'lere düşerse alınır.
Ha 19-20'lere çıkıyorsam 25'e gigabyte tandem veya 4.nesil qd panelini alırım.
Gider ktc/rampage gibi markalar next gibi giriş seviye miniled monitör çıkarır ama fiyati da 10-15 arası olur.
O zaman deriz ki IPS alana kadar gidin miniled alın.
Ha şimdi bile biri çıkıp der ki;
"Benim bütçem maks 15k hadi zorlasam 17k" o zaman gene bunu al deriz.
Adam bütçem maks 17k derken 25k'lık oled mi önereceğiz?
Bu sebeple en önemli faktör fiyattır.
Miniled ne kadar olede yakın ise alinmaz.
Ne kadar oled ve ips arasında olursa alınabilir.
Çünkü ips ile oled arasındaki fark neredeyse 20k oldu.
2k 240hz monitörü kampanya ile falan 6-7k bandına bulursun.
Ama yeni nesil oled en ucuz 26k civarı şuan.
Ara bütçeye bir monitör lazımdı.
Bunu da miniled karsilayacak.
Yani sıralama şudur;
Oled>Miniled>IPS>VA>TN
Hocam o değil de KTC/Rampage kısmına takıldım ben, KTC ve Rampage neden aynı yerde, KTC ye ayıp oluyor. :confused:

Bu arada benim şahsi görüşüm Oled>Mini Led zaten burası net ama VA>IPS>TN

Renk gamutu ve parlaklık panel ile alakasız ama kontrast oranı panele bağlı. 50k ya gidip TN alırsanız tabiri caizse hayvan gibi renk gamutu ve parlaklık elde edersiniz. Buna IPS de VA da dahil. Panelin bir önemi yok. Örnek test sonuçlarını paylaşabilirim. Ama 50k ya alacağınız hangi IPS-TN monitör VA'nın sunduğu kontrast oranını ve siyahları sunabilir? Görüntüye en çok etki eden üç unsur kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu zaten.

TV de kullanılan panellere baktınız mı? 10 tane TV varsa 8 tanesi VA panel. IPS zaten daha hızlı bir panel türü, madem daha iyi görüntü kalitesi ve hız sunuyor neden TV'lerin neredeyse tamamında VA panel kullanılıyor? TCL neden VA panelde bu kadar ısrarcı? C6K, C7K,C8K ve C9K gibi modeller neden VA panel? Rtings'in TV incelemelerine baktınız mı? Çoğu TV VA panel kullanıyor. Samsung TV ler de VA panel. Neo QLed ıvır zıvır isimlendirmelere sahipler ancak panel türü VA, arka aydınlatmayı değiştiriyorlar sadece. QLed dediğimiz televizyonların çoğu Quantum dot katmanı bulunduran VA panel TV'ler. Panel alt türünü filtreleyip, kullanılan panellere bakabilirsin. Neredeyse tüm TV ler VA panel. Sony, TCL, Samsung vs farketmez bu böyle. Bir tek LG tutturmuş IPS panel üretiyor, diğer markalar VA kullanıyor. Hatta redditte LG TV almayın, IPS panel kullanıyor diyenler var.
Desktop Screenshot 2025.12.20 - 02.14.59.77.webp
Desktop Screenshot 2025.12.20 - 02.15.46.81.webp
Desktop Screenshot 2025.12.20 - 02.16.14.86.webp

Son düzenleme:
Hocam o değil de KTC/Rampage kısmına takıldım ben, KTC ve Rampage neden aynı yerde, KTC ye ayıp oluyor. :confused:

Bu arada benim şahsi görüşüm Oled>Mini Led zaten burası net ama VA>IPS>TN

Renk gamutu ve parlaklık panel ile alakasız ama kontrast oranı panele bağlı. 50k ya gidip TN alırsanız tabiri caizse hayvan gibi renk gamutu ve parlaklık elde edersiniz. Buna IPS de VA da dahil. Panelin bir önemi yok. Örnek test sonuçlarını paylaşabilirim. Ama 50k ya alacağınız hangi IPS-TN monitör VA'nın sunduğu kontrast oranını ve siyahları sunabilir? Görüntüye en çok etki eden üç unsur kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu zaten.

TV de kullanılan panellere baktınız mı? 10 tane TV varsa 8 tanesi VA panel. IPS zaten daha hızlı bir panel türü, madem daha iyi görüntü kalitesi ve hız sunuyor neden TV'lerin neredeyse tamamında VA panel kullanılıyor? TCL neden VA panelde bu kadar ısrarcı? C6K, C7K,C8K ve C9K gibi modeller neden VA panel? Rtings'in TV incelemelerine baktınız mı? Çoğu TV VA panel kullanıyor. Samsung TV ler de VA panel. Neo QLed ıvır zıvır isimlendirmelere sahipler ancak panel türü VA, arka aydınlatmayı değiştiriyorlar sadece. QLed dediğimiz televizyonların çoğu Quantum dot katmanı bulunduran VA panel TV'ler. Panel alt türünü filtreleyip, kullanılan panellere bakabilirsin. Neredeyse tüm TV ler VA panel. Sony, TCL, Samsung vs farketmez bu böyle. Bir tek LG tutturmuş IPS panel üretiyor, diğer markalar VA kullanıyor. Hatta redditte LG TV almayın, IPS panel kullanıyor diyenler var.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Doğrudur ben düz ekran sevdiğim için genelde IPS alıyorum hep.
Bu da miniled next TV'nin paneli;

Doğrudur ben düz ekran sevdiğim için genelde IPS alıyorum hep.
Bu da miniled next TV'nin paneli;
KTC panel olarak LG IPS kullanıyor. TV de daha çok dizi, film vs izlendiği için ghosting problemi sıkıntı olmuyor TV de. Bu yüzden görüntü kalitesinden ötürü TV de VA kullanılıyor. Bir de oyunlar game pad ile oynandığı için ghosting i anlamak daha zor. Ama monitör de ghosting durumu çok belirgin çünkü ağırlıklı olarak hareketli oyunlar valorant, cs falan tercih ediliyor. Ayrıca mouse klavye kullanımında ani hareketler yaptığında VA panel yetersiz. Bu yüzden yaygınlaşmadı ve IPS panel ezdi geçti. Yeni nesil 3-5 düzgün VA monitör geliyor ama hala IPS bariz üstün, VA monitörler kendini pek geliştirmiyor. İstisna modeller de var tabii.

Samsung'un ucuz 27" 2k 180hz oledi bizim ülkeye de giriş yaptı https://www.samsung.com/tr/monitors...-g50sf-27-inch-180hz-oled-qhd-ls27fg500suxuf/ 22859tl fiyat çekmişler. Samsung Amerika mağazasında https://www.samsung.com/us/monitors...-qhd-180hz-gaming-monitor-sku-ls27fg500snxza/ 379 dolara satılıyor. Samsung genelde bizim ülkede Amerika fiyatlarına yakın ve düşük fiyata satış yapabiliyor sanırım vergi muafiyeti var yani 16bin TL'ye yakında 27" 2k 180hz oled alınabilir monitör alacaklar acele etmesin.

miniledde olsa 180hz monitore o para verilmez sonra pişman olursunuz

Naptınız hocam gigabyte yi kullanıyor musunuz
Aynen hocam xiaomiyi iade ettim. Bir minilede göre gayet güzel ben beğendim. Güvenli limanda kalmak isteyenler ve bütçesi kısıtlı olanlar tercih edebilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,123
Üyeler
187,453
Son üye
meeptt
Geri