Haberleri İzliyor Musunuz

Anca Twitter’dan 1–2 habere bakarım; onun dışında yok

Bir ara izliyordum artık her şey çok saçmalaştı izlemeyi bıraktım. Sadece şöyle haberler çıkarsa izliyorum:

Sitelerden manşet okuyorum.
İstemsizde olsa Ölüm haberleri okuyorum.
Karısını ihanet ederken yakaladı öldürdü felan,
İçimden ses - bir gereksiz adam mezara, diğeride hapise gitti felan diyom :D

Böyle garip bir huyum var. Bırakamıyorumda,
aman zaten nüfus aldı başını gitti o kadarda olsun hani diyorum.

Geri bir sistem olarak kaldı Türkiye de... Avrupa da ve özellikle Amerika da Habercilik çok farklı seviyelere geldi. İlerlemiş demokrasiler olduklarından tüm eleştirileri, makaleleri, sızıntıları ve yorumları; The New York Times gibi "platform" lar da görebilirsin.

Türkiye de bu dönüşüm gerçekleşmedi. Haber yapabileceğin konular oldukça kısıtlı. Her şey sansüre maruz kaldığından resmen propaganda izliyoruz. Suriye de ölen Amerikan askerlerinden dolayı Trump "Askerlerimizi çekmeliyiz" dediğinde bu haber kanallarına "Öner Erdoğan istedi, Trump yaptı" olarak yansıdığından doğru bilgi elde etmek mümkün değil. Haber kanallarının 2. hatası da çok taraflı olması. Bir haber kanalını önemli kılan şey güvenilirliğidir. Haberciliğin temeli zaten budur. Haberci dediğin kişi bir haberi en doğru bilendir. Haber kanalı da en doğru haberi verir. Sen bunu bir kere kırarsan o haber kanalının dedikleri senin için hep sorgulanır olur. CNN'in haberlerini izlerseniz hep "iddia ediliyor" gibi cümle sonlarını sık duyarsınız. Hep bir olayın olası boyutları anlatılır. Kimseye hayal satılmaz. Bu ilişki her zaman güven satar. Türkiye de güvenin "g" si olmadığından azıcık farkında biri direkt kapıyor bu kanalları. İzleyici, sadece gerçeklerin çarptırılacağını bildiğinden izlemek için bir sebebi kalmaz. Bu nedenle de televizyon ölmüş olur.

Şu an Televizyon şirketleri cepten yiyor. Yıllardır apk.oyunclub yanlısı olmalarından mütevellit, hala daha devlet desteği alıyorlar. TRT bandrol vergisinin nereye gittiği biraz daha anlaşılıyordur umarım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,564
Üyeler
186,749
Son üye
cofler
Geri