Altın ve BTC Almak İçin Hangi Platformu Kullanabilirim

Eskiden paranın değeri kaybolmasın diye altın,dolar alırdık. Son birkaç aydır altın,gümüş fena kar getirdi.
Hocam dolar her zaman paranın değerini kaybettirir. Sonuçta basılan bir şey, onun da enflasyonu var. Kısa vadeli pozisyonlar için olabilir ama genel olarak yatırım olarak değerlendirilemez demek istedim

Hocam dolar her zaman paranın değerini kaybettirir. Sonuçta basılan bir şey, onun da enflasyonu var. Kısa vadeli pozisyonlar için olabilir ama genel olarak yatırım olarak değerlendirilemez demek istedim
TL bazında söyledim, kağıt her zaman değer kaybeder. Birşekilde dolar daha az kaybettirir.Dolar 1 kaybederken TL 5 kaybeder. 2019 senesinde 30 Bin TL ile 6 Bin Dolar aldım ortalama. Bugün aşağı yukarı 250 Bin civarı olmuş.
Ortalama yine gramı 210 TL civarından 140 Gr altın aldım. Ortalama 860 Bin TL olmuş.
Altın iki ayaklı bir element. Ons ve Dolar a bakıyordur. Ons zaten yükseliyor, küresel risk,belirsizlik çok. E dolar zaten TR de hep yükseliyor. TR de gram altın fiyatı da daha da yükseliyor haliyle.
Ağustos sonunda 4500 TL civarında gezen Gram Altın fiyatları şu an 6.200 TL civarında geziyor. Değerli metaller her zaman güvenli limandır.
Hele de TR de ons yükselirken dolar da yükseldiği için etkisi daha fazla oluyor.
Hele de dünyanın başında TRUMP diye bir sarı bela varken her zaman altın yükselir. Adam çünkü barış güvercini gibi gözükmeye çalışsa da her zaman kendisinin ve ailesinin servetine servet kaymak isteyen katıksız bir HOROZCU ÇOCUĞU olduğu için en ufak bir Çin le sözlü sürtüşme dahi piyasa dip yapar, altın fırlar.
Konuşmalarını da genelde ABD borsası kapandıktan sonra yapar ki etkilenmesin diye.
Bu arada konuşmadan önce çocukları Eric ve Baron a şunu al, şunu sat diye söyler, ona göre pozisyon alırlar.
Tez zamanda gebermesi dileğiyle :)
Konu dönüp dolaşıp siyasete geliyori tutamıyorum kendimi.
Ekran görüntüsü 2025-12-23 185241.webp

Grafikteki şu mumu görüyor musun ?
Sadece bir örnek vermek için yazıyorum.
Bu bir altcoin. RENDER. Yapay zeka. 10 Ekim i 11 Ekim e bağlayan gece. ABD borsası kapandıktan sonra. Çin e gümrük vergisi muhabbetini bir yaptı, 3.30 USD civarında olan RENDER, 0.42 USD ye düştü. 8 de 1 neredeyse. Hemen akabinde tekrar 2,40 USD ye çıktı.
Elinde 1 Milyon Dolar paran var, onlar için komik para ama biz fakiriz ya :) Tepeden sattın 3.30 USD den (303.000 adet render) 0,42 ye düştü ama 0.50 USD den aldın diyelim ( 2 Milyon RENDER ) Bunları da 2,4 USD den sattın. 4. 8 Milyon USD. Nasıl? 3,8 Milyon Dolar kar var :)
Bunu bu SARI KAFA hep yapıyor :)

Ekim in ilk haftası öyle bir vurgun yaptılar ki o günden beri kripto piyasasında güven kalmadı.
sormayın hocam kenara ata ata biriktidiğim paralar bir anda çakıldı uzun zamandır baıkmıyorum ne durumda diye

sormayın hocam kenara ata ata biriktidiğim paralar bir anda çakıldı uzun zamandır baıkmıyorum ne durumda diye
Sadece sen,ben değil. Bütün dünyada güven kalmadı. Sadece kurumsallar almaya başladı ama onlar da satıyor şu ara. Ben bir 60-65 Bin civarını gösterecekler diye bekliyorum. Boğa boğa diye beklerken şu an resmen AYI sezonundayız. Şu an en güvenli er altın/gümüş

Dostlar elimde kalan 150-200TLler ile küçük küçük altın ve BTC yatırım yapmak istiyorum. Kumbarada durup eriyeceğine en azından oralarda değerlenir. Altın ve BTC sizce nerden alınıp yatırım yapılmalı,gram anlamam bu işlerden yardımcı olursanız sevinirim.
Gümüş yatırımıda yapabilirsin hem elinizdeki miktara bakılırsa daha mantıklı bir seçim olur.

Geri