5060 Ti 16 GB mı 5070 12 GB mı?

y4giz

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar selam, sistem almaya karar verdim, sitelerde dolaştım genel olarak R5 7500F işlemci ve benzeri var. Intel işlemci düşünmüyorum ve bu işlemcinin iyi olduğunu düşünüyorum yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltir.

Ve ek olarak kararsız kaldığım bir konu var. Ekran kartlarında marka önemli mi? Mesela bilindik marka olan (örnek) MSI ile Zotac, INNO3D bir olabilir mi?
(Hepsi zaten bilindik marka fakat demek istediğimi anlamışsınızdır.

Ve bu marka konusuna ek olarak şöyle bir ikilimde kaldım, Sizce hangisini almak daha mantıklı?

MSI 5060 Ti 16 GB

Zotac-INNO3D 5070 12 GB

Zotac genelde daha uygun sanırım.
Ve aralarında yaklaşık 4 GB'lık bir VRAM farkı var bu da aklımı karıştırıyor.

Genel olarak biraz fazla soru olabilir fakat bu işlerden anlayan arkadaşların kafasının karışmayacağını düşünüyorum, şimdiden teşekkürler

Bütçe varsa 5070 tabi :)

Zotac ısıtma sorunu varmı amp ve twin modellerinde sabahtan beri bulamadım cevabı 5060 ti için

Uzun vadede 5070 daha mantıklı. 5060Ti daha yüksek VRAM sahibi olabilir ama, ileride o kadar grafiği işleyecek kadar güçlü bir kart olmayacak. Bundan 4-5 sene sonra 5060Ti kartını kocaman bir çalışma masasına sahip ama eli ağır bir memur gibi düşünebilirsin. 5070 daha ufak bir masaya sahip ama eli daha hızlı.

Ekran kartında markanın (zotac, pny, msi…) da serinin (prime, tuf, rog…) de bir önemi yok bence. Bomboş bir şov gibi geliyor. Fiyatlar yakınsa hadi neyse iyi olanı alalım da özel model diye %20 fazla para vermek saçma. 5080-5090 gibi bir kart alacaksam hadi neyse de, 5060-5070 gibi orta seviye bir karta ROG diye %20 fazla vermek net kerizlenmek.

5060 Tİ'nin dükkan büyük ama 30 liralık yoğurt satıyor , 5070 ise dükkan küçük ama bütün süt ürünlerini satıyor böyle düşün

Bütçe varsa 5070 tabi :)
Teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sercan mı rooney mi?
Anlamadım hocam

Uzun vadede 5070 daha mantıklı. 5060Ti daha yüksek VRAM sahibi olabilir ama, ileride o kadar grafiği işleyecek kadar güçlü bir kart olmayacak. Bundan 4-5 sene sonra 5060Ti kartını kocaman bir çalışma masasına sahip ama eli ağır bir memur gibi düşünebilirsin. 5070 daha ufak bir masaya sahip ama eli daha hızlı.

Ekran kartında markanın (zotac, pny, msi…) da serinin (prime, tuf, rog…) de bir önemi yok bence. Bomboş bir şov gibi geliyor. Fiyatlar yakınsa hadi neyse iyi olanı alalım da özel model diye %20 fazla para vermek saçma. 5080-5090 gibi bir kart alacaksam hadi neyse de, 5060-5070 gibi orta seviye bir karta ROG diye %20 fazla vermek net kerizlenmek.
O zaman 5070 düşüneyim ben. Ciddi marka var diye düşünüyordum ben.

5060 Tİ'nin dükkan büyük ama 30 liralık yoğurt satıyor , 5070 ise dükkan küçük ama bütün süt ürünlerini satıyor böyle düşün
Bakış açınız 10 numara hocam 😄

Teşekkürler

Anlamadım hocam

O zaman 5070 düşüneyim ben. Ciddi marka var diye düşünüyordum ben.

Bakış açınız 10 numara hocam 😄
Daha iyi marka diye aynı fiyata 5060 Ti 16GB mi alcaktın?

Jeton şimdi düştü :D marka farkı ve vram farkı olunca ben 5060ti daha mantıklı diye düşünüyordum. Şimdiye kadar.

Hocam marka ve vramdan dolayı aklım karıştı
Zingzong bir marka olmadıkça (ki türkiye pazarında öyle bi marka yok) 5070 > 5060Ti

Hocam vram sıkıntı çıkarır mı peki
İdeali 5070’in 16 GB olması, Nvidia’nın şark kurnazlıkları işte, gitmiş 5060Ti kartına 16 koymuş. Dediğim gibi, büyük bir sorun yaşamazsın. Bikaç sene sonra 5060Ti’in 16GB VRAM’inin tamamını kullanacak oyun açtığında zaten kartın gücü o kadar grafiği işlemeye yetmeyecek. Yani bir anlamı olmayacak. Hiç tereddüt etme, ikisi arasında kaldıysan koş 5070 al.

Hocam vram sıkıntı çıkarır mı peki
Nvidia bu kurnazlığı 1000 serisinde de yaptı. 1060 kartını 3GB - 1050Ti kartını 4GB yaptı. Herkesin kafası karıştı.

Geri